توصیه‌های مهم برای مقابله با انتقال کرونا ویروس

شیراز(پانا) - در ماه های اخیر کرونا ویروس به عنوان مهمترین عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح شده و در این روزها مواردی از شیوع آن نیز در کشور مشاهده و ثبت شده است. این ویروس از جمله ویروس هایی است که قدرت انتقال نسبتا بالایی نسبت به دیگر عوامل عفونی میکروبی دارد.

کد مطلب: ۱۰۲۵۸۲۵
لینک کوتاه کپی شد
توصیه‌های مهم برای مقابله با انتقال کرونا ویروس

رییس کمیته اجرایی کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز،در خصوص این ویروس گفت: ۲۰ نکته مهم را در شرایط کنونی برای مقابله با کرونا ویروس باید مورد توجه قرار داد. از جمله اینکهیکی از مشکلات مرتبط به این ویروس مقاومت محیطی آن بوده و می ‌تواند روی سطوح از دو ساعت تا ۹ روز بنا به شرایط محیطی متغیر باشد.

دکتر امیر امامی ادامه داد: مردم باید سعی کنند برای پیشگیری از حضور بی‌دلیل در اماکن شلوغ و پرتردد تا حد ممکن خودداری کنند. چراکه تا ۸۰ درصد عفونت کروناویروس بی‌علامت است و در ۲۰ درصد موارد علامت بیماری آشکار می‌شود که دو و نیم درصد افراد مبتلا دچار علائم شدید شده و ۱۳درصد از آن دو و نیم درصد ممکن است جان خود را از دست بدهند.

او تاکید کرد: این امر نشان دهنده قدرت کشندگی بسیار پایین این ویروس نسبت به عوامل دیگری همچون آنفلوانزا است.

امامی شدت آلودگی و قدرت انتشار ویروس را به شدت بالا عنوان کرد و افزود: اما در عین حال رعایت نکات بهداشتی اهمیت دارد چرا که دوره آلوده کنندگی از زمان شروع علائم کرونا ویروس آغاز شده و تا پایان دوره بیماری می‌تواند همراه بیمار باشد.
رییس کمیته اجرایی کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عنوان کرد: با توجه به مدت ماندگاری بالای ویروس در محیط به ویژه سطوح، رعایت نکات بهداشتی دست و سطوح در تماس از ضروری ‌ترین مسائل در کنترل این ویروس است.

به گفته‌ امامی به دلیل ترس از ابتلا به کرونا ویروس، مراجعه بی ‌دلیل به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها افزایش یافته است، مردم باید بدانند میان سرماخوردگی و ابتلا به کروناویروس تفاوت‌هایی وجود دارد و تنها کسانی می‌ توانند مشکوک به کروناویروس باشند که علائم ویروسی در دستگاه تنفسی فوقانی خود، تب بالا و طولانی مدت دارند.

او ادامه داد: تشخیص اولیه موارد مشکوک بایستی از سوی متخصصان عفونی مستقر در مراکز معرفی شده صورت گیرد، چرا که به دلیل علائم مشابه با آنفلوانزا این امر می تواند باعث اشتباه در ذهن افراد و ایجاد هیجانات نابجا در جامعه و افراد خانواده شود.

این پزشک افزود: افراد مبتلا به بیماری‌‌های شبه آنفلوآنزا بهتر است در منزل استراحت کرده و از حضور در اماکن عمومی و دست دادن و روبوسی کردن با سایر افراد خودداری کنند.

امامی مهمترین دستورالعمل پیشگیری در رابطه با تمامی بیماری‌های تنفسی را رعایت مراودات اجتماعی امن از جمله بهداشت دست، پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن و رعایت آداب سرفه کردن مثل استفاده از دستمال شخصی و در صورت نبود دستمال استفاده از تا خوردگی آستین در محیط آرنج عنوان کرد.

او افزود: با توجه به اینکه حرارت مستقیم و شعله می‌تواند ویروس را از بین ببرد، به همین دلیل مردم می ‌توانند بدون نگرانی به شرطی که بدون واسطه غذا و نان را از محل معتبر خریداری کنند، اقدام به تهیه و مصرف غذا و نان کنند.

امامی همچنین گفت: حضور در مکان‌هایی که تجمعات انسانی وجود دارد توصیه نمی‌شود،‌ در شرایط کنونی بهتر است افراد از حضور در باشگاه ‌ها و استخرهای شلوع، آرایشگاه‌ها و مکان هایی از این قبیل خودداری کنند و تردد با وسایل نقلیه همگانی تنها در صورت لزوم صورت گیرد.

استفاده از ماسک برای تمام مردم ضروری نیست

رییس کمیته اجرایی کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: استفاده از ماسک به ویژه ماسک های معروف به N۹۵ و FFP۲ برای تمام مردم ضروری نیست و توصیه می شود مردم اقدام به خرید تعداد بالای ماسک و ذخیره سازی آن نکنند.

به گفته‌ امامی، در حال حاضر کارخانه‌های تولید ماسک در سه نوبت کاری در حال فعالیت هستند تا مشکلی برای تامین آن به وجود نیاید.

او در خصوص نحوه استفاده از ماسک گفت: عمر مفید ماسک‌‌های یک لایه حدود دو تا سه ساعت است و عمر مفید ماسک‌های فیلتردار N۹۵ بین ۸تا ۱۲ ساعت است، البته‌ این نوع ماسک را بهتر است کسانی مصرف کنند که با افراد دارای علامت بیماری سر و کار دارند مانند کادر درمان و تیم‌های بالینی که در محیط‌های دربسته و در معرض با موارد مشکوک احتمالی بالایی قرار دارند. تهیه وسایل حفاظت شخصی برای این افراد در بیمارستان ‌ها از نکات حائز اهمیت است.

او از عموم مردم خواست تا در هنگام مراجعه به مراکز درمانی و مشاهده همکاران در پوشش های استاندارد و تعریف شده برای کادر درمان از گرفتن عکس و انتقال متن‌های غیرمتعارف و ایجادکننده هیجانات کاذب برای دیگر افراد جامعه خودداری کنند.

او پرهیز از مراجعه غیرضروری به مراکز درمانی به ویژه دندانپزشکی ها را از دیگر اقدامات پیشگیرانه در خصوص احتمال انتقال و شانس ابتلا عنوان کرد و افزود: تبادل پول کاغذی راهی برای انتقال بسیاری بیماری‌ها محسوب می شود، بنابراین بهتر است از کارت‌های عابربانک و دیگر روش های پرداخت مانند انتقال از سیستم های گوشی استفاده کنیم.

او از فروشندگان خواست تا به طور مکرر اقدام به ضدعفونی کردن دستگاه‌های کارتخوان خود کنند و افزود: با توجه به اینکه هنوز دارو و واکسن تایید شده قطعی برای این بیماری وجود ندارد، به جای ایجاد اضطراب در مثبت یا منفی بودن نتایج و اینکه آمار مربوط به موارد چقدر است بهتر است تمام تمرکز در کاهش اضطراب و رعایت دستورالعمل های بهداشتی به ویژه بهداشت فردی صورت گیرد.

رییس کمیته اجرایی کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در پایان از هموطنان تقاضا داریم که اطلاعات ضروری و موردنیاز خود را تنها از مراجع رسمی مانند شبکه های خبری ملی و روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی دریافت کرده و در صورت مواجهه با اخبار، کلیپ و صداهای ضبط شده غیر رسمی و غیر معتبر که تحت نام افراد مسوول خود را معرفی می‌کنند، از انتشار آن خودداری کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار