اعلام آمادگی آلمان برای ایجاد چتر هسته‌ای در اروپا

تهران (پانا) - فریدریش مرتس صدراعظم آلمان، در یک روز شلوغ سیاسی در برلین، از یک‌سو آمادگی کشورش را برای آغاز گفت‌وگوهای بلندمدت درباره ایجاد چتر هسته‌ای اروپایی اعلام و از سوی دیگر از سیاست کنترل مرزی کشورش در مقابل لهستان و لوکزامبورگ دفاع کرد.

کد مطلب: ۱۵۸۲۰۷۷
لینک کوتاه کپی شد
اعلام آمادگی آلمان برای ایجاد چتر هسته‌ای در اروپا

به گزارش دویچه‌وله، در یکی از مهم‌ترین نشست‌های خبری اخیر در برلین، فریدریش مرتس صدراعظم آلمان، ضمن تاکید بر حفظ وابستگی دفاعی اروپا به چتر هسته‌ای ایالات متحده در کوتاه‌مدت، از احتمال شکل‌گیری یک سازوکار دفاع هسته‌ای اروپایی در بلندمدت خبر داد.

وی اظهار داشت: «ما باید در سال‌های پیش‌رو هرآنچه در توان داریم برای حفظ اشتراک هسته‌ای با ایالات متحده انجام دهیم. اما این مانع از آن نمی‌شود که در سطح اروپا به‌ طور مستقل به چگونگی سازمان‌دهی چتر هسته‌ای خود نیز نیندیشیم.»

مرتس در ادامه به پیشنهاد اخیر امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه، اشاره کرد؛ پیشنهادی که هدف آن گسترش پوشش بازدارندگی هسته‌ای فرانسه به سایر کشورهای اتحادیه اروپاست. به گفته مرتس، این موضوع هنوز وارد مرحله عملیاتی نشده اما شایسته بررسی و گفت‌وگوی جدی در سطح سران اروپاست.

وی گفت: «من آمادگی دارم درباره این موضوع گفت‌وگو کنیم، اما باید بپذیریم که این پروژه بلندمدت است و سوالات فنی، حقوقی و استراتژیک فراوانی پیش روی آن قرار دارد.»

مرتس در بخش دیگر از سخنانش با لحنی قاطع از سیاست دولتش در زمینه بازگرداندن کنترل‌های مرزی دفاع کرد. این اقدام که از سوی برخی کشورهای همسایه به‌عنوان نشانه‌ای از بی‌اعتمادی تلقی شده، به‌ویژه با واکنش تند ورشو مواجه شده است. «دونالد تاسک» نخست‌وزیر لهستان، اعلام کرده که کشورش نیز از هفته آینده کنترل مرزهای خود با آلمان را از سر خواهد گرفت.

مرتس گفت: «ما این تصمیم را با هدف جلوگیری از ورود غیرقانونی اتخاذ کردیم، چرا که در حال حاضر حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا به‌درستی عمل نمی‌کند.»

با این حال وی تاکید کرد که با تاسک چندین بار در این‌باره گفت‌وگو کرده و هدف هر دو طرف کاهش فشارها و یافتن راه‌حل‌های مشترک است.

مرتس همچنین گزارش‌هایی از سوی برخی رسانه‌های لهستانی را که ادعا کرده بودند آلمان در حال بازگرداندن پناهجویان به لهستان است، به‌طور کامل رد کرد.

مرتس در دیدار با «لوک فریدن» نخست‌وزیر لوکزامبورگ نیز ضمن تاکید بر موقتی بودن کنترل‌های مرزی گفت تلاش می‌شود که این محدودیت‌ها کمترین مزاحمت را برای رفت‌وآمدهای روزانه به‌ویژه در مناطق مرزی مانند لوکزامبورگ ایجاد کند.

در مقابل، فریدن نیز خواستار افزایش همکاری پلیسی بین کشورهای عضو اتحادیه شد تا از نیاز به تداوم کنترل‌های مرزی کاسته شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار