از مدارس دارالفنون امیرکبیر تا مدارس امروزی:
کشف استعدادهای ورزشی دانشآموزی، ضرورتی انکارناپذیر
تهران(پانا)- کشف استعدادهای ورزشی دانشآموزان، از دیرباز تا به امروز، همواره یکی از ارکان اساسی تربیت و آموزش در مدارس بوده است. از تأسیس اولین سالن تربیتبدنی در دارالفنون امیرکبیر تا مدارس مدرن امروزی، این نیاز به شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی دانشآموزان به وضوح احساس میشود.

۱۷۰ سال پیش در مدرسه دارالفنون برای اولین بار سالن تربیت بدنی برای محصلان شروع به کار کرد و تاسیس شد،اما با وجود گذشت سالها هنوز هم مشکلاتی در حوزه تربیتبدنی بر روی موفقیت دانشآموزان همچون ابری سیاه سایه انداخته است.
تربیتبدنی امروزه بخش مهمی از برنامه آموزشی مدرسه،تربیت و پرورش کودک و نوجوان را تشکیل میدهد و به عنوان یکی از شاخههای تعلیم و تربیت، نقش مهمی در فرایند رشد جسمانی و روانی فراگیر را ایفا مینماید.
معلمان تربیتبدنی که همچون سایر معلمان، وظیفه تعلیم و تربیت را برعهده دارند، در طول سال تحصیلی برخلاف نظر عامه مردم که معتقدند، معلمان تربیتبدنی،کار راحتتری در مدرسه دارند، با مشکلاتی روبهرو هستند.
یکی از مشکلات معلمان و عمدهی دانشآموزان کشف استعدادها و موانعی است که بر سر راه موفقیت دانش آموزان در حوزه تربیت بدنی قرار دارد.
فاطمه زهرا، دانشآموز مدالآور رشته کاراته از استان بندرعباس با کسب ۱۳ مدال استانی و کشوری از در گفتوگو با پانا بر اینکه تنها ۴۰ درصد دانشآموزان میتوانند استعداد خود را کشف کنند تاکید کرد.
شناخت این نیروی متحرکه و کشف آن، پیچیده و نیازمند یاری مربی های باتجربه خصوصا در حوزه تربیتبدنی می باشد، اما گاهی این شرایط برای همه دانشآموزان رقم نمیخورد.
مریم رمضانی دبیر تربیتبدنی در گفتوگو با پانا ضمن تاکید بر اینکه استعداد فقط ابتدای کار است و بخش اعظم و مهمتر رشد و پرورش آن استعداد است، افزود:«در مناطق کوچک و محرومتر بستر برای این اتفاق وجود ندارد و دانشآموزان فرصت پرورش استعداد خود را ندارند.»
مریم رمضانی گفت:«سنجش و مقایسه دانش آموزان مناطق محروم با دانش آموزان مناطق توسعه یافته و برخوردار به دلیل نداشتن قابلیت رقابت،سرخورده می شوند و از ادامه دادن این مسیر منصرف می شوند.»
تربیتبدنی امروز بهعنوان بخشی جداییناپذیر از برنامههای آموزشی، نهتنها به سلامت جسمانی دانشآموزان کمک میکند، بلکه در تقویت روحیه کار گروهی، انضباط و اعتمادبهنفس آنها نیز مؤثر است.
با این حال، معلمان این رشته با چالشهای متعددی از جمله کمبود امکانات، نگاه سنتی به ساعت ورزش و دشواری شناسایی استعدادهای برتر روبهرو هستند.
ارسال دیدگاه