مراقب سلامت دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه:
فرهنگ «اهدای عضو، اهدای زندگی» از مدرسه باید آغاز شود
فیروزکوه (پانا) - مراقب سلامت دبیرستان هفده شهریور، اهدای عضو را والاترین جلوه انساندوستی برشمرد و ترویج این فرهنگ را اقدامی مؤثر دانست که باید از مدارس و در میان نوجوانان آغاز شود.

فائزه رمضانزاده، مراقب سلامت دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با خبرنگار پانا به مناسبت روز ملی اهدای عضو، بر اهمیت فرهنگسازی این اقدام نوعدوستانه تأکید کرد و آن را تجلی والایی از ایثار و انسانیت دانست.
رمضانزاده با اشاره به ۳۱ اردیبهشت، روز ملی اهدای عضو، اظهار کرد: «این روز به پاس احترام کسانی نامگذاری شده که حتی پس از مرگ نیز با اهدای اعضای بدن خود به دیگران زندگی دوباره میبخشند. اهدای عضو، یکی از متعالیترین نمونههای فداکاری و مسئولیتپذیری اجتماعی است.»
وی با تأکید بر لزوم اطلاعرسانی و آموزش مستمر در این زمینه افزود: «بسیاری از مردم هنوز از ظرفیت نجاتبخش اهدای عضو آگاهی کافی ندارند، در حالی که یک فرد مرگ مغزی میتواند با اهدای اعضای خود، جان دستکم ۸ نفر را نجات دهد و زندگی دهها نفر دیگر را نیز بهبود بخشد.»
مراقب سلامت دبیرستان هفده شهریور در ادامه گفت: «تعداد زیادی از بیماران نیازمند پیوند عضو هر ساله در انتظار دریافت عضو مناسب هستند. متأسفانه برخی از آنها پیش از رسیدن نوبت پیوند، جان خود را از دست میدهند. با ترویج فرهنگ اهدای عضو، میتوان این روند غمانگیز را کاهش داد.»
وی نقش آموزشوپرورش را در ترویج فرهنگ اهدای عضو مؤثر دانست و افزود: «مدارس، بهویژه در مقطع متوسطه، میتوانند مفاهیم انساندوستی، فداکاری و مسئولیت اجتماعی را به نسل نوجوان منتقل کنند. این آموزشها در شکلگیری نگرش مثبت نوجوانان نسبت به اهدای عضو مؤثر خواهد بود.»
رمضانزاده در پایان خاطرنشان کرد: «خانوادههایی که در اوج داغ و اندوه، تصمیم به اهدای عضو عزیز خود میگیرند، شایسته قدردانی هستند. آنان با این اقدام بزرگ، نام و یاد عزیزشان را در کالبد انسانهای دیگر زنده نگه میدارند. اهدای عضو، اهدای زندگی است؛ تصمیمی آگاهانه که تا همیشه در قلبها ماندگار خواهد ماند.»
ارسال دیدگاه