مدیرکل بهزیستی استان کردستان:
۴۸ درصد معلولان کردستان دچار معلولیت شدید و خیلی شدید هستند
سنندج (پانا) - مدیرکل بهزیستی استان کردستان از شناسایی بیش از ۳۵ هزار معلول در استان خبر داد و گفت: ۴۸ درصد این افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند.

حسین رسولی، عصر سهشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان ضمن تبریک هفته بهزیستی، با اشاره به اهمیت نقش حمایتی این نهاد گفت: سازمان بهزیستی یک نهاد مردمی است و به تنهایی نمیتواند مأموریتهای گسترده خود را پیش ببرد؛ از این رو نیازمند مشارکت سایر دستگاههای اجرایی، خیرین، رسانهها و عموم مردم است.
وی با بیان اینکه بهزیستی با هدف خدمت به معلولان و آسیبدیدگان اجتماعی در سال ۱۳۵۹ تأسیس شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۴ مأموریت و ۱۷۰ برنامه در سه حوزه اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد توسط این نهاد در استان اجرا میشود.
رسولی با اشاره به فعالیت ۴۰۰ مرکز و مؤسسه غیردولتی تحت نظارت بهزیستی کردستان، این مراکز را سرمایهای اجتماعی توصیف کرد که بازوی اجرایی این سازمان در ارائه خدمات هستند.
۳۹ هزار خانوار مستمریبگیر در کردستان
مدیرکل بهزیستی کردستان با اشاره به وضعیت مستمریبگیران اظهار کرد: هماکنون ۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار در استان تحت پوشش مستمری بهزیستی قرار دارند که این تعداد نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی از ارائه خدمات پرستاری به سه هزار و ۱۳۵ معلول خبر داد و افزود: تعداد افراد بهرهمند از حق پرستاری نسبت به سال قبل ۴۳ درصد افزایش یافته و مستمری معلولان نیز ۴۰ درصد رشد داشته است.
رسولی به حمایت بهزیستی از خانوادههای دارای فرزندان چندقلو اشاره کرد و گفت: این خانوادهها تا پایان شش سالگی فرزندانشان از خدمات بهزیستی بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه ۷۷ درصد جامعه هدف این نهاد در دهکهای اول تا سوم اقتصادی قرار دارند، گفت: خانوارهای دارای تمکن مالی، از دهک سوم به بالا در نظر گرفته میشوند و از حمایت مستقیم این سازمان برخوردار نیستند.
بیش از ۳۵ هزار معلول شناسایی شده در کردستان
رسولی تعداد معلولان شناساییشده در کردستان را ۳۵ هزار و ۳۹۵ نفر اعلام کرد و افزود: ۴۸ درصد این افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و مابقی دارای معلولیت متوسط و خفیف هستند.
وی همچنین گفت: یکهزار و ۵۴۸ خانوار دارای چند معلول در استان وجود دارد که بسته به نوع معلولیت، از خدمات متناسب بهرهمند میشوند.
مدیرکل بهزیستی کردستان با اشاره به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان افزود: بهداشت، درمان، اشتغال، معیشت، حق پرستاری و مناسبسازی محیط از جمله موارد پیشبینیشده در این قانون است که اجرای کامل آن میتواند بسیاری از مشکلات این خانوارها را کاهش دهد.
پوشش اجتماعی برای بیش از ۵ هزار یتیم و خانواده خودسرپرست
رسولی از تحت پوشش قرار گرفتن ۵ هزار و ۷۸۰ نفر از خانوادههای خودسرپرست و ایتام در استان خبر داد و گفت: ۱۴ مرکز نگهداری فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست نیز در سطح استان فعال هستند که ۱۲۳ کودک و نوجوان را تحت مراقبت دارند.
وی همچنین به فعالیت ۸۴ مرکز مشاوره در سطح استان اشاره کرد و افزود: این مراکز به مسائل مرتبط با طلاق، تحصیل، تربیت، سالمندی و مشکلات خانوادگی پاسخ میدهند.
تحویل ۲۵۰ ویلچر برقی به معلولان کردستانی
مدیرکل بهزیستی کردستان با بیان اینکه کمکوسایل توانبخشی از نیازهای جدی معلولان است، گفت: در همین راستا سال گذشته ۲۵۰ ویلچر برقی به مددجویان تحویل داده شد.
وی تأمین مسکن را یکی دیگر از اولویتهای بهزیستی برشمرد و افزود: ۷ هزار و ۲۰۰ خانوار معلول فاقد مسکن در استان شناسایی شدهاند که از این تعداد، ۵۱۸ خانوار دارای دو یا چند معلول هستند.
رسولی تصریح کرد: امسال در صورت تأمین آورده اولیه از سوی خانوادههای دارای معلول، ۱۴۵ واحد مسکونی برای آنها احداث خواهد شد.
اشتغال، درمان معتادان و توسعه مراکز مثبت زندگی
وی با بیان اینکه سال گذشته تعهد اشتغال برای دو هزار و ۹۷ نفر از خانوادههای تحت پوشش عملیاتی شده است، ادامه داد: حمایتهای اشتغالزایی برای مددجویان از جمله اقدامات اصلی سازمان در سال جاری نیز خواهد بود.
مدیرکل بهزیستی کردستان همچنین به اقدامات این نهاد در حوزه درمان معتادان متجاهر اشاره کرد و گفت: فعالیت اورژانس اجتماعی از دیگر خدمات بهزیستی است که از طریق خط ۱۲۳ و تیمهای سیار در بحرانها مداخله میکند.
رسولی به توسعه مراکز مثبت زندگی نیز اشاره کرد و افزود: این مراکز به عنوان پل ارتباطی بین مددجویان و سازمان بهزیستی، پروندههای مددجویان را مدیریت میکنند.
وی در پایان با اشاره به ضرورت جذب مشارکتهای مردمی گفت: توسعه مراکز غیردولتی، استفاده از ظرفیت خیرین و اجرای آزمون استخدام معلولان از جمله گامهایی است که به ارتقاء خدمات به جامعه هدف کمک خواهد کرد.
ارسال دیدگاه