سردار زهرایی در نشست خبری مطرح کرد:

دستاوردهای بسیج سازندگی در یک سال

تهران(پانا) - رئیس سازمان بسیج سازندگی، در نشست خبری گزارشی از دستاوردها و برنامه‌های آینده این سازمان ارائه داد.

کد مطلب: ۱۵۶۶۳۹۱
لینک کوتاه کپی شد
دستاوردهای بسیج سازندگی در یک سال

سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی، در نشست خبری به مناسبت هفته بسیج سازندگی، با اشاره به تأسیس این سازمان به دستور مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۹، گفت: بسیج سازندگی با تکیه بر روحیه جهادی، در سال گذشته ۲۳ هزار و ۲۸۸ پروژه محرومیت‌زدایی اجرا کرد، ۱۳۳ هزار فرصت شغلی ایجاد نمود و در بحران‌ها و حمایت از جبهه مقاومت نقش‌آفرینی مؤثری داشت.

تأسیس با فرمان رهبری

زهرایی اظهار کرد: بسیج سازندگی در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹ با فرمان مقام معظم رهبری و با هدف حفظ روحیه جهادی و استمرار حرکت‌های محرومیت‌زدایی جهاد سازندگی تأسیس شد. وی افزود: در سال ۱۳۸۶ این سازمان به‌عنوان دستگاه اجرایی با ردیف بودجه مستقل در مجلس به تصویب رسید. برخلاف دیگر دستگاه‌ها، بسیج سازندگی مجاز است با تمامی نهادهای اجرایی در حوزه محرومیت‌زدایی همکاری کند.

مأموریت و ویژگی‌های متمایز

رئیس سازمان بسیج سازندگی با تأکید بر اینکه این نهاد مستقیماً به دستور رهبر انقلاب شکل گرفته است، اظهار کرد: بسیج سازندگی به‌عنوان نماینده بسیج در دولت، مسئولیت هماهنگی ظرفیت‌های مردمی را بر عهده دارد. به گفته وی، این سازمان علاوه بر اجرای پروژه‌های عمرانی، به تربیت انسان‌های انقلابی و مؤمن برای تحقق تمدن نوین اسلامی می‌پردازد. هزهرایی تصریح کرد: قانون به بسیج سازندگی اجازه همکاری با کلیه دستگاه‌ها را داده و این سازمان می‌تواند به‌عنوان مجری طرح‌های آنان نیز فعالیت کند. کارگروه راهبری بسیج سازندگی در سطح ملی به ریاست وزیر کشور و در استان‌ها با ریاست استانداران اداره می‌شود.

عملکرد در سال ۱۴۰۳

رئیس بسیج سازندگی گزارشی از عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. بر اساس این گزارش، ۲۳ هزار و ۲۸۸ پروژه عمرانی و خدماتی در قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی اجرا شده است. مهم‌ترین اقدامات عبارتند از:

• آبرسانی روستایی: تأمین آب شرب پایدار برای ۷۶۵ روستا در قالب طرح «بسیج آبرسانی» با همکاری وزارت نیرو و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع). تاکنون ۲,۳۰۰ روستا از این طرح بهره‌مند شده‌اند.

• طرح آبخیز تا جالیز: احیای ۲۰۵ رشته قنات، احداث ۱۵۵ هزار مترمکعب استخر کشاورزی، اجرای ۲۱۲ کیلومتر خط انتقال آب و انجام عملیات آبخیزداری در ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور.

• راه‌سازی بین مزارع: آسفالت ۹۷۵ کیلومتر جاده با استفاده از سهمیه ۶ درصدی قیر رایگان اختصاص‌یافته توسط مجلس شورای اسلامی.

• ساخت مسکن محرومان: تکمیل ۲۰ هزار واحد مسکونی با همکاری کمیته امداد و بنیاد مسکن.

• مرمت فضاهای آموزشی و مسکونی: بازسازی ۱۰ هزار مدرسه در قالب پویش «شهید عجمیان» و مرمت ۸ هزار واحد مسکونی مددجویان در قالب طرح «بنای همدلی».

دستاوردهای اقتصادی

زهرایی در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت‌های قرارگاه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۳۳ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که از این میان، ۸۰ هزار مورد در سامانه وزارت کار ثبت و با ۹۴ درصد صحت تأیید شده است. این مشاغل با حمایت ۲,۹۵۰ صندوق قرض‌الحسنه با ۱.۳۷ میلیون عضو و ۱,۹۰۰ تعاونی توسعه یافتند. همچنین، خیرین ۱۱۷ میلیارد تومان کمک بلاعوض ارائه کردند. در قالب طرح «جهاد روشنایی» نیز ۹,۷۰۰ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی به بهره‌برداری رسید و برنامه‌ریزی برای توسعه آن‌ها در مزارع، مساجد و شهرک‌های صنعتی ادامه دارد.

خدمات جهادی در بحران‌ها

به گفته رئیس بسیج سازندگی، ۶۲ هزار گروه جهادی در سامانه اطلس جهادی ثبت شده‌اند که در بحران‌هایی همچون سیل، زلزله و حادثه بندر شهید رجایی (با حضور ۵۰۰ جهادگر) حضور مؤثری داشته‌اند. در پویش «ضیافت کریمانه» نیز ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار بسته معیشتی، ۱۷ میلیون افطاری ساده، ۲۰۴ هزار دست لباس و ۱۳۵ هزار جفت کفش میان نیازمندان توزیع شد.

حضور در جبهه مقاومت

زهرایی همچنین از فعالیت جهادگران در بازسازی لبنان خبر داد و گفت: تاکنون ۷۰۰ مسجد، مدرسه و مرکز درمانی در این کشور بازسازی شده‌اند. وی افزود: بازسازی مجمع سیدالشهدا که توسط رژیم صهیونیستی تخریب شده بود نیز در دستور کار جهادگران قرار دارد.

برنامه‌های آینده

رئیس بسیج سازندگی از آغاز ساخت ۴۷۶ مدرسه سنگی-ملاتی با ۲,۰۲۸ کلاس درس در ۲۰ استان خبر داد و اعلام کرد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار