دبیر ستاد انسجام ملی استان خراسان رضوی:
راه نجات کشور از دل مردم و فرهنگ میگذرد
مشهد (پانا)- دبیر ستاد انسجام ملی استان خراسان رضوی با اشاره به شکلگیری یک حرکت جامعهمحور در پاسخ به وضعیت خطیر کشور، بر لزوم بازتعریف سیاستورزی ملی از دل فرهنگ، مشارکت مردمی و ظرفیتهای نخبگانی تأکید کرد و گفت: ستاد انسجام ملی تلاش دارد با تکیه بر هویت ایرانی، فضایی برای گفتوگو، نقد و همفکری سازنده ایجاد کند.

در آیین رسمی افتتاح ستاد انسجام ملی استان خراسان رضوی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، علی یوسفی، دبیر این ستاد، با تأکید بر شکلگیری یک حرکت جامعهمحور در بطن تحولات کشور، گفت: ستاد انسجام ملی با هدف پاسخگویی فعال به شرایط پیچیده و ناپایدار کنونی و با تکیه بر ظرفیتهای مردمی، شکل گرفته است. هدف آن ایجاد فضایی برای گفتوگو، نقد، و ارائه راهکارهای قابل اجرا از سوی نخبگان، دانشگاهیان و عموم مردم است.
وی با بیان اینکه عبور از بحرانهای اجتماعی و سیاسی بدون شنیدن صدای جامعه ممکن نیست، اظهار داشت: اگر در برابر سیاستهای اشتباه سکوت کنیم، مسیر آینده کشور به بیراهه خواهد رفت. رویکرد این ستاد، ایرانمحور، متکثر و دگرپذیر است و از نگاههای افراطی فاصله دارد. تمرکز ما بر شکلدهی به یک جریان اجتماعی و فرهنگی پایدار، پویا و زاینده است.
یوسفی در ادامه سخنانش پشتیبانی از گفتوگوهای عمومی و نخبگانی ایرانمحور، از طریق برگزاری نشستها و حلقههای فکری با مردم و نخبگان برای بازخوانی مؤلفههای هویتی، فرهنگی و تاریخی ایران؛ پشتیبانی از برنامههای ادبی و هنری ایرانمحور، با بهرهگیری از ظرفیتهای عظیم هنر، موسیقی، ادبیات و تئاتر برای تقویت انسجام فرهنگی؛ پشتیبانی از فعالیتهای رسانهای، بهویژه در بستر شبکههای اجتماعی و رسانههای نوین، برای ترویج گفتمان انسجام و امید؛ پشتیبانی از برنامههای تربیتی و ارتقای سلامت روان، با مشارکت متخصصان حوزه روانشناسی، تعلیم و تربیت و علوم انسانی؛ پشتیبانی از سیاستها و تدابیر ایرانمحور، از طریق طراحی ساختارهای منعطف و مردمی که بتوانند متناسب با تحولات و نیازهای اجتماعی عمل کنند را پنج مأموریت اصلی ستاد انسجام ملی استان دانست.
دبیر ستاد انسجام ملی استان با تأکید بر اینکه این حرکت باید با تکیه بر نیروهای مردمی ادامه یابد، گفت: ستون اصلی این ستاد، مردم دغدغهمند و نهادهای مستقل مردمی هستند. انتظار داریم بخش قابلتوجهی از پشتیبانی مالی و اجرایی نیز با همت مردم و خیرین اجتماعی تأمین شود.
یوسفی همچنین با اشاره به تعامل مستمر ستاد با استانداری خراسان رضوی، از همراهی مجموعه مدیریتی استان، بهویژه شخص استاندار، در ارتقای کارآمدی اداری استان تقدیر کرد و گفت: ما به دنبال طراحی مدلی برای هماهنگی مؤثر میان حرکتهای مردمی و ساختارهای رسمی هستیم. در مواجهه با بحرانهای آینده، چابکی و انطباقپذیری سیستمهای اداری اهمیت حیاتی دارد.
وی در بخش پایانی سخنان خود، با نگاهی به وضعیت کنونی کشور، بر لزوم آمادگی برای مواجهه با سناریوهای دشوار تأکید کرد و گفت: درست مانند دوران دفاع مقدس که زندگی در بطن تهدید را آموختیم، امروز نیز باید واقعبینانه با تهدیدها زندگی کنیم، تصمیمهای بزرگ بگیریم و با عقلانیت، به سمت تثبیت پایههای اجتماعی کشور حرکت کنیم.
ارسال دیدگاه