پزشکیان در ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع):

باید جامعه‌ای بسازیم که در آن «عدالت برای همه و ظلم برای هیچ‌کس» جاری باشد

تهران (پانا) - رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید امت و جامعه‌ای بسازیم که راه امام جامعه در آن خودش را نشان دهد، گفت: باید جامعه‌ای بسازیم که در آن عدالت برای همه و ظلم برای هیچ‌کس جاری باشد؛ اگر این سمینار بتواند در همین یک زمینه یک دستورالعمل اجرایی تهیه کند که با هیچ قوم و نژاد و رنگ و جنسی به غیر از مرام عدالت برخورد نشود، موفق بوده است.

کد مطلب: ۱۵۶۶۹۵۵
لینک کوتاه کپی شد
باید جامعه‌ای بسازیم که در آن «عدالت برای همه و ظلم برای هیچ‌کس» جاری باشد

مسعود پزشکیان شامگاه دوشنبه در ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع) با گرامیداشت یاد رئیس جمهور فقید، شهید رئیسی و همراهانش اظهار داشت: در حدیثی خداوند می‌فرماید که زمین را برای انسان، انسان را برای علم، علم را برای عمل و عمل را به اعتبار اخلاص خلق شده‌اند. حال تصور کنید همه جهانی که کره زمین جزء کوچکی از کهکشان راه شیری و خود کهکشان راه شیری جزئی کوچک از فضای لایتناهی آن است، برای عمل انسان به علمش از سر اخلاص خلق شده است.

رئیس جمهور با اشاره به روایت قرآن از داستان خلقت انسان و گفت‌وگوی خداوند با فرشتگان مقرب درگاهش در این‌باره افزود: همانگونه که فرشتگان گفتند، انسان‌ها فساد و جنایت زیادی روی زمین کردند و خون‌های بی‌گناه بی‌شماری روی زمین ریخته شد، اما همانگونه که خداوند می‌فرماید،‌ انسانی که علم فرامی‌گیرد و از سر اخلاص به آن عمل می‌کند به جایی می‌رسد که جز خدا را نمی‌بیند.

پزشکیان تصریح کرد: وقتی خداوند می‌فرماید که رنگ و نژاد و جنسیت ملاک برتری نیست و فقط تقوا ملاک تقرب است، این به معنای ارائه شاخص به انسان در این زمینه است. مفهومی که من از تقوا بر اساس فرمایش قرآن و ائمه دریافت می‌کنم این است که تقوا یعنی حرکت بدون خطا و صرفا برای کسب رضای خدا. انسان با تقوا کسی است که بدون خطا تصمیم‌گیری کرده و برای رضای خدا عمل می‌کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خداوند تاکید دارد که عدالت و انصاف برای همه رعایت شود، گفت: اگر نمی‌توانیم عدالت، انصاف، کرامت و حق را آنگونه که باید در جامعه پیاده کنیم، مشکل از ماست نه مردم؛ ما باید خودمان را اصلاح کنیم تا بتوانیم با عملکرد صحیح و متکی بر تقوا عدالت و انصاف را جاری کنیم.

پزشکیان رمز زنده ماندن امام راحل در اذهان عمومی را الهام‌بخش بودن کلام، رفتار و کردار ایشان برشمرد و خاطرنشان کرد: اساسا امام یعنی کسی که من از او پیروی کنم و قدم در راهی بگذارم که به من نشان داده نه اینکه فقط دور او بگردم و بگویم دوستش دارم. وظیفه پیروان این است که راه امام را زنده نگاه دارند و نه فقط نام او را.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید امت و جامعه‌ای بسازیم که راه امام در آن خودش را نشان دهد، افزود: باید جامعه‌ای بسازیم که در آن عدالت برای همه و ظلم برای هیچ‌کس جاری باشد؛ اگر این سمینار بتواند در همین یک زمینه یک دستورالعمل اجرایی تهیه کند که با هیچ قوم و نژاد و رنگ و جنسی به غیر از مرام عدالت برخورد نشود، موفق بوده است.

