در گفت‌و‌گو با پانا مطرح شد

درخواست کارگردان «آن دو» از آموزش و پرورش، بسیج و حوزه هنری برای حمایت از اکران فیلم شهید خالدی

مرتضی رحیمی: بختیاری‌ها همیشه در سختی‌ها پیش‌قدم بودند اما نامشان در روایت‌های ملی کم‌رنگ است/چرا هیچ‌کس از رزمنده‌های بی‌نام و نشان نمی‌گوید؟

تهران (پانا) - مرتضی رحیمی، کارگردان فیلم سینمایی «آن دو»، با اشاره به مظلومیت قوم بختیاری در روایت‌های فرهنگی و سینمایی، تأکید کرد که سینما می‌تواند ابزاری مؤثر برای معرفی هویت، غیرت و وفاداری این قوم باشد؛ به‌ویژه در آثار کودک و نوجوان که مخاطب آن در حال شکل‌گیری شخصیت اجتماعی و ملی خود است.

کد مطلب: ۱۵۷۱۰۸۳
لینک کوتاه کپی شد
درخواست کارگردان «آن دو» از آموزش و پرورش، بسیج و حوزه هنری برای حمایت از اکران فیلم شهید خالدی

مرتضی رحیمی در گفت‌وگو با پانا درباره ریشه‌های علاقه‌مندی‌اش به ساخت فیلم‌هایی با محوریت قوم بختیاری گفت: «فیلم‌ساز واقعی برایش فرقی نمی‌کند موضوع خوب از کدام جغرافیا بیاید؛ حتی اگر لازم باشد، برای ساخت فیلمی در ترکیه، مشاور ترک می‌گیرم. اما احساس می‌کنم بختیاری‌ها و خوزستانی‌ها در تولیدات فرهنگی کمتر دیده شده‌اند. اگر کسی در این منطقه پتانسیل هنری دارد، بهتر است آن را خرج منطقه خودش کند؛ چون استان‌های دیگر، هنرمندان و حامیان خودشان را دارند.»

وی افزود: «چند سالی است که با راه‌اندازی یک مؤسسه فرهنگی هنری، هفت تا هشت فیلم سینمایی و تله‌فیلم با موضوع بختیاری ساخته‌ایم. این تصمیم از آنجا آمد که در تمام زمینه‌ها کمتر به قوم ما پرداخته شده. در حالی که به اعتقاد من، بختیاری‌ها شاید ایرانی‌ترین، وطن‌پرست‌ترین و قدیمی‌ترین قوم این سرزمین باشند، اما همیشه ساکت مانده‌اند و سهم‌شان در روایت‌های رسمی خورده شده. تنها زمانی یادشان می‌افتند که کشور به حضورشان نیاز دارد.»

رحیمی با اشاره به کم‌کاری‌های صورت‌گرفته در حوزه دفاع مقدس گفت: «درباره برخی سرداران سه بار سریال ساخته شده و تکرار پشت تکرار، اما از رزمنده‌های بختیاری که بی‌نام و نشان، از دل سیاه‌چادر و گله، راهی جبهه شده‌اند، چیزی گفته نشده. همین دغدغه باعث شد سراغ ساخت فیلمی درباره شهید خالدی بروم؛ آن هم در قالب کودک و نوجوان که هم ژانر محبوب من است، هم ظرفیت تأثیرگذاری بالایی دارد.»

وی با بیان اینکه همچنان از دنیای کودکانه‌اش جدا نشده، ادامه داد: «۴۰ سالم است اما هنوز بیشتر خواب‌ها و خاطراتم مربوط به دوران کودکی‌ام است. گذشته از اینکه به این سنین علاقه دارم، تخیلاتم هم از همان دوران می‌آید. بچه‌ها را دوست دارم، ارتباط خوبی با آن‌ها می‌گیرم و می‌دانم چطور از آن‌ها بازی بگیرم. کار قبلی‌ام هم فیلم سینمایی «بلیط» در ژانر کودک و نوجوان بود.»

رحیمی درباره ارتباطش با نسل امروز گفت: «نسل جدید باهوش‌اند اما راحت‌طلب. مثلاً نوجوانان امروز که بسیار تیزهوش هستند حاضر نیستند برای دانستن یا تلاش بیشتر انرژی بگذارند، همه‌چیز باید آماده و با تکنولوژی جلوی پایشان باشد. این طرز فکر خطرناک است. پسرهای نوجوان امروز به‌جای غیرت و مردانگی، به سمت ظاهرگرایی رفته‌اند؛ حتی در رفتار و پوشش. من امیدوارم شهید ظفر خالدی یک تلنگر جدی برای این نسل باشد، به‌ویژه برای پسرها؛ که دوباره یاد بگیرند چه چیزی یعنی مرد بودن.»

وی در ادامه با انتقاد از کم‌توجهی نهادهای فرهنگی به حمایت از تولید چنین آثاری اظهار کرد: «ما فیلم آبرومندی ساختیم که با یک‌چهارم یا یک‌پنجم بودجه فیلم‌های دیگر دفاع مقدس ساخته شده است اما نه در مرحله تولید حمایتی بود، نه گویا در مرحله اکران حمایتی دیده خواهد شد.»

رحیمی با اشاره به اهمیت اکران هدفمند این فیلم در مدارس، عنوان کرد: «درخواست من این است که آموزش و پرورش در کنار حوزه هنری، بهمن سبز و خیلی از ارگان های دولتی وارد عمل شوند. ما می‌خواهیم این فیلم در فصل مدارس یعنی مهر، آبان و آذر اکران شود. این فیلم درباره یک شهید شاخص دفاع مقدس است؛ باید دیده شود. چرا همیشه فقط آثار خاص با حمایت ویژه اکران می‌شوند؟ چرا فیلم‌هایی که با هزینه‌های بالا ساخته شده‌اند در اولویت پخش هستند اما کاری که با حداقل بودجه ساخته شده باید نگران گیشه باشد؟»

وی در پایان گفت: «مخاطبان اصلی این فیلم در استان‌های زاگرس‌نشین هستند: خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام، کردستان، بوشهر، بندرعباس و... مطمئنم فیلم در این مناطق به خوبی دیده می‌شود. امیدوارم نهادهای فرهنگی برای رساندن صدای این شهید و این قوم مظلوم به نسل امروز، کنارمان باشند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار