روحانی، استاد حوزه و دانشگاه: کاهش اعتماد به نفس و قدرت تصمیم گیری اصلی ترین عوامل انحراف نوجوانان هستند
تبریز (پانا)- استاد حوزه و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند ،کاهش اعتماد به نفس و قدرت تصمیم گیری را اصلی ترین عامل انحراف نوجوانان عنوان کرد و گفت: کاهش اعتماد به نفس است که موجب می شود نوجوان نتواند قدرت " نه گفتن" را در خود تقویت کند.
حجت الاسلام روحانی در دوره آموزشی ضمن خدمت اداره کل آموزش و پرورش اذربایجان شرقی با موضوع «سرزندگی لازمه زندگی ایده آل» در محل سالن اجتماعات این اداره، امید، سرزندگی و لذتطلبی را سه شاخصه زندگی عنوان کرد و گفت: انسان به امید زنده است و مرگ انسان با مرگ امید آغاز میشود.
وی با بیان این که عوامل روانی فرد و محیط در سرزندگی شخص اهمیت زیادی دارند، گفت: افسردگی مانند سرماخوردگی میتواند همه را مبتلا کند ولی به راحتی سرماخوردگی قابل درمان نیست.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: افسردگی در زنان ۲۵ درصد و در مردان ۱۷ درصد شایع است و میزان آن در میان طبقه مرفه جامعه و تحصیل کردگان بیشتر است.
روحانی نقش خانه در ایجاد سرزندگی را یادآور شد و گفت: والدین درخانه فقط به فکر درس فرزندان نباشند چرا که پیشرفت تحصیلی بدون اخلاقیات خطرناک است و همین طور اخلاقیات بدون پیشرفت تحصیلی دستاوردی توخالی است.
وی با بیان این که دو نوع الگوی گفت و شنود و همنوایی در روابط خانوادهها وجود دارد، ادامه داد: اگر در خانودهای الگوی گفت و شنود حاکم باشد روابط در چنین خانهای گرم است،آزادی بیان وجود دارد، فرزندان به آسانی احساسات خود را بیان میکنند، همچنین در چنین خانوادهای مشورت حرف اول را میزند و فرزندان احساس میکنند مورد پذیرش هستند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: در خانهای که الگوی همنوایی وجود داشته باشد و فرزندان مجبور به تبعیت از افکار پدر شوند قدرت تصمیمگیری و اعتماد به نفس فرزندان پایین می آید.
وی تصریح کرد: بیماریهای روانی مانند بیماریهای جسمی نیست که بلافاصله اثر خود را نشان دهد. همین از بین رفتن قدرت تصمیمگیری از دوران کودکی سبب میشود که فرد در بزرگسالی و بعد ازدواج نیز نتواند برای خانواده خود تصمیم بگیرد و این کار را پدر و مادر برایش انجام دهند.
روحانی گفت: همچنین این الگوی رفتاری سبب میشود که فرزندان پرخاشگر باشند و در ارتباط با هم سن و سالان خود به مشکل برخورند و در نتیجه از جمع گریزان باشند.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: شکل گیری هیجانات منفی چون ترس بی جا، غم، تنفر و کم رویی از دیگر مشکلات این الگوی رفتاری در خانه هاست.
ارسال دیدگاه