معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای:

آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای، پلی میان آموزش و اشتغال و فرصتی واقعی برای ارتقای مهارت و ورود به بازار کار

تهران (پانا) - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در وبینار تقویت راهبری آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای با نوآوری و فناوری‌های دیجیتال، آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای را پلی میان آموزش و اشتغال و فرصتی واقعی برای ارتقای مهارت و ورود به بازار کار عنوان کرد.

کد مطلب: ۱۵۶۲۵۸۵
لینک کوتاه کپی شد
آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای، پلی میان آموزش و اشتغال و فرصتی واقعی برای ارتقای مهارت و ورود به بازار کار

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، وبینار تقویت راهبری آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای با نوآوری و فناوری‌های دیجیتال: روندها و شیوه‌ها از مجموعه‌ وبینارهای پروژه «به‌روزرسانی مرکز تربیت مربی ایران» با حضور «غلامحسین محمدی» معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای و «ینگ اسرانگ» رئیس دفتر یونسکو، برگزار شد.

محمدی با اشاره به سرعت تغییر در دنیا و ضرورت تطبیق توانایی‌ها با تحولات فناورانه و نوآورانه، تصریح کرد: تحول دیجیتال، تنها تغییر در ابزار، نیست؛ بلکه تغییری در ماهیت یادگیری کار، زندگی و تعاملات اجتماعی جوامع است. در این بین، نوآوری نیز نه تنها به عنوان یکی از محرک‌های اصلی دیجیتالی شدن، بلکه به عنوان نتیجه‌ای از آن محسوب شده و نقشی کلیدی در شکل‌دهی به چرخه‌ای پویا از بهبود مستمر افزایش کیفیت و گسترش دسترسی‌پذیری آموزشی ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبران نظام آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای، تنها مدیران اجرایی نیستند، بلکه استراتژیست‌های آینده آموزش و مهارت هستند، گفت: وظیفه مدیران، ایجاد پیوندی عمیق و اثربخش، میان اهداف کلان ملی و منطقه‌ای با اقدامات عملی در سطح مراکز آموزش حرفه‌ای است، از این رو، ارتباط تنگاتنگ و نزدیک این رهبران به سیاست‌گذاران، فرصتی است تا از تغییرات سیاسی، حمایت‌های دولتی و منابع بین‌المللی به‌صورت اثربخش، برای تحول نظام آموزشی بهره‌برداری شود.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، ادامه داد: آنان بایستی چشم‌اندازی پویا، فناورانه و نوآورانه را در سازمان‌ها و مراکز آموزشی تزریق کنند. در همین راستا، افتخار داریم که سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور، گام‌هایی عملی در مسیر توسعه نوآورانه برداشته و در قالب پروژه‌ای راهبردی با همکاری آژانس همکاری بین‌المللی کره جنوبی (کوئیکا)، فعالیت‌هایی ارزشمند در زمینه به روز‌رسانی تجهیزات، انتقال فناوری، ارتقای مهارت‌های مربیان و طراحی راهبردهای نوین آموزشی در دست اجرا دارد. این پروژه، الگویی موفق از همکاری بین‌المللی دیپلماسی آموزشی و تبادل تجربه در سطح جهانی است و گامی مهم، برای مدرن‌سازی نظام آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در هماهنگی با استانداردهای جهانی، محسوب می‌شود.

تفاهم‌نامه برای نهادینه شدن مهارت‌آموزی در صنایع دستى و هنرهاى سنتىانعقاد تفاهم‌نامه‌ همکاری «سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای» و «معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی»