پزشکیان با تأکید بر لزوم التزام عملی به سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام، اظهار داشت: اگر فردی دچار تردید یا بی‌اعتمادی است، اشکال از آموزه‌های این مکتب نیست، بلکه ضعف در رفتار و عملکرد ماست که موجب این گسست شده است.

رئیس جمهور افزود: اگر خروجی این اجلاس‌ها، تدوین راهکارها و دستورالعمل‌هایی برای گسترش عدالت در جامعه، بر پایه سیره عملی معصومین (ع) باشد، ثمربخش خواهد بود.

پزشکیان با طرح این پرسش که اگر ما تنها به تکریم امامان بسنده کنیم ولی در عمل از رفتار و منش آنان پیروی نکنیم، چه دستاوردی خواهیم داشت؟، تأکید کرد: ما موظفیم سیره اهل‌بیت را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به جایگاه قرآن کریم نیز خاطرنشان کرد: کتاب الهی تنها برای تلاوت نازل نشده است، بلکه غایت آن، عمل به آموزه‌هایش در عرصه زندگی و جامعه است.

پزشکیان در ادامه گفت: ما باید خود را با معیارهای حق تطبیق دهیم، نه اینکه انتظار داشته باشیم حق با خواسته‌های ما هم‌سو گردد.

رئیس جمهور با اشاره به دوران ولایت‌عهدی امام رضا (ع) اظهار داشت: آن امام همام در جایگاه قدرت سیاسی، با ملحدان و صاحبان اندیشه‌های مخالف به گفت‌وگو می‌نشست و با منطق و استدلال به پرسش‌ها و شبهات آنان پاسخ می‌داد. به‌راستی، آیا امروز نیز چنین فضایی در جامعه ما فراهم است که هر صاحب نظری، بی‌هراس، سخن خود را بیان کند؟

پزشکیان افزود: امام رضا (ع) دین را با منطق معرفی می‌کرد و ما نیز باید با زبان عقل و برهان با مردم به‌ویژه نسل جوان سخن بگوییم و با رفتار خود نشان دهیم که در پی تحقق حقیقت و عدالت هستیم. اگر چنین شد، حتی منِ مسئول نیز نخواهم توانست از مسیر مستقیم منحرف شوم.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر این اجلاس‌ها با رویکرد «عدالت برای همه و ظلم برای هیچ‌کس» به اجرای عدالت و اقامه حق منجر شود، مکتب اهل‌بیت، دل‌های آزادگان جهان را به خود جذب خواهد کرد، بر اهمیت الگوسازی از سیره امامان تأکید کرد.

پزشکیان در ادامه با اشاره به دستور تاریخی امیرالمؤمنین علی (ع) به مالک اشتر که فرمود میان خود و مردم و خویشانت با دیگران، انصاف را رعایت کن، که اگر چنین نکنی، به مردم ستم کرده‌ای و خدا را نیز در برابر خود قرار داده‌ای، خاطرنشان کرد: اگر این باور در جامعه نهادینه شود و با مردم از هر قوم، نژاد و مذهب با عدالت و انصاف رفتار شود، نورانیت این مکتب بر همگان آشکار خواهد شد.

رئیس جمهور همچنین با تأکید بر ضرورت وحدت در امت اسلامی تصریح کرد: اگر میان مسلمانان تفرقه نبود، آیا رژیم صهیونیستی جرأت می‌کرد این‌چنین به جنایت‌پیشگی ادامه دهد؟ باید به خویشتن بازگردیم و در جهت گسترش وحدت، انسجام و عدالت، هم در کشور خود و هم در جهان اسلام، گام برداریم.

پزشکیان در پایان ابراز امیدواری کرد که این کنگره با تدوین راهبردهایی منطبق با سیره نورانی امام رضا (ع)، ما را در پیمودن مسیر حق، عدالت و هدایت یاری رساند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار