تولید ۱۵۵۰ گیگاوات ساعت برق توسط نیروگاههای برقآبی
تهران (پانا) - مدیر امور برنامه ریزی تولید و بازار برق شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: با تدابیر اتخاذ شده و مدیریت بهینه مخازن، تمهید و برنامه ریزی لازم برای تولید حدود ۱۵۵۰ گیگاوات ساعت برق در تابستان صورت گرفته که البته ۳۸ درصد کمتر از تابستان گذشته است.

سیدحسین علوی با اشاره به وقوع خشکسالی در کشور و نقش نیروگاههای برقآبی برای تولید برق در زمان اوج مصرف اظهار داشت: نیروگاه های برق آبی تحت مدیریت این شرکت جهت تامین برق و حفظ پایداری شبکه برق در آمادگی کامل به سر می برند.
وی ادامه داد: مجموع ظرفیت نیروگاه های برقآبی کشور افزون بر ۱۲ هزار مگاوات است که ۹ هزار مگاوات آن توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ایجاد شده است.
مدیر امور برنامه ریزی تولید و بازار برق شرکت توسعه منابع آب و نیرو با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۳۵۰۰ مگاوات از نیروگاه های برقآبی توسط شرکت آب و نیرو بهرهبرداری می شود گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون افزون بر ۱۴۰۰ گیگاوات ساعت انرژی پاک و تجدیدپذیر برق آبی به شبکه سراسری تحویل شده و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته و با مدیریت بهینه مخازن سدها، نیروگاه های برقآبی همچنان با آمادگی کامل در خدمت شبکه برق سراسری خواهند بود.
علوی افزود: با وجود خشکسالی های کم سابقه در کشور و کاهش حدود ۵۰ درصدی آورد رودخانه های منتهی به مخازن سدهای در دست بهره برداری این شرکت نسبت به سال آبی گذشته، با اتخاذ تدابیر لازم و مدیریت بهینه مخازن، تمهید و برنامه ریزی لازم برای تولید حدود ۱۵۵۰ گیگاوات ساعت برق در تابستان صورت گرفته که البته ۳۸ درصد کمتر از تابستان گذشته است.
این مدیر صنعت آب تاکید کرد: این بدان معناست که حتی در سالهای کم بارش و خشک همچون امسال، سدها نقشی بسیار پر رنگ و حیاتی در کنترل آبهای سطحی و تولید انرژی بر عهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: نیروگاه های برقآبی نقش بسزایی در پایداری شبکه و نیز ارائه خدمات جانبی به شبکه اعم از کنترل فرکانس ایفا میکنند، با توجه به ماهیت نیروگاه های برقآبی که در مدت زمان کوتاه نسبت به سایر نیروگاه ها میتوانند وارد مدار شوند، همین موضوع باعث پایداری و کنترل پذیری بهتر شبکه برق کشور می شود.
مدیر امور برنامه ریزی تولید و بازار برق شرکت توسعه منابع آب و نیرو از مردم خواست، با توجه به محدودیت های تولید برق، در مصرف آب و برق حداکثر صرفه جویی را داشته تا همه بتوانند در این تابستان از نعمت آب و برق پایدار بهرهمند شوند.
برق مورد نیاز ایران از طریق نیروگاه های حرارتی، اتمی به میزان هزار مگاوات، نیروگاه های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی و نیز برق آبی تامین می شود. نیروگاه های حرارتی عمده ترین واحد های تامین کننده برق به شمار می روند.
ارسال دیدگاه