حضور فرماندار شمیرانات در جشنواره اقوام ایرانی مدارس شمیرانات
تهران (پانا) - فرماندار شمیرانات، حفظ و اشاعه فرهنگها، آیینها و رسوم غنی اقوام ایران زمین که از سرمایههای ملی ما هستند و همچنین آشنایی دانش آموزان با میراث نیاکانشان، کار بسیار ارزندهایست.

در آستانه هفته گردشگری و میراث فرهنگی، حسین توکلی کِجانی، فرماندار شمیرانات با همراهی حمید رضا عباسی، مدیر آموزش و پرورش شمیرانات، در جشنواره آیین و رسوم مردم شمیران و اقوام ایرانی ساکن در شمیرانات در مدارس منطقه، حضور یافتند.
فرماندار شمیرانات ضمن تقدیر از عوامل و دست اندرکاران برگزاری این جشنواره گفت: حفظ و اشاعه فرهنگ ، آیین و رسوم غنی اقوام ایران زمین، که از سرمایههای ملی ما هستند؛ و همچنین آشنایی دانش آموزان با میراث نیاکانشان، کار بسیار ارزنده ایست.
توکلی کِجانی خاطرنشان کرد: در این میان، آداب و رسوم مردم شمیران که به خونگرمی و مهمان نوازی معروف هستند؛ و نیز تنوع قومی- مذهبی و تاریخی این منطقه که دارای فرهنگی غنی و پویا است، باید حفظ، و از این هویت حراست شود.
مدیر آموزش و پرورش شمیرانات نیز با تقدیر از دست اندرکاران برپایی این جشنواره بر اهمیت پرداختن به فرهنگ اقوام مختلف و شناخت تمدن غنی ایران اسلامی، در پرورش نسلی با هویت و دارای شجرهی تنومند که آمیخته به اصالت و فرهنگی ایرانی اسلامی کشور است؛ تاکید کرد.
حمید رضا عباسی گفت: شناخت تغییرات و تحولات ایجاد شده در تاریخ ایران زمین از ابتدای پیدایش حکومتهای مختلف از جمله سلسلههای هخامنشیان، سامانیان و ... و نیز بررسی روند تحولات ایجاد شده در زندگی اقوام در دورههای مختلف در زمینههای گوناگون فرهنگی، مذهبی، سیاسی، اقتصادی و ...، سبب شناخت وجوه اشتراک بین اقوام مختلفی است که در دولت و حکومتهای گوناگون زندگی میکردند و این سیر تکاملی و پیشرفت جوامع را نمایان میسازد.
عباسی افزود: مطالعه ی تاریخ اقوام و شناخت دقیق این تحولات سبب نزدیک شدن و نیز از بین رفتن شکاف نسلها میشود.
ایشان اذعان داشت که وجود میلیونها نفر در کشورهای همسایه که وجه مشترک زبانی و بعضا فرهنگی با اقوام ایرانی دارند و میتوان گفت جزو اقوام ایرانی محسوب میشوند؛ که در طول تاریخ به دلیل بی کفایتی حکام و یا حوادث تاریخی از کشور عزیزمان ایران جدا شدند؛ نشان از گستردگی مرزهای تاریخی ایران زمین از عهد پارسیان دارد، و این مهم، هویت ملی دانش آموزان ایرانی را شکل میدهد که باید سبب فخر و بالندگی ایشان باشد.
در این جشنواره، دختران با لباسهای رنگارنگ اقوام مختلف ایرانی در غرفهها حاضر شدند و با پخت غذا و شیرینی و همچنین به نمایش گذاشتن صنایع دستی، آداب و رسوم مردم شمیران و نیز دیگر اقوام ایرانی را به اجرا درآورده و پذیرای بازدید کنندگان بودند.
لازم به ذکر است؛ حضور جمعی از دختران اوتیسم و دارای معلولیت به عنوان میهمان ویژهی این جشنواره، یکی از جذابیتهای ایجاد شده در برنامه بود که با اهدا هدیه توسط فرماندار شمیرانات و مدیر اداره آموزش و پرورش این منطقه، به این فرشتگان زمینی، مورد تقدیر قرار گرفت.
ارسال دیدگاه