«نهبندان – شهداد»؛ جادهای در امتداد وعدهها
بیرجند (پانا) - سیل سال ۹۸ بخشی از محور راهبردی نهبندان به شهداد را تخریب کرد. محوری که زیر بار ترافیک نرفتن آن بعد از سیل موجب شد مردم و رانندگان ترانزیتی و تجاری مجبور شوند برای رفتوآمد بین استان کرمان و خراسان جنوبی از مسیر راور – طبس – بیرجند استفاده کنند که شلوغی این مسیر را به همراه داشته است.

این مسیر نهتنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر گردشگری نیز از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و گردشگر میتواند بعد از دیدن زیباییهای کویر لوت در نهبندان، از «کلوت» زیبای شهداد دیدن کند.
اینکه بعد از ۵ تا ۶ سال هنوز این محور بهصورت کامل بازسازی نشده است، سؤالی است که پاسخ آن را تنها در خراسان جنوبی نمیتوان یافت. چه نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس و چه دادستان استان کرمان در زمان خود نسبت به این موضوع واکنش داشتهاند.
در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان گفت: پیگیری تکمیل آسفالت جاده ارتباطی بم – گلباف – شهداد – نهبندان در راستای حفظ حقوق عامه در دستور کار این دادستانی قرار گرفت.
او با اشاره به پروژه ناتمام آسفالت راه بم به گلباف و گلباف به شهداد و نهبندان از سال ۸۳ اظهار داشت: متأسفانه با وجود اتمام مهلت پیشبینیشده برای اجرای این طرح، اجرای طرح ۲ جاده به طول ۲۰ کیلومتر چندین سال است که معطل مانده است.
میرمحمد مودی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: حدود ۳۰ کیلومتر از محور نهبندان به شهداد در سیلی که سال ۹۸ رخ داد، آسیب دید.
یک پروژه راهسازی سنگین است
وی بیان کرد: به واسطه باتلاقی بودن منطقه، این پروژه به لحاظ راهسازی یک پروژه سنگین محسوب میشود که این نکته را نیز باید مدنظر داشته باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از ۳۰ کیلومتر آسیبدیده، دو کیلومتر در خراسان جنوبی و ۲۸ کیلومتر دیگر در استان کرمان قرار دارد، گفت: متولی این پروژه راهداری است و هرچند قراردادی با پیمانکار بسته شده است، ولی کار به کندی پیش میرود.
مودی با بیان اینکه نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس هم سال گذشته پیگیر موضوع بودهاند، اظهار کرد: تا آنجایی که من اطلاع دارم، البته حجم ماشینآلات و اعتبار برای این پروژه که اهمیت زیادی هم دارد، افزایش یافته است.
کرمان چه کرده است؟
وی افزود: با به نتیجه رسیدن این پروژه، بخشی از ترافیکی که در خراسان جنوبی از مسیر دیهوک – طبس – راور کرمان وجود دارد کاسته خواهد شد و حوادث ترافیکی آن نیز کمتر میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه درباره این پروژه کمیسیون ماده ۲۳ آن را نیز پیگیری میکنیم، گفت: تلاش بر این است که کمیسیون ۲۳ را هم برای این پروژه بگیریم و بتوانیم آن را از نظر اعتباری نیز ارتقا دهیم.
فرخی، معاون راهداری ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای خراسان جنوبی هم در این زمینه گفت: بیشتر حجم خرابی محور نهبندان به شهداد در محدوده استان کرمان است.
وی با اشاره به اینکه در محدوده استان خراسان جنوبی مشکل خاصی نداریم، بیان کرد: اطلاع دارم که استان کرمان برای بهسازی این محور قراردادی بسته و کار در آن در حال انجام است.
امروزه مردم این سؤال را دارند که اگر این محور طبق گفته همه مسئولان و کارشناسان امر، محوری مهم و از نظر اقتصادی و تبادلات تجاری و همچنین از نظر گردشگری حائز اهمیت است، چرا با وجود گذشت سالها هنوز بهسازی نشده است؟
امید آنکه در آینده نهچندان دور، مردم بتوانند از این مسیر برای تردد به استان کرمان استفاده کنند و از جاذبههای گردشگری در مسیر نیز بهره ببرند.
ارسال دیدگاه