در رویداد و نمایشگاه توسعه و تعمیق ساخت داخل مطرح شد:
هدفگذاری افزایش عمق بخشی به تولیدات داخلی
تهران (پانا) - رئیس گروه صنعتی ایران ترانسفو اظهار کرد در قالب رویداد و نمایشگاه تعمیق ساخت داخل از همه سازندگان قطعه دعوت کرده و آماده انعقاد قرارداد و تفاهم برای افزایش عمقبخشی به تولید داخلی هستیم.مقرر شده داخلی سازی را از ۶۸ درصد کنونی به ۷۸ درصد افزایش دهیم.

رویداد و نمایشگاه توسعه و تعمیق ساخت داخل صبح امروز در محل معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد.این رویداد به همت گروه صنعتی ایران ترانسفو برگزار شد که پنجاه و نهمین سال فعالیت خود را گرامی داشته است.
صادقی،رئیس گروه صنعتی ایران ترانسفو در این رویداد گفت: این مجموعه جزو صنایع پیچیده و ساختمحور محسوب میشود که در ایجاد ارزش افزوده بالاتر و رشد صنعتی موثر است.عمقبخشی به عنوان یک راهبرد موثر باید مورد توجه قرار گیرد.زنجیره تامین مناسب در این گروه صنعتی از بسترهای این عمقبخشی است.
مجموعه شرکتهایی که در زنجیره ارزش ما شکل گرفتهاند از زنجیره تامین و تولید، نوآوری و پشتیبانی است.و با حمایت معاونت علمی بخش نوآوری این مجموعه توسعه خواهد یافت و در مجموع ۲۰ شرکت زیرمجموعه این گروه صنعتی است و ۸۰ درصد بازار را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: توسعه بازار و صادرات، نوآوری و توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری از جمله اهداف ما است.
صادقی خاطرنشان کرد: کارخانه نوآوری ما در دست احداث است و صندوق سرمایهگذاری ریسکپذیر نیز سال گذشته در این گروه صنعتی ایجاد شده است.تمامی گروههای صنعتی مکلف هستند به دنبال ساخت داخل باشند البته برخی به دنبال واردات هستند اما ما خود را مومن به توانمندی داخلی میدانیم.
صادقی تصریح کرد: در قالب این رویداد از همه سازندگان قطعه دعوت کرده و آماده انعقاد قرارداد و تفاهم برای افزایش عمقبخشی به تولید داخلی هستیم.مقرر شده داخلی سازی را از ۶۸ درصد کنونی به ۷۸ درصد افزایش دهیم.
رئیس گروه صنعتی ایران ترانسفو بیان کرد: اکنون ۱۵۰ میلیون دلار داخلیسازی در حال انجام است و مقرر شده با افزایش ۲۲ میلیون دلاری به ۱۷۲ میلیون دلار افزایش یابد و این افزایش از محل انعقاد ۲۸ تفاهمنامه است.شناسایی، عقد قرارداد و پایش پروژه از جمله مراحلی است که در راستای توسعه همکاری با تولیدکنندگان داخلی اجرا خواهد شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر، این گروه صنعتی بیش از چهار هزار و ۱۰۰ نفر در شرکتهای اصلی و تابع خود اشتغال دارند که با احتساب شرکتهای وابسته، این تعداد به بیش از چهار هزار و ۶۰۰ نفر میرسد.
صادقی با اشاره به اینکه این گروه در سه حوزه اصلی فعالیت میکند گفت: حوزه نوآوری و دانشبنیانی، حوزه تولید شامل تولید کامل، مواد، تجهیزات و محصول نهایی، و حوزه خدمات فنی مهندسی است همچنین، در حال تاسیس کارخانه نوآوری در صنعت برق و انرژی است که با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، با نام "۱۹+۱" راهاندازی میشود و هدف آن تجمع شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت برق و انرژیهای تجدیدپذیر است.
الهداد، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر در ادامه این مراسم گفت: ۹۰۰ هزار ترانسفورماتور ظرفیت منصوبه در کشور وجود دارد و بیش از ۹۰درصد آنها ساخت داخل است که ۸۰ درصد آن ترانسفورماتورهای تولیدی گروه صنعتی ایران ترانسفو است که مهمترین شریک صنعت برق است که بیش از ۶ دهه است در کشور مشغول به فعالیت است.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر خاطرنشان کرد:در توسعه بازار طی یک سال گذشته به دنبال گسترش همکاری با کشورهای منطقه هستیم و توسعه و تعمیق ساخت داخل نیز در این راستا است.با افزایش بار و افزایش بار غیرخطی و ورود منابع غیرقابل تجدید، این انتظار از گروه صنعتی ایران ترانسفو وجود دارد که همراهی و تغییر در تولید محصولات خود ایجاد کند.
وی تاکید کرد: تلفات ترانسفورماتورها باید کاهش یابد.در سالهای اخیر شاهد بودیم که دهها و صدها دلار سرمایهگذاری از بین رفته است.
وی اظهار داشت: ظرفیت فعلی کشور در حوزه برق حدود ۱۵۰ هزار مگاوات است و در حال حاضر ۹۰۰ هزار دستگاه ترانسفورماتور در این صنعت فعال هستند.
وی افزود: اگر ظرفیتهای جدیدی اضافه شود، میتواند به بهبود ترازهای شبکه و بهرهبرداری بهتر کمک کند. همچنین، زیرساختهای مربوط به حوزه آلومینیوم و صنایع خُرد، که بهرهبرداری کامل ندارند، نیازمند توجه و توسعه است.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر ادامه داد: در یک سال اخیر، گروههای مختلف در حوزه توسعه بازار و تامین مالی قراردادها، فعال بودهاند و از نتایج این فعالیتها رضایت دارند.
وی با بیان اینکه توسعه محصولات و توجه به بازارهای جدید، هدفگذاریهای کشور را به سمت توسعه پایدار شبکه برق سوق داده است گفت: اما با افزایش بار مصرف و تنوع منابع، انتظار میرود که ناپایداریهای بار و ورود منابع تجدیدپذیر به شبکه، چالشهایی جدید ایجاد کند. این تغییرات نیازمند مفاهیم بنیادی مانند بار پایدار، تولید متمرکز و انتقال یکسویه است که باید در سیستم لحاظ شوند.
اله داد تاکید کرد: سیستمهای فعلی باید بتوانند نوسانات را کنترل و کیفیت برق را حفظ کنند. هزینههای نگهداری و بهبود این سیستمها نیز باید در نظر گرفته شود، زیرا این هزینهها فرصتها و چالشهایی را ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل، مصرف بیرویه برق است گفت: اگر مصرف کاهش نیابد، تولید فعلی تنها ۵۰ درصد نیاز کشور را تامین میکند و این میزان کافی نیست.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر عنوان کرد: اگر مصرف بار کنترل نشود ناترازی شدت می یابد.
به گفته وی، نیروی انسانی و صنعت برق در ایران سابقهای حدود هفت دهه فعالیت دارد و این صنعت در کشور اهمیت زیادی دارد. هدف نهایی، بهرهبرداری هوشمندانه و بهینه از منابع و کاهش وابستگی به نوسانات است تا بتوان امنیت و پایداری شبکه برق را تضمین کرد.
ارسال دیدگاه