تفاهم‌نامه همکاری با رویکرد آموزش‌هاى تولید محور و کاربردى، به امضای «غلامحسین محمدی» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور و «مریم جلالی دهکردی» معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رسید.بر اساس این گزارش، توسعه کمى و کیفى آموزش‌هاى صنایع‌دستى و هنرهاى‌سنتى و احیاء رشته‌هاى فراموش شده یا در حال فراموشى با رویکرد آموزش‌هاى تولید محور و کاربردى، توانمندسازى شاغلان و فعالان این حوزه از طریق اجراى دوره‌هاى آموزش تخصصى و اجراى نظام صلاحیت حرفه‌اى و فراهم سازى زمینه‌هاى لازم براى تربیت مربیان آموزشى در حوزه صنایع دستى و هنرهاى سنتى از مهم‌ترین خدمات قابل ارائه و محورهای این تفاهم‌نامه است. از دیگر خدمات و محورهای این تفاهم‌نامه، می‌توان به اشتغال و مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها به خصوص، روستاهاى ملی و جهانی صنایع‌دستى، ترویج آموزش‌های مهارتی با هدف توسعه کارآفرینی و کسب و کارهای نوآورانه، توسعه پیوند سازمان آموزش فنى‌وحرفه‌اى با صاحبان مشاغل و فعالان این حوزه صنایع‌دستى و هنرهاى‌سنتى در راستاى سنجش اثربخشى آموزش‌هاى مهارتی، برگزارى نمایشگاه‌هاى فروش و عرضه دستاوردهاى مهارت‌آموزان و فراهم کردن زمینه اشتغال و به‌کارگماری دارندگان گواهینامه مهارت، اشاره کرد.

هم‌آفرینی و هم‌گرایی ساختن تصویر ایران شکوفا در آینده

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور در آیین انعقاد تفاهم‌نامه با تأکید بر هم‌آفرینی و هم‌گرایی و جلوگیری از بخشی‌نگری، گفت: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، سازمانی تنظیم‌گر که آموزش‌های تقاضامحور را جایگزین عرضه‌محور کرده است و تا با رویکرد مشارکت‌جویی و ائتلاف جمعی، مهارت‌آموزان را به فرصت‌های شغلی و ارائه‌دهندگان کسب و کار، متصل کند.

محمدی با اشاره به نوآوری و اشتغال کارآموزان این سازمان در صنایع دستی، خاطرنشان ساخت: جان‌مایه این تفاهم‌نامه، رسیدن به نقطه‌ای است که آموزش‌های مهارتی، وارد یک زیست‌بوم گسترده‌تر از زیست‌بوم منطقه‌ای شوند تا اشتغال پایدارتر و ماناتر داشته و ارزش افزوده و ثروت بیشتری خلق شود.

اقتصاد هویت‌بنیان و معیشت عزت‌آفرین با ورود مهارت به حوزه صنایع دستیمعاون صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در ادامه با بیان این که خانواده بزرگ صنایع‌دستی، نمونه کوچکی از خانواده مولد است، گفت: تولیدکننده صنایع‌دستی در فرآیند کار و فعالیت خود، تولید ثروت و کارآفرینی می‌کند. صنایع‌دستی در حقیقت، اقتصاد هویت‌بنیان و معیشت عزت‌آفرین است. صنایع‌دستی، نیازمند وفاق است و دستگاه‌های مختلف، باید با این حوزه همکاری کنند.مریم جلالی در پایان از مهارت آموزی با عنوان مهم‌ترین حلقه اتصال در کشور نام برد و خواستار هم‌افزایی در راستای تبادل تجربیات ملی و بین‌المللی و همچنین ریل‌گذاری و فراهم کردن عرصه جدید، برای اتصال هنرآموزان به ادبیات توسعه کشور شد.

وی در پایان، خاطرنشان ساخت: ما امروز در این نشست، بار دیگر تأیید کردیم که تحول در آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای، بدون هم‌افزایی دانش، مشارکت بین‌المللی و نگاه نوآورانه به ساختارها ممکن نیست. کلید موفقیت در اشتراک‌گذاری تجربیات، توسعه ظرفیت‌ها و حمایت از نخبگان و جوانان این حوزه، نهفته است. به همین دلیل به عنوان رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور با افتخار اعلام می‌کنم که این سازمان، متعهد به ادامه مسیر تحول نوآوری، دیجیتال‌سازی و توسعه پایدار در نظام آموزش مهارتی است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار