کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با پانا:

سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) الگویی ماندگار برای زوج‌های جوان است

کرج (پانا) - استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل دینی به ابعاد مختلف پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) و آموزه‌های کاربردی آن برای جامعه امروز پرداخت و گفت: سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) الگویی ماندگار برای زوج‌های جوان است.

کد مطلب: ۱۵۷۳۲۴۴
لینک کوتاه کپی شد
سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) الگویی ماندگار برای زوج‌های جوان است

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی املشی به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی ابن ابی‌طالب(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) در گفت‌وگو با پانا عنوان کرد: «ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه زهرا(س) یکی از بافضیلت‌ترین و نورانی‌ترین وقایع تاریخ اسلام است. این پیوند نه‌تنها یک ازدواج خانوادگی بلکه یک پیام معنوی از سوی خداوند متعال به بشریت بود. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «این ازدواج به فرمان خداوند انجام شد.» این یعنی در پس این پیوند، حکمت و الگویی برای تمام تاریخ نهفته است. یک ازدواج ساده اما بر پایه ایمان، تقوا، و عشق حقیقی است.»

وی افزود: «مراسم ازدواج بسیار ساده برگزار شد. حضرت علی (ع) برای مهریه، زره خود را فروخت. مهریه حضرت زهرا (س) پانصد درهم نقره بود. جهیزیه‌ای ساده اما پر از برکت فراهم شد. در روایات آمده است که پیامبر (ص) شخصاً در این مراسم حضور داشتند و خطبه عقد را با دستان مبارک خود خواندند. این سادگی و معنویت، آموزنده‌ترین بخش ماجرا است. امروز متأسفانه بسیاری از جوانان به دلیل تشریفات و هزینه‌های سنگین ازدواج، از تشکیل خانواده بازمی‌مانند.»

حجت‌الاسلام املشی اضافه کرد:«در واقع این ازدواج، اولین الگوی کامل خانواده اسلامی بود. حضرت علی (ع) مردی با تقوا، شجاع و وفاداری بود و حضرت زهرا (س) بانویی با طهارت، علم و عفاف بودند. فرزندان این خانواده، یعنی امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، حضرت زینب (س) و حضرت ام‌کلثوم (س)، هر کدام ستون‌های هدایت در تاریخ اسلام شدند. خانه‌ای که در آن خدا محور بود، محبت موج می‌زد، و احترام متقابل سرلوحه زندگی قرار داشت.»

وی در ادامه بیان کرد: «نخست، ساده‌زیستی، دوم، شناخت صحیح و دقیق از شریک زندگی. سوم، رعایت حقوق یکدیگر. حضرت علی (ع) می‌فرمود: «هرگز فاطمه را به خشم نیاوردم». حضرت زهرا (س) نیز نهایت احترام و محبت را به همسر خود نشان می‌داد. این تعامل انسانی و اسلامی، باید الگویی برای روابط خانوادگی امروز ما باشد.»

این کارشناس مذهبی اظهارکرد:« با بازنگری در ارزش‌ها. متأسفانه گاهی معیارهای ازدواج به سمت ظاهر، ثروت و تجمل‌گرایی رفته است. ما باید سیره اهل‌بیت (ع) را در برنامه‌های آموزشی، رسانه‌ها، خطبه‌های نماز جمعه و حتی در مشاوره‌های ازدواج پررنگ کنیم. ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) باید یک الگو باشد، نه فقط یک روایت تاریخی»

وی در پایان گفت:« این روز، نماد پیوند آسمان و زمین است. سالروز ازدواجی است که دین را در خانواده جاری کرد. این روز را باید گرامی بداریم، نه فقط با جشن و سرور، بلکه با ترویج سیره این بزرگواران در زندگی‌مان. به همه جوانان توصیه می‌کنم که در انتخاب همسر و سبک زندگی، به سراغ الگوهای دینی بروند تا زندگی‌شان رنگ خدایی بگیرد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار