معاون صنایعدستی استان یزد:
آموزش صنایع دستی در مدارس یزد، به صورت فوق برنامه در جریان است
معاون صنایعدستی اداره میراث فرهنگی استان یزد گفت: برای آموزش حرفه صنایع دستی در شهرستانهای مختلف استان، برنامه هایی داریم و آموزش هم در جریان است، ولی نه به عنوان ماده درسی بلکه به عنوان فوق برنامه مثل حصیر بافی در بافق که به تعداد زیاد در مدارس وجود دارد.

در آستانه روز جهانی صنایعدستی و برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در استان یزد، عبدالمجید عربی، معاون صنایعدستی اداره میراث فرهنگی استان یزد در گفتوگو با پانا، به آموزش هنر و حرفه صنایع دستی در استان یزد اشاره کرد و گفت: «برای آموزش حرفه صنایع دستی در شهرستانهای مختلف استان، برنامه هایی داریم و آموزش هم در جریان است، ولی نه به عنوان ماده درسی بلکه به عنوان فوق برنامه مثل حصیر بافی در بافق که به تعداد زیاد در مدارس وجود دارد.»
وی ادامه داد: «در حوزه سفال و سرامیک یا نساجی نیز در مدارس به صورت پراکنده آموزش داده میشود. اما باید گسترش یابد و حتی به صورت ماده درسی به آن نگاه شود و حتی میشود آموزش صنایع دستی، جایگزین یکی از دروس شود ولی فعلا برنامه آموزش، به همین صورت فوق برنامه در مدارس، در جریان است.
معاون صنایعدستی اداره میراث فرهنگی استان یزد ادامه داد: ما در دانشگاه رشته زیورآلات سنتی را داریم و تدریس میشود و باید گسترش پیدا کند. همچنین ۳ هنرستان هستند که رشته طلا و جواهر و زیور آلات سنتی را آموزش میدهند.
عربی به بودجه استان برای آموزش صنایع دستی نیز اشاره کرد و افزود: « بودجه آموزشی که برای استان در نظر گرفته شده زیاد نیست ولی قابل قبول است. استفاده و برنامه ریزی از این بودجه در حوزه توانمندسازی هنرمندان صنایع دستی قرار گرفته است.»
وی تصریح کرد: «کلاسهای آموزشی ما در حوزه صنایع دستی کلاسهای اوقات فراغت نیست. بلکه کسی که آموزشی در حوزه صنایع دستی میبیند، به سمت درآمدزایی و اشتغال پیش میرود و دورههای آموزشی صنایعدستی هنرمند را توانمند میکند.»
لازم به ذکر است برگزاری جشن روز جهانی صنایعدستی و همچنین نمایشگاه سراسری صنایعدستی به میزبانی استان یزد، از ۳۰ اردیبهشت تا سوم خرداد ماه، در قالب ۳۰۰ غرفه با حضور هنرمندان صنایعدستی سراسر کشور در محل نمایشگاههای بینالمللی یزد برگزار خواهد شد.
ارسال دیدگاه