وضعیت بازسازی مناطق آسیب‌دیده کشور

تهران (پانا) - معاون بازسازی بنیاد مسکن وضعیت بازسازی مناطق آسیب‌دیده کشور در شرایط بحران مربوط به شیوع بیماری کرونا را تشریح کرد.

کد مطلب: ۱۰۳۶۴۹۱
لینک کوتاه کپی شد
وضعیت بازسازی مناطق آسیب‌دیده کشور

به‌گزارش دنیای‌اقتصاد، او با بیان اقدامات آن بنیاد درخصوص بازسازی مناطق آسیب‌دیده از حوادث از پیشرفت ۵۰ درصدی بازسازی در مناطق سیل‌زده استان‌های درگیر سیل در دی‌ماه ۹۸ خبر داد. عزیزالله مهدیان، معاون بازسازی بنیاد مسکن در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه‌وشهرسازی، در بیان بخشی از اقدامات آن معاونت درخصوص بازسازی‌های بنیاد در سال‌های گذشته و به‌ویژه سال ۹۸ و برنامه‌هایی که در سال جدید در دستور کار است، گفت: بخش عمده‌ای از بازسازی‌های سیل فروردین ۹۸ که ۲۱ استان کشور را درگیر کرد، به اتمام رسیده است و باقیمانده کارهای آن در برخی استان‌ها، حداکثر تا پایان نیمه اول ۹۹ به اتمام خواهد رسید.

معاون بازسازی بنیاد مسکن درخصوص بازسازی سیل سراب و میانه در آذربایجان‌شرقی که سال ۹۸ به وقوع پیوست و همچنین زلزله قطور در آذربایجان‌ غربی و بازسازی مناطق زلزله‌زده نیز اعلام کرد: مصوبات هر یک از استان‌های زلزله‌زده اخذ شد و بازسازی مناطق زلزله‌زده دو استان آذربایجان‌غربی و شرقی درحال انجام است. مهدیان گفت: بحران کرونا سبب مشکلات فراوانی شده است که در بازسازی‌های سیل و زلزله، هم مردم و هم عوامل اجرایی را درگیر کرده است. در عین‌حال درخصوص تامین مصالح نیز با توجه به اینکه بیشتر کارخانه‌ها کار نمی‌کنند، مشکلاتی ایجاد شده که امید است با حل بحران کرونا، کار از سر گرفته شود.

معاون بنیاد مسکن درخصوص سیل دی‌ماه سیستان‌و‌بلوچستان، کرمان و هرمزگان نیز توضیح داد: مصوبات سیل‌های استان‌های درگیر اخذ شده و کارهای اجرایی آنها درحال انجام است. اگرچه کار بازسازی و تعمیرات به‌دلیل بحران کرونا از سرعت لازم برخوردار نیست اما این امیدواری وجود دارد که با حل بحران، باقیمانده کار دنبال شود. به گفته مهدیان، بازسازی سیل‌های دی‌ماه ۹۸، حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او یکی از مشکلات موجود را نبود امکان تردد و بازدید از روند بازسازی پروژه‌های تحت ‌مسوولیت بنیاد مسکن عنوان کرد و افزود: به‌دلیل بحران کرونا، امکان تردد و بازدید از پروژه‌ها برای مسوولان بنیاد مسکن فراهم نیست و نزدیک به یک ماه است که از پروژه‌ها بازدید به‌عمل نیامده است که امید است این مشکلات در ماه آینده، برطرف شود. معاون بازسازی بنیاد مسکن همچنین درخصوص بازسازی مناطق جنگ‌زده، گفت: کار بازسازی مناطق جنگ‌زده به اتمام رسیده است. تنها در چند نقطه از جمله آبادان و خرمشهر، واحدهای تکمیل نشده وجود دارد که باید به اتمام برسند. اتمام این واحدها نیز به این دلیل به طول انجامید که بسیاری از جنگ‌زدگان این مناطق از مناطق مسکونی خود در سال‌های جنگ کوچ کرده و با پایان جنگ تمایل به بازگشت داشتند که بخش عمده‌ای از این واحدها برای جنگ‌زدگان به اتمام رسیده است. بدین معنا، تعداد فراوانی خانه احداث و کارهای عمران روستایی آن مناطق از جمله فاضلاب، دفع آب‌های سطحی و سایر موارد با منابعی که بنیاد مسکن و مناطق آزاد مشترکا صرف کرده‌اند، به پایان رسیده است.

مهدیان ادامه داد: مناطق مرزی هستند که در جنگ ۱۰۰ درصد تخریب شدند و جنگ‌زدگان آن مناطق که هم‌اکنون به مناطق دیگر کوچ کرده‌اند، تمایل به بازگشت به مناطق خود را دارند. برای این دسته از افراد سال گذشته اعتبار گرفته شد که متاسفانه پیگیر نشدند و اعتبار دوباره برگشت خورد.

به‌گفته او، هم‌اکنون در کرمانشاه نیز روستاهای مرزی هستند که به‌دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، کشاورزی رونق دارد و جنگ زدگانی که در زمین‌های خود به کشاورزی مشغول هستند، اما امکان استقرار ندارند. برای این افراد اعتبار خواسته شد که متاسفانه تخصیص نیافت.

مهدیان تصریح کرد: چنانچه منابع مالی برای احداث روستاهای تخریبی از جنگ در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار بگیرد، بنیاد مسکن آمادگی دارد تا روستاها را احیا کند و مردم به این واسطه در مناطق مرزی مستقر شوند که این استقرار در مناطق مرزی هم از نظر امنیتی و هم اشتغال و تولید مفید خواهد بود.

او خاطرنشان کرد: بسیاری از این روستاها و مناطق جنگ‌زده دست نخورده باقی مانده‌اند. در واقع آب، برق، مدرسه و هیچ‌گونه امکاناتی برای آنها موجود نیست. اگر بخواهیم روستاهای مرزی جنگ زده را احیا کنیم، تنها بحث مسکن نیست، بلکه تمامی زیربناها را باید در این مناطق ایجاد کرد. ممکن است به چندین کیلومتر شبکه آب، برق و گاز نیاز باشد و باید دید آیا امکان تامین این هزینه‌ها وجود دارد.

مهدیان تصریح کرد: چنانچه دولت ردیف بودجه‌ای برای این‌کار تخصیص دهد، بنیاد مسکن پیگیر است تا کارهای این مناطق را به سرانجام برساند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار