ونس: مذاکرات با ایران به خوبی پیش میرود
توافقی که به بازگشت ایران به عرصه تجارت جهانی منجر میشود، قابل دسترس است
تهران(پانا) - با ایران به خوبی پیش میرود. آنها سلاح هستهای ندارند. بهنظر من توافقی که به بازگشت ایران به عرصه تجارت جهانی منجر میشود، قابل دسترس است.

«جی دی ونس» معاون رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ در هتل ویلارد واشنگتن گفت: مذاکرات با ایران به خوبی پیش میرود. آنها سلاح هستهای ندارند. بهنظر من توافقی که به بازگشت ایران به عرصه تجارت جهانی منجر میشود، قابل دسترس است.
ونس، مذاکرات واشنگتن با ایران را « خیلی خوب» توصیف کرد و گفت که توافقی در راه است که ایران را دوباره به اقتصاد جهانی بازگرداند و در عین حال از دستیابی آن به سلاح هستهای جلوگیری کند.
او اضافه کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از گسترش سلاحهای هستهای بیزار است و در سالهای آینده برای مذاکره با روسیه و چین در مورد کاهش تعداد سلاحهای هستهای در جهان، آماده خواهد بود.
معاون رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه مذاکرات در مورد برنامه هستهای ایران در مسیر درستی پیش میرود و گفت تهران میتواند انرژی هستهای غیرنظامی داشته باشد اما نه غنیسازی که میتواند به سلاحهای اتمی منجر شود.
ونس در نشست رهبران مونیخ در واشنگتن تصریح کرد: «ما در مسیر درستی هستیم.»
او توافق برجام در سال ۲۰۱۵ را ضعیف خواند و گفت: این توافق بسیار ضعیف بود. برجام از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری نمیکرد. برخی از توانمندیهای هستهای ایران حفظ شد و به آنها اجازه میداد تا به سوی سلاح هستهای حرکت کنند. ایران اکنون سلاح هستهای ندارد.
معاون رئیس جمهوری آمریکا افزود: همانطور که رئیس جمهور ترامپ گفته است، توافقی وجود دارد که برای ایرانیان بسیار خوب است و به بازگشت این کشور به تجارت جهانی کمک خواهد کرد. اما این توافق بطور کامل مانع دسترسی ایران به سلاح هستهای خواهد شد و ما در حال مذاکره روی آن توافق هستیم.این گزینه اول است که برای ایرانیان بسیار خوب است.
ونس با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره برنامه هسته ای ایران و برغم اذعان به نداشتن سلاح هسته ای از سوی تهران مدعی شد: اما گزینه دوم، برای آنها بد خواهد بود. اما از گزینه دستیابی ایران به دستیابی سلاح هستهای بهتر است، این موضوع برای آمریکا غیرقابل قبول است. دستیابی ایران به سلاح هستهای منجر به رقابت تسلیحاتی خواهد شد و کشورهای دیگر نیز خواستار دستیابی به سلاح هستهای خواهند شد.
این مقام ارشد دولت ترامپ همچنین ادعا کرد: به اعتقاد ما، در صورت دستیابی ایران به سلاح هستهای، دیگر کشورهای خاورمیانه بهدنبال سلاح هستهای خواهند رفت و این برای ما و دوستان آمریکا بسیار بد خواهد بود.
معاون رئیس جمهوری آمریکا در عین حال گفت: روند مذاکرات با ایران تاکنون بسیار خوب بوده است. از عملکرد و پاسخ ایرانی به برخی از نکات مطرح شده بسیار خشنود هستیم. عمان هم نقش بسیار سازندهای ایفا کرده است اما مذاکرات باید به نتایجی منجر شود.
ونس با اشاره به خطوط قرمز ایران از جمله مسئله برنامه غنیسازی اورانیوم ادعا کرد: «ما اهمیتی نمیدهیم که آیا آنها انرژی هستهای میخواهند یا نه. ما با این موضوع مشکلی نداریم، اما آنها نمیتوانند آن نوع برنامه غنیسازی را داشته باشند که به آنها اجازه میدهد به سلاح هستهای برسند، و این جایی است که ما خط قرمز را ترسیم میکنیم.»
معاون ترامپ با بیان این ادعا که چه کشورهایی در جهان هستند که بدون داشتن سلاح هستهای، در کنار انرژی هستهای برنامه غنیسازی اورانیوم دارند، مدعی شد: هیچ کشوری بدون داشتن سلاح هستهای، برنامه غنیسازی اورانیوم که قادر به غنیسازی اورانیوم تا خلوص ۹۰ درصد است، ندارد.
اظهارات معاون ترامپ در حالی است که کشورهایی مانند ژاپن، آلمان، هلند و برزیل بدون داشتن سلاح هستهای،غنیسازی اورانیوم دارند.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا نیز به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.
قرار بود دور بعدی مذاکرات، شنبه ( ۱۳ اردیبهشت ماه) برگزار شود که ایران و عمان از تغییر زمان برگزاری این دور از مذاکرات خبر دادند.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اعلام این موضوع از سوی وزیر امور خارجه عمان، تصریح کرد تعویق گفتوگوها بنا به پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان بوده و در مورد تاریخ احتمالی بعدی، متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
ارسال دیدگاه