هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت کلید خورد

تهران (پانا) - با اعلام برگزیدگان بخش‌های پژوهش و فیلمنامه هجدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت کار خود را آغاز کرد.

کد مطلب: ۱۵۷۰۷۷۹
لینک کوتاه کپی شد
هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت کلید خورد

عصر امروز مراسم افتتاحیه هجدهمین «جشنواره فیلم مقاومت» با حضور سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار علی مقواساز رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، داریوش ارجمند هنرمند پیشکسوت و جمعی از هنرمندان در موزه دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد. 

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به مظلومیت مردم غزه عنوان کرد: مردم غزه بیش از یک سال است که تحت فشار بی‌سابقه رژیم صهیونیستی هستند و تاکنون ۶۵ قتل‌عام بزرگ علیه ملت فلسطین صورت گرفته است. از زمان آغاز عملیات طوفان‌الاقصی، بیش از ۶۰ هزار نفر از مردم بی‌دفاع به شهادت رسیده‌اند و تنها در روز گذشته بیش از ۲۰۰ نفر دیگر جان باختند.

وی با تحلیل تاریخی ریشه‌های بحران فلسطین گفت: در سال ۱۹۱۷، وزیر خارجه بریتانیا بیانیه بالفور را صادر کرد، در حالی که آن زمان دو قدرت اسلامی بزرگ، ایران و عثمانی، وجود داشتند. ابتدا ایران را با چهار قرارداد تجزیه کردند، یک افسر انگلیسی مرز‌های ما را ترسیم کرد و سپس به سراغ تجزیه عثمانی رفتند. کشور‌هایی که امروز در منطقه می‌بینیم، حاصل توافقات وزرای انگلیس و فرانسه هستند.

سردار سلیمانی ادامه داد: یک فرماندار انگلیسی یهودی در فلسطین منصوب شد و زمینه‌سازی برای اشغال فلسطین انجام شد. ملت ایران هم تجربه تلخی از دخالت بیگانگان دارد؛ از قرارداد ترکمنچای گرفته تا سقوط دولت مصدق. حتی در کودتای ۲۸ مرداد ردپای رژیم صهیونیستی به چشم می‌خورد.

رئیس سازمان بسیج با بیان اینکه ملت ایران ۴۶ سال است با ایستادگی، نتیجه مقاومت را دیده است، افزود: مردم غزه امروز همان تجربه را از سر می‌گذرانند. حتی در اردوگاه‌ها نیز از قتل‌عام در امان نیستند. مقاومت آنها واکنشی است به این ظلم.

وی با اشاره به نقش هنر و سینما در بازتاب این بیداری گفت: جشنواره فیلم مقاومت باید بستر و رسانه‌ای برای بیداری جهانی باشد. سینمای مقاومت می‌تواند پیام مظلومیت و مقاومت را در جهان طنین‌انداز کند. سینمای مقاومت باید این بیداری را استمرار ببخشد و گسترش دهد تا سرزمین‌های اسلامی از لوث وجود این جنایتکار‌ها پاک شود.

سردار سلیمانی گفت: باید به شکل‌گیری مؤسسات، دانشکده‌ها و تقویت آموزش‌های سینمایی و تئاتری توجه شود.

رئیس سازمان بسیج تأکید کرد: رژیم صهیونیستی حقیقتاً همان غده سرطانی است که امام (ره) فرمودند. آنان حتی از انتخاب نام برای جنایت‌های خود شرم ندارند. ما باید از طریق هنر مقاومت، این حقیقت را برای جهانیان آشکار کنیم و مسیر آزادسازی سرزمین‌های اسلامی را با آگاهی و بیداری دنبال کنیم.

در ادامه، «جلال غفاری» قدیر دبیر جشنواره «آزادی قدس» را شعار و رویکرد جشنواره فیلم مقاومت دانست و اظهار داشت: سینما به قول شهید آوینی باید در خدمت انقلاب، ارزش‌ها و مقاومت قرار گیرد لذا خدا را شاکریم که امسال در جشنواره فیلم مقاومت شاهد رشد و استقبال بیش از سه برابری فیلمسازان و هنرمندان از جشنواره هستیم. 

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اشاره مراسم آغاز جشنواره که در حسینیه جماران برگزار شد، تصریح کرد: فرش قرمز ما حسینیه پاک حضرت روح‌الله (ره)، شخصیتی که الهام‌بخش تمام عالم بود، قرار گرفت. 

وی حضرت امام خمینی (ره) را نظریه‌پرداز مقاومت دانست و ادامه داد: حضرت امام (ره) با طرح نظریه مقاومت توانست جایگاه ویژه‌ای در آینده مقاومت فلسطین داشته باشد و اینجاست که باید نسبت سینما و مقاومت مدنظر قرار گیرد و مشخص شود. 

غفاری غدیر تدارک جشنواره برای نمایش آثار در ۲۰ نقطه کشور را اتفاق تازه فیلم مقاومت دانست و عنوان کرد: خوشحالیم که امسال در دبیرخانه فیلم مقاومت میزبان بیش از ۵ هزار اثر بودیم که در دبیرخانه ثبت شده است.

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از تدارک بخش هوش مصنوعی جشنواره برای بهره گیری از ظرفیت علمی و فنی سینماگران خبرداد و گفت: در بخش هوش مصنوعی جشنواره که یک اتفاق تازه بود، ۴۰۰ اثر به دست‌مان رسید و نوید توان فنی سینماگران کشورمان را می‌دهد.

هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از ۲۷ اردیبهشت‌ماه تا ۳ خرداد در تهران، به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری دکتر جلال غفاری قدیر برگزار می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار