معاون اول رییس جمهور : 

اعتماد عمومی تنزل پیدا کرده است، باید جبران کرد 

تهران (پانا) _– اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که تضعیف جایگاه رهبری می‌تواند برای ایران خطرناک باشد، می گوید: در شرایط فعلی سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی مردم تنزل پیدا کرده برای ترمیم اعتماد لطمه دیده باید خطاها جبران شود و مسئولیت‌پذیر باشیم.

کد مطلب: ۱۰۰۵۵۷۶
لینک کوتاه کپی شد
اعتماد عمومی تنزل پیدا کرده است، باید جبران کرد 

به گزارش ایسنا، جهانگیری که امروز صبح در مراسم گرامیداشت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی سخن می گفت یاد آور شد: امسال سالگرد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با شرایط خاص موجود در کشور برگزار شد. در شرایط دشوار و غمباری هستیم.
وی بیان کرد: من هم مثل هر ایرانی دیگر به آسانی سخن بر زبانم جاری نمی‌شود، اگر الزام به حکم وظیفه، اخلاق و ادب در قبال یادبود دو شخصیت ممتاز و ملی کشور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی نبود، ترجیح می‌دادم در برابر حادثه‌ها و فاجعه‌هایی که در دو هفته گذشته کام ملت را تلخ کرده، همچنان سکوت کنم و به درون خود پناه برده و تنها با خدای خود در خلوت صحبت کنم.
معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه تضعیف جایگاه رهبری می‌تواند برای ایران خطرناک باشد، گفت: در شرایط فعلی سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی مردم تنزل پیدا کرده، برای ترمیم اعتماد لطمه دیده باید خطاها جبران شود و مسئولیت‌پذیر باشیم.
معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به حوادث دی‌ ماه امسال گفت:‌ دی‌ ماه امسال برای همه ما که اینجا نشسته‌ایم و همه ایرانیان در گوشه و کنار دنیا، در غم و نگرانی و دلهره از شنیدن خبرهای غیرمنتظره و هراس از آینده گذشته است. خداوند کمک کند که روزهای پایانی به‌خوبی بگذرد.
جهانگیری توضیح داد: 13 دی ‌ماه خبر شهادت فرمانده نام‌آور، فروتن، صادق، شجاع و استراتژیست حاج قاسم سلیمانی که به حق سردار ملی ایران و اسلام لقب گرفت، شنیده شد. در 17 دی‌ ماه خبر تلخ جان باختن 69 نفر از هموطنان در مراسم تشییع باشکوه در کرمان آمد در 18 دی‌ ماه خبر شوک آور سقوط هواپیمای اوکراینی و داغ مرگ هم‌میهنان ایرانی و مسافران خارجی و در 19 دی‌ماه حادثه مرگ مسافران اتوبوس سوادکوه شنیده شد. البته که در این میان صحنه‌های باشکوهی در وداع مردم فهیم و قدردان ایران با فرزند مهربان خویش در شهرهای مختلف به خصوص اهواز، مشهد، تهران و کرمان و خلق حماسه بزرگ شهید دوران هم وجود داشت که دوست و دشمن را شگفت‌زده کرد.
وی یادآور شد: بعد از آن خواست ملت ایران و انتظار مقام معظم رهبری در تحقق انتقام سخت از دولت جنایتکار آمریکا محقق شد. آمریکا اعلام کرده بود اگر ایران عکس‌العمل نشان دهد 52 نقطه از ما را می‌زند با حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد اتفاق شیرینی به جای ماند آن هم در شرایطی که در حوادث آبان‌ ماه بی‌اعتمادی و چند پارگی به وجود آمده بود و ملت را با مشکل جدی مواجه کرد.
جهانگیری گفت: نگرانی وجود داشت. آن نگرانی‌ها به لحظه‌های توام با وحدت و همبستگی و ایجاد سرمایه اجتماعی تبدیل شد و سرمایه نظام افزایش یافت، اما افسوس که شوک جان باختن جمعی از نخبگان علمی و افتخارآفرینان میدان دانش در اثر خطای محاسباتی و غلبه شرایط جنگی بر مدیریت امور و پنهان نگه داشتن حادثه برای چند روز این فرصت عظیم ملی را در معرض تهدید قرار داد.
معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به دیدار با تعدادی از خانواده‌های جان‌ باختگان هواپیمای مسافربری اوکراین، اظهار کرد: در روزهای گذشته برای عرض تسلیت به برخی از این خانواده‌ها سر زدم، برخی از این خانواده‌ها یک فرزند و برخی دو فرزند و سه فرزند را از دست داده و شهید شده بودند، وقتی با خانواده‌های داغدار صحبت می‌کنید اندوه و داغ صد برابر اضافه می‌شود. یکی از این خانواده‌ها تعریف می‌کرد که استاد فرزندش به او گفته بود که در آینده علم دنیا اثرگذار خواهد بود. این خانواده‌ها صبور و بزرگ هستند حق بزرگ دارند و حق‌شان است که گلایه و اعتراض کنند. نباید حق آنها نادیده گرفته شود. وقتی چنین خطای بزرگی رخ داده باید ریشه‌ها، زمینه‌ها، ابعاد و پیامدها به درستی روشن شود و با سرعت اصلاح شده و هزینه‌های آن هم به موقع پرداخت شود.
جهانگیری ادامه داد: در این شرایط یاد برخی شخصیت‌ها و مدیریت‌ها می‌افتیم و حسرت نبود آنها زنده می‌شود. مدیران بحران با تجربه موفق عبور از بحران‌ها همچون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای شرایط امروز کشور لازم است؛ باید به بازخوانی این میراث پرداخته شود. در گذشته فوت دور از انتظار و خسارت‌بار ایشان را داشتیم که جای خالی او این سال‌ها و ماه‌ها بیش از هر لحظه دیگری به چشم می‌آید. باید به حوادث دی‌ماه حادثه اندوهبار فوت مرحوم هاشمی را اضافه کرد.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مدیریت بحران‌ها و تجربه موفق عبور از بحران‌ها در آیت الله هاشمی رفسنجانی و در تعدادی از مدیران جمهوری اسلامی وجود دارد و لازم است به بازخوانی این میراث و نقش بزرگ او پرداخته شود. هاشمی مبارزی توسعه‌گرا و آینده‌نگر بود در همه عرصه‌هایی که برای خدمت فرصت پیدا می‌کرد خوش درخشیده و برای عبور از بحران‌ها میراثی درخشان از خود به جای گذاشت.

وی گفت: آیت الله هاشمی علیرغم جفاها و بی‌مهری‌هایی که دید اما در قبال مردم احساس مسؤولیت زیادی می‌کرد و برای آن انعطاف داشت ضمن اینکه برای پیشبرد منافع مردم و جمهوری اسلامی تا آخر عمرش نشان داد که یک روحانی خستگی‌ناپذیر بوده و استقلال کشور را برای سازندگی ضروری می‌دانست.

جهانگیری افزود: هاشمی می‌خواست عقب‌ماندگی تاریخ ایران را با فرهنگ کار، تلاش و تولید ارتقا دهد؛ او سال‌ها در خطبه‌های نماز جمعه به تشریح اقدامات و رویکرد خود می‌پرداخت.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: هاشمی در بخش آموزش، اقتصادی، زیربناها، بنادر و اتوبان‌ها و سدها اقدامات بزرگی کرد به طوری که اگر سدهای کرخه و دز نبودند سیل سال جاری شرایط را به مراتب بدتر می‌کرد چرا که در یک ثانیه فقط ۸ هزار مترمکعب آب از دریچه این سدها خارج می‌شد.

اصلاح‌طلبان با صبر و بردباری موضوع ردصلاحیت‌ها را پیگیری کنند

جهانگیری تأکید کرد: باید بپذیریم که کشور مسائل پیچیده‌ای دارد و به اصلاح امور تن دهیم.

وی تصریح کرد: انتخابات آینده موضوعی سرنوشت‌ساز است و می‌تواند بخش زیادی از اعتماد مردم را بازگرداند؛ باید همه با سعه صدر به دنبال راهکار باشیم.

معاون اول رییس جمهوری گفت: خبرهایی که درباره رد صلاحیت‌ها وجود دارد و گزارشاتی که در هیأت دولت در این باره ارائه شده است نشان می‌دهد که در خیلی از حوزه‌های انتخابی رقابت جدی وجود ندارد.

جهانگیری پیشنهاد داد: باید با شورای نگهبان و با رهبر معظم انقلاب در این باره گفت‌وگو کرد چرا که نباید جریانات سیاسی احساس کنند که کاندیدای موردنظر آنها در انتخابات حضور ندارد.

وی گفت: اصلاح‌طلبان باید با صبر و بردباری موضوع رد صلاحیت‌ها را پیگیری کنند تا جمع زیادی از دوستان به انتخابات بازگردند.

معاون اول رییس جمهوری گفت: همبستگی ملی را باید ارج بنهیم و مثل آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تعادل سیاسی و مثل حاج قاسم سلیمانی صداقت در رفتار با مردم را داشته باشیم و از تهدیدها فرصت بسازیم.

جهانگیری گفت: اگر مشکلات را به مردم بگوییم و خطاها را بپذیریم و بگوییم تا از مردم کمک بخواهیم قطعا آنها هم به ما کمک خواهند کرد.

وی افزود: ایران سرمایه‌های بزرگ و نمادینی دارد که از احزاب هم تأثیرگذارتر هستند ضمن اینکه باید به خاطر خدا و مردم با هم باشیم.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: سردار سلیمانی فرماندهی نظامی بود و همه او را به شجاعت می‌شناختند ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب هم در این باره فرمودند که سردار سلیمانی با هیچ جناحی نبوده و با همه خوب بود ولی حتی برخی اوقات او هم اسامی می‌گفت که برخی‌ها جرأت نام بردن آنها را نداشت.

وی در پایان گفت: پیگیری مشی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای حل مسائل کشور تأثیرگذار است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار