مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت وزارت بهداشت

مردم خودسرانه برای تست کرونا مراجعه نکنند

تهران (پانا) - مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه مردم نباید خودسرانه برای تست کرونا به آزمایشگاه‌ها مراجعه کنند، بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی در تمامی آزمایشگاه‌های کشور، تاکید کرد.

کد مطلب: ۱۰۹۷۳۲۲
لینک کوتاه کپی شد
مردم خودسرانه برای تست کرونا مراجعه نکنند

به گزارش وبدا، سیامک سمیعی، در نشست خبری که در استودیو سلامت وزارت بهداشت و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، درخصوص خدمات آزمایشگاهی و شرایط آزمایشگاه ها در دوران کرونا، گفت: با توجه به اینکه رعایت فاصله فیزیکی و نکات بهداشت به منظور پیشگیری از انتقال ویروس کرونا ضرورت زیادی دارد و آزمایشگاه های پزشکی نیز جزو مکان هایی هستند که مردم معمولا برای دریافت خدمت در آنها تجمع می کنند، لازم است در آنها شرایط لازم و مناسب توسط مدیریت آزمایشگاه مهیا شده و این ضرورت در تمامی آزمایشگاه های دولتی و خصوصی لازم الاجراست. به عبارت دیگر، ضمن اینکه دستورالعمل های بهداشتی در تمام آزمایشگاه ها فراهم می شود، مردم نیز نباید در شرایطی قرار گیرند که ویروس قابلیت انتقال داشته باشد. چراکه در برخی از آزمایشگاه های صف های طولانی به وجود می آید و مردم ممکن است در این تجمعات مبتلا شوند.

وی درخصوص شکایات متعددی در رابطه با بالا بودن هزینه آزمایش‌ های تشخیصی کرونا که در آزمایشگاه‌ های خصوصی ارائه می ‌شود، بیان کرد: در این رابطه دستورالعمل ‌های وزارت بهداشت مشخص است و ما امیدواریم با تجویز بیجا، فشار اقتصادی به مردم وارد نشود. آزمایش ‌هایی که برای تشخیص کرونا انجام می ‌شود اعم از تست پی ‌سی ‌آر و آزمایش خون، باید در آزمایشگاه‌ هایی انجام شود که مجوز دانشگاه مربوطه و وزارت بهداشت را اخذ کرده باشد. ما اخیرا متوجه شدیم برخی بدون مجوز، اقدام به نمونه‌ گیری می‌کنند و حتی برخی که مجوزهایی اخذ کرده‌ اند، تقلب‌ هایی را صورت می ‌دهند که باید دانشگاه‌ ها بر این موضوع نظارت کنند. مردم نیز در نظر بگیرند که خودسرانه به آزمایشگاه‌ ها مراجعه نکنند و تنها با نظر و تشخیص پزشک به آزمایشگاه بروند.

هزینه آزمایش‌ سرولوژی و مولکولی کرونا

سمیعی درخصوص هزینه آزمایش‌ سرولوژی و مولکولی کرونا، تصریح کرد: در چندین مصاحبه که در صدا و سیما انجام شد، دیدم که مسئولین برخی آزمایشگاه‌ ها در حال جا انداختن تعرفه ‌هایی در ذهن مردم هستند که لزومی ندارد. هزینه آزمایش ‌های سرولوژی حدودا بین ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان است؛ در حالی که گاهی شنیده می ‌شود این هزینه به بیش از ۱۰۰ هزار تومان هم در برخی مقاطع رسیده است. همچنین، در مورد تست تشخیصی مولکولی نیز هزینه‌ ها در بخش خصوصی ۵۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان است و در بخش دولتی نیز در صورتی که با تشخیص پزشک انجام شود به شکل رایگان خواهد بود. نکته بسیار مهم آن است که تشخیص تست سرولوژی کاری بسیار دقیق است که به تبحر کافی نیاز دارد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ اقدامی به اندازه پیشگیری از ابتلا به ویروس نمی‌تواند موثر باشد، گفت: چنانچه مردم موارد پیشگیری را رعایت کنند، کار به آزمایشگاه‌ ها نخواهد رسید. البته باید در نظر بگیریم کاربرد آزمایشگاه و سختی کار در آن در شرایط قرنطینه و شرایط بازگشایی‌ ها متفاوت است. پس از بازگشایی ‌ها، تقاضای مردم برای انجام تست‌ های آزمایشگاهی افزایش پیدا می ‌کند. از همکاران آزمایشگاهی خود می ‌خواهیم در صورتی که پیشنهاداتی برای کاهش هزینه‌ های بخش آزمایشگاهی چه برای مردم و چه برای خود آزمایشگاه دارند، به ما ارائه دهند.

