میراثی ماندگار در دل دارالمؤمنین کاشان؛
تأکید بر حفظ هویت معنوی خانه تاریخی آلیاسین
کاشان (پانا) - در آیینی با عنوان «میراث مرثیه» که به میزبانی خانه تاریخی آلیاسین در کاشان برگزار شد، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام، بر لزوم صیانت از شأن و جایگاه معنوی این بنای ارزشمند تأکید کرد و آن را میراثی معرفتی برای انتقال مفاهیم اهلبیت(ع) به نسلهای آینده دانست.

مراسم آئینی فرهنگی «میراث مرثیه» با محوریت معرفی و تبیین جایگاه تاریخی و معنوی خانه آلیاسین، با حضور جمعی از فرهیختگان، علاقهمندان به تاریخ اسلام و اهالی فرهنگ در محله گذر آقا کاشان برگزار شد.
مجید زجاجیکاشانی، استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام در این مراسم با اشاره به پیشینه پرفراز و نشیب این خانه تاریخی گفت: خانه آلیاسین، یادگار سلالهای از علم، تقوا و معرفت است که نامهایی چون آیتالله میرسیدنظام و علامه سیدمحمدتقی پشتمشهدی را در حافظه خود دارد؛ بزرگانی که بهعنوان نمایندگان اندیشه و دیانت، نقش تأثیرگذاری در منطقه داشتهاند.
وی قدمت این خانه را بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال دانست و افزود: این بنا به دستور شاهان قاجار برای استفاده خاندان آلیاسین ساخته شده و در طول تاریخ محل رجوع بزرگان دین و مردم منطقه بوده است.
زجاجی با اشاره به ویژگیهای منحصر بهفرد این خانه گفت: آیتالله میرسیدنظام از نوادگان آیتالله پشتمشهدی و با واسطه به امامزاده میرشمسالدین منسوب هستند که در جوار مقبره قاضی اسدالله آرام گرفتهاند. چنین نسبتی، شأن و جایگاه این خاندان را دوچندان میکند.
این استاد دانشگاه در ادامه با تاکید بر موقعیت جغرافیایی خاص این خانه افزود: خانه آلیاسین میان دو محله عالمپرور میدانگاه آقا و گذر آقا قرار دارد و از دیرباز پایگاه مذهبی و فرهنگی منطقه و محل رفتوآمد علمای برجسته بوده است.
زجاجی همچنین به روایتی از ارتباط معنوی علامه پشتمشهدی با امام عصر(عج) اشاره کرد که در کتاب معروف «دارالسلام» از آن یاد شده و گفت: این موضوع بر غنای معنوی این مکان افزوده و آن را از یک خانه تاریخی به مأمن فرهنگی-دینی تبدیل کرده است.
وی در پایان تأکید کرد: حفظ هویت معنوی این خانه نهفقط برای شهر کاشان، بلکه برای فرهنگ شیعی یک ضرورت است. باید تلاش کنیم چنین بناهایی را بهعنوان میراث تمدنی، حفظ و معرفی کنیم.
ارسال دیدگاه