جان باختگان در معدن مهماندویه چگونه گرفتار شدند؟
تهران (پانا) - حادثهای دیگر در معادن دامغان باعث مرگ هفت نفر شد. تفاوت این حادثه معدنی با حوادث مرگبار قبلی این شهرستان این بود که جانباختگان مشغولبهکار نبودند و برای بررسی اولیه بازفعالشدن معدن به آن وارد شده بودند که گرفتار شدند. حادثهای که حتی جان پیمانکار و برادزادهاش را هم گرفت.

ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه هجدهم فروردین ۱۴۰۴ خبر گازگرفتگی در معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر دامغان، به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات اهلال احمر استان و اورژانس سمنان اعلام شد.
پس از تلاش چندساعته پیکر بیجان هفت کارگر به نامهای مرتضی شکاری، احمد شکاری، مهدی گیلکی، هانی گیلکی(۳۵ ساله)، غلاحسین ابراهیمی (۲۰ ساله، اتباع خارجی)، مجتبی اکبری (۲۵ ساله، اتباع خارجی) و علی ابراهیمی (۲۵ ساله، اتباع خارجی) از معدن خارج شد.
حادثه دردناک معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه دامغان و جانباختن هفت کارگر بر اثر گازگرفتگی روایتی دیگر از اهمیت توجه به مباحث اولیه ایمنی در شغلی است که به عنوان سختترین کار دنیا شناخته میشود.
این حادثه تلخ بار دیگر ضرورت توجه بیش از پیش به نظارت و بازدیدهای دورهای از معادن را دوچندان کرد و به همگان یادآور شد همچنان تمام جوانب و فعالیت در حوزه معادن را باید مدنظر داشت.
حادثه در تونلی که فعالیت معدنی نداشت
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تسلیت جانباختن هفت معدنکار مهماندویه دامغان، بیان کرد: معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه چهار تونل دارد که از تونلهای دیگر برداشت میشود و حادثه در تونلی رخ داد که مدتی بدون استفاده بود و مواد معدنی از آن برداشت نمیشد.
فرجالله ایلیات افزود: کارفرما با پیمانکاری که تجربه همکاری قبلی داشت، برای ازسرگیری فعالیت معدنی در این تونل قرارداد بسته بود و به اذعان کارفرما، پیمانکار بدون اطلاع به او، برای بررسی وضعیت تونل وارد معدن شد.
وی اضافه کرد: ساعت دقیق حادثه معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه و زمان خفگی و فوت کارگران مشخص نیست و باید منتظر اعلام نظر پزشکی قانونی بود.
وی بیان کرد: کمبود اکسیژن و احتمال وجود گازهای زغالسنگ از دلایل مرگ کارگران معدن مهماندویه دامغان پیشبینی میشود، اما باید برای اعلام نظر قطعی منتظر گزارش پزشکی قانونی بود.
مرگ پیمانکار و برادزادهاش
به گفته ایلیات، افرادی که وارد تونل شدند سردرد شدید گرفتند که این موضوع احتمال نشت گازهای زغالسنگ را دوچندان میکند.
این مسوول اظهار کرد: کارگران فعال در دیگر تونلهای «جواهر زغال» روستای مهماندویه اذعان کردند ساعت ۱۳ کارگرانی که در تونل دیگر کار میکردند برای کمک وارد این تونل شدند و در ادامه پیمانکار کارفرما و برادرزادهاش هم با تجهیزات جزئی برای کمک به داخل تونل رفتند.
کمبود اکسیژن و نشت احتمالی گاز زغالسنگ، علت حادثه معدن دامغان
حوالی ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه ۲ نفر متوجه شدندکه خبری از همکاران نیست و همان موقع با اورژانس، هلال احمر و کارفرما که مجوز بهرهبرداری به نامش است، تماس گرفتند.
ارسال دیدگاه