
پانا آموزش و پرورش
یک معلم: مدارس براساس تجربیات گذشته، آمادگی شرایط اضطرار را داشتند
یک معلم: مدارس براساس تجربیات گذشته، آمادگی شرایط اضطرار را داشتند
یک جهادگر منتظر نمیماند تا تمام امکانات فراهم شود بلکه از حداقل امکانات، حداکثر استفاده را میکند

تهران (پانا) – یک معلم معتقد است تفاوت روحیه، توان و تفکر دانشآموزان حساسیت کار آموزشو پرورش در زمان بحران را بیشتر میکند.
تعطیلی طولانیمدت مدارس بسیاری از معلمان را در خانههایشان مشغول فعالیتهای آموزشی کرده و این تهدید ویروسی به فرصتی برای بروز خلاقیتها در استمرار جریان آموزش تبدیل شده است.
هما کریمی یارندی، معلم پایه پنجم یکی از مدارس تهران، درباره نحوه آمادگی کادر مدارس در رویارویی با بحران اپیدمی کرونا به پانا گفت: «البته ما انتظار چنین تعطیلی طولانی را نداشتیم، ولی پیشتر در تعطیلات آلودگی هوا و برف چنین روزهایی را تجربه کردیم، بنابراین میتوانم بگویم حتی یک روز را هم از دست ندادیم و از همان روز اول فرستادن تکلیف و بررسی اشکالات دانشآموزان را شروع کردیم. این روزها هم که سیاست مدیران آموزش و پرورش بر تداوم جریان آموزش قرار گرفته، ما روند کار خود را ادامه داده و در کنار تدریس از راه دور، تقویت روحی و ایجاد آرامش در دانشآموزان را مورد توجه قرار دادهایم.»
او با اشاره به حساسیت موقعیت آموزشوپرورش در بحران اخیر افزود: «شرایط ناخواستهای است که فعلا بر تمام ابعاد جامعه سایه گسترده و برای همه ارگانها زحمت ایجاد کرده است؛ اما موقعیت آموزش و پرورش بسیاردحساس است. مخاطبان ما یعنی دانشآموزان ابزار یا وسیله نیستند که بتوان مدتی آنها را رها کرد و یا کار با آنها را به بعد موکول کرد. ما با انسان روبه رو هستیم و به تعدادِ دانشآموزانی که داریم، روحیه، حال و حوصله، توان، تفکر و دید متفاوت داریم و همین امور، کار ما را سختتر و در عین حال حساستر میکند.»
کریمی درباره زیرساختهای موجود برای آموزش از راه دور در دوره بحران گفت: «نه تنها آموزش و پرورش، بلکه سایر دستگاهها هم برای چنین شرایطی، سازماندهی نشده بودند؛ اما اغلب مدارس به شکل خودجوش و براساس تجربیات گذشته، آمادگی شرایط اضطرار را داشتند. برای مثال در مدرسه خود ما، راه اندازی سایت مدرسه و اطلاع رسانی از طریق سایت، ارتباط اولیا با کادر و معلمان از همین طریق و فضای مجازی، برای ایام تابستان که بچهها در مدرسه نیستند، تمهیداتی بود که از چند سال قبل، پیش بینی شده بود.»
او افزود: «البته در شرایط فعلی که به گونهای میتوان گفت استثنایی است، صد البته به امکانات بیشتر و بهروزتری نیاز است تا هم کار آموزش به نحو احسن و با بازدهی بالاتری انجام بگیرد و هم تبدیل به کاری فرسایشی برای جامعه معلمان نشود.»
یک جهادگر از حداقل امکانات، حداکثر استفاده را میکند
این معلم با تاکید بر تلاش همهجانبه معلمان در تامین آموزشهای ایام بحران گفت که ما قشر معلم، تمام هم و غم خود را خواهیم گذاشت تا با همین امکانات اندک، به اهداف بزرگی که داریم، دست یابیم. ما فرهنگیان جهادگران عرصه آموزش هستیم؛ یک جهادگر منتظر نمیماند تا تمام امکانات فراهم شود، برود و بجنگد، بلکه از حداقل امکانات، حداکثر استفاده را میکند. البته اینها به این معنی نیست که مسئولان تلاشی برای بهتر کردن شرایط آموزش از راه دور انجام ندهند؛ خیر. آنان قطعا به وظیفه خود واقفند؛ بلکه مقصودم این است که ما فرهنگیان، زمان را برای ادای مسئولیتی که داریم، از دست نمیدهیم.
او اضافه کرد که من و همکارانم در مدارس سراسر کشور، از همان روز اول، تمام تلاش خود را به کار بردیم تا خدشهای به امر آموزش فرزندان ایران زمین، که آیندهسازان این مرزوبوم هستند، وارد نشود.
کریمی در ادامه به بیان جزئیاتی درباره فعالیتهای فرهنگی معلمان در ایام بحران کرونا پرداخت و گفت: «ما، مانند روزهای مدرسه، به بچهها برنامه درسی دادیم و از طریق ضبط ویدیویی فایل صوتی، نوشتن مطالب درسی همراه با توضیح، عکس، فیلم و ... به تدریس پرداختیم و پس از آن تمرین و تکلیف داده و تک تک تمرینها را تصحیح کردیم. همچنین با دانشآموزان تماس تلفنی داشتیم، جویای حالشان میشدیم، اشکالات درسیشان را برطرف می کردیم.»
بر خود واجب میدانیم به شرایط روحی دانشآموزانمان بسیار دقت کنیم
او درباره بعد عاطفی و روحی بحران و نقش معلمان در کاهش فشار روانی بر جامعه دانشآموزان گفت: «با این که وضع موجود روحیه ما را نیز مکدر کرده و بعضا برخی از ما گرفتار ناراحتی پیش آمده برای اقوام و دوستان و احیانا خانواده خود هستیم، بر خود واجب میدانیم که به شرایط روحی دانش آموزانمان بسیار دقت کنیم. به همین دلیل، با ترتیب دادن مسابقات هنری و ورزشی، قصص قرآنی، خط و نقاشی، کنفرانسهای درسی و کارهای گروهی دیگر، تلاش کردیم فضای مدرسه را در منازل دانشآموزان مان ایجاد کنیم، به صورتی که دانشآموز ما احساس نکند از مدرسه جدا شده و یا از دوستانش دور افتاده است. این سیاهی خواهد رفت و روز روشن میآید، اما باید از روزهای سخت تجربه آموخت.»
ساعاتی به ارتقای سواد الکترونیکی معلمان اختصاص یابد
کریمی درباره نیازهای دستگاه تعلیم و تربیت در بخش آموزشهای غیرحضوری گفت که دنیا دنیای اینترنت و کامپیوتر است و تنها وسیلهای که می توان به کمک آن به آموزش از راه دور پرداخت، استفاده از این دو ابزار، البته با وجود مربیان با تجربه، ماهر و آموزشدیده است. آموزش و پرورش بحثی تحت عنوان «تولیدمحتوای آموزشی» را از سالهای قبل تدارک دیده که هرساله به اجرا در میآید. اکنون نیاز به این مدل کارها، بیشتر احساس میشود که البته باید بهروزتر و با متدهای جدید آموزشی باشد.
او افزود که مسلح کردن معلمان کشور به دانش و سواد کامپیوتری هم در سالهای پیش انجام شد و بسیار هم بجا بود، اما لزوم تکرار آن با روشهای نو و تازه نیز، ضروری به نظر میرسد.
به گفته این معلم اگر ساعاتی از مدت زمان آموزشی معلمان در مدارس را به این امر، اختصاص دهیم، به طوری که معلم نیز با فراغ بال و بدون داشتن دغدغه خانوادگی، در مدرسه یا اداره متبوع، به ارتقای سواد الکترونیکی خود بپردازد، خدمت بزرگی به جامعه و نسل آینده کشور خواهیم کرد.
او در پایان تاکید کرد: «در کنار این مدل آموزشی، حضور معلم و تاثیربخشی او حذفنشدنی است. کلاسهای رسمی باحضور معلم و با تعامل مستقیم میان دانشآموز و معلم رکن اصلی آموزش رسمی ماست و سایر فعالیتها فقط نقش مکمل را در این فعالیتها ایفا میکنند.»
-
تاکید مدیرکل امور تربیتی بر توجه به آسیبهای ارتباطات آنلاین و روشهای مقابله با آن
-
چراغ آموزش در دورترین روستاهای قزوین روشن است
-
چام: وایتبرد من یک تکه پلاستیک است که به دیوار خانه چسباندم
-
کریمی: جمهوری اسلامی ایران تنها انقلابی بود که 98.2 درصد به آن رای "آری" دادند
-
پیگیری برنامه های پرورشی و فرهنگی در شبکه شاد
-
۲۵ نکته در عملکرد متفاوت معلمان موفق
-
آموزگار خوزستانی: از صبح تا ظهر مشغول تدریسهای آنلاین و آفلاین هستم
-
کمرئی: بعضی از دروس تلویزیونی قریب به 100 هزار بار دانلود شدهاند
-
اجرای طرح «مدرسه در خانه ماست» در کرج
-
کارشناس تعلیم و تربیت: آموزش و پرورش باید خود را برای روز مبادا آماده کند
-
ارائه مشاوره غیرحضوری به دانشجویان دانشگاه تهران
-
اولیای دیلمی در آموزش غیرحضوری دانشآموزان همکاری کنند
-
پیام معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل اموزش و پرورش خوزستان در خصوص پیوستن به پویش ملی در خانه می مانیم
-
حاجی میرزایی: باید از اجرای کامل آموزش غیرحضوری مطابق برنامه درسی هرکلاس اطمینان حاصل کنیم
-
کمرئی: هفته آینده برنامههای آموزشی در رسانه ملی به١۵٠برنامه افزایش خواهد یافت
-
زینی وند: شرایط بحرانی بهترین زمان برای شناسایی مدارس اثربخش است
-
تلویزیون چگونه میتواند به آموزش رسمی کمک کند
-
استفاده از تمامی ظرفیت ها برای آموزش غیرحضوری دانش آموزان
-
امسال جشن نیکوکاری به صورت غیرحضوری برگزار میشود
- 1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- 2- نظرات حاوی مطالب توهینآمیز یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمیشود.
- 3- نظرات پس از تایید منتشر میشود.