الزامات مراجعه به آزمایشگاه‌ ها

وی با تأکید بر اینکه افراد هنگام مراجعه به آزمایشگاه‌ ها حتما باید ماسک به همراه داشته باشند و نظافت دست‌ ها و فاصله‌ گذاری فیزیکی را رعایت کنند، تصریح کرد: همکاران من در آزمایشگاه ‌ها جزو افرادی هستند که برای تأمین وسایل حفاظت فردی آنها باید بیشتر فکر شود و از مسئولان می ‌خواهم در این رابطه کمک کنند. حدودا ۷۰ آزمایشگاه خصوصی داریم که با مراجعه به دانشگاه‌ ها مجوزها را برای انجام تست پی ‌سی ‌آر اخذ کردند، اما متأسفانه برخی انجام تست را به یک تبلیغ برای خود تبدیل کرده‌ اند و وقتی چنین اتفاقی می ‌افتد سامانه ‌ای نیست که در اسرع وقت به ما موضوع را اطلاع دهد و ما زمانی متوجه تخلف می ‌شویم که یا آزمایشگاه دیگری از آزمایشگاه خاطی شکایت کرده باشد یا مردم شکایات خود را به ما اعلام کنند.

برخورد با تعرفه‌ های نامتعارف تست کرونا

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت، در ادامه سخنانش در این نشست مجازی، در خصوص انجام تست‌ های سرولوژی کرونا، تأکید کرد: این تست‌ ها بی ‌ارزش نیستند، اما به اندازه کیت‌ های تشخیصی تست ‌هایی که در مورد هپاتیت B و HIV، قاطع هستند، کاربرد ندارند. استفاده نادرست از این تست‌ ها ممنوع است و در صورتی که تعرفه‌ ها در این زمینه رعایت نشود، باید با آزمایشگاه خاطی برخورد شود. دو تست IGM و IGG وجود دارد که سیستم ایمنی بدن در اولین مقابله با ویروس مولکولی می‌ سازد که تا یک هفته قابل اندازه ‌گیری است و این به عنوان IGM شناخته می ‌شود و در صورتی که مثبت باشد نشانگر این است که بیمار در مراحل حاد خود قرار دارد. سپس این ملکول روی IGG سوییچ می ‌شود. این در حالی است که در مورد کووید ۱۹ نمی ‌توان نتایج را در تست سرولوژی به این صراحت تفسیر کرد. این بیماری ناشناخته است و باید صبر کنیم که بدانیم کدام آزمایش سرولوژی می‌تواند برای ما موثر باشد.

وی افزود: چندین بار از انجمن‌ های آزمایشگاهی و نظام ‌پزشکی دعوت کرده‌ ایم و از آنها خواسته ‌ایم که حتی اگر مشکلات اقتصادی دارند برخی کارها را انجام ندهند. در حال حاضر ما گرفتار کاربرد غیرضروری آزمایش سرولوژی شده ‌ایم. البته بدون پژوهش، اطلاعات ما زیاد نخواهد شد. ماجرای تمایل به سمت تست‌ های سرولوژی نیز برای کاربرد متفاوتی به اسم گواهی سلامت بود و ما هنوز امیدواریم تست ‌هایی پیدا شود که بتوانیم از آن استفاده کنیم و بیماری را مدیریت کنیم. دقت کنید که برد در این زمانه با کسی است که بتواند بهترین راه برای بازگشت نیروها به کار را پیدا کند. هر کشوری فاصله خودش را با بازگشت ایمن به کار به هر روشی که به صلاح باشد، کوتاه می‌ کند و در این صورت می ‌تواند برنده باشد، آن هم به شرطی که با پرداخت هزینه کمتر بتوانیم موفق باشیم.

170 آزمایشگاه مجاز به انجام تست‌ کرونا

وی در ادامه سخنانش، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۸۰ آزمایشگاه داوطلب ارائه خدمات هستند، تصریح کرد: ۷۰ آزمایشگاه در بخش خصوصی، ۸۰ آزمایشگاه زیر نظر وزارت بهداشت و دانشگاه‌ ها و تعدادی از آزمایشگاه ‌ها نیز مربوط به سایر دستگاه ‌ها هستند که این آزمایشگاه‌ ها آزمایش پی ‌سی ‌آر را انجام می ‌دهند. از این ۱۸۰ آزمایشگاه ذکر شده، ۱۷۰ آزمایشگاه مجوز دارند. طریقه اخذ مجوز هم به این صورت است که آزمایشگاه مورد نظر درخواست خود را برای انجام آزمایش پی ‌سی ‌آر به دانشگاه تحت پوشش خود ارائه می ‌دهد و پس از بررسی ‌های صورت گرفته و تأیید انستیتو پاستور مجوز انجام این تست در آزمایشگاه داده می ‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار