رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه:

کتاب «از مستند سازی تا صدور رأی» نقشه راهی برای فعالان عرصه حقوق است

تهران (پانا) - رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: کتاب از مستند سازی تا صدور رای قوانین داخلی، بین المللی و دسترسی ها را نشان می دهد تا همه حقوقدانان از این مرجع استفاده کنند. این کناب نقشه راهی برای فعالان عرصه حقوق است.

کد مطلب: ۱۵۸۸۱۹۹
لینک کوتاه کپی شد
کتاب «از مستند سازی تا صدور رأی» نقشه راهی برای فعالان عرصه حقوق است

حسن عبدلیان پور در نشست رونمایی از کتاب «مستندسازی تا صدور رأی» با نمایندگان سران سه قوه، اظهار کرد: در کتاب از مستندسازی تا صدور رأی مجموعه مرکز وکلا به عنوان یک مجموعه تاثیرگذار و خانواده بزرگ در کل کشور در عرصه‌های اجتماعی به شکل فعال ظاهر شده است. یکی از عوامل این اتفاق وظیفه‌ای است که قانون‌گذار بر عهده ما قرار داده است. مرکز وکلا در همه عرصه‌های اجتماعی وکالت، کارشناسی و هر جایی که لازم بود، وارد عمل شد.

وی افزود: از اولین روزهای تجاوز رژیم صهیونی و آمریکا جنایت کار مرکز وکلا موضع‌گیری و فعالیت‌های حقوقی خود را آغاز کرد زیرا وظیفه شرعی، ملی و قانونی ما بود.در دیدار با مقام معظم رهبری ریاست قوه به نقش ویژه مرکز اشاره کردند و گفتند مرکز وکلا اقدامات بسیار خوب و موثری درخصوص پیگیری جنایات رژیم صهیونی در محاکم داخلی و مجامع بین‌المللی داشته است انشاءالله این فعالیت ها در راستای دفاع از حقوق ملت به نتیجه خواهد رسید. 

عبدلیان پور ادامه داد: رهبر انقلاب در جلسه فرمودند حتی اگر بیست سال هم طول بکشد یقه این جنایتکاران را بگیرید؛ شاید یک قاضی منصف و شجاعی پیدا شد که زیر بار ظلم این افراد نرود. ما بر اساس آن تکلیف ملی و شرعی کار را شروع کردیم. در ابتدا خلا نقشه راه احساس شد در این زمینه جلساتی با همه توان و ظرفیت خود با بخش‌های مختلف حقوقی کشور داشتیم و  در نتیجه برای طراحی نقشه راه، کتاب «از مستند سازی تا صدور رأی» چاپ شد. چنین کتابی تاکنون نداشتیم و جای آن خالی بود این کتاب قوانین داخلی، بین‌المللی و دسترسی‌ها را نشان می‌دهد تا همه حقوقدانان از این مرجع استفاده کنند. محتوای این کتاب به نسبت زمان پیش رو برای انتشار بسیار کاربردی و مفید است. 

عبدلیان پور ادامه داد: در بحث مستندسازی اقدامات خوبی داشتیم و نامه‌هایی را درخصوص مستندسازی نگارش کردیم. بازخوردهای بسیار خوبی داشت و تاکید شد که این موضوع به‌صورت ویژه پیگیری شود. مستند باید توسط کارشناس رسمی دادگستری صورت گیرد، در این راستا شهرداری تهران اجازه کارشناسی واحد‌های آسیب دیده در جنگ را به ما دادند، کارشناسی‌ها در حال انجام است. ٢٧ کارشناس این موضوع را کارشناسی کردند. همچنین در دادگستری‌ها نیز مکان‌هایی تعبیه تا  افرادی که نیازمند کارشناسی هستند از این خدمات بهره ببرند. در این جنگ حقوقی ما سهم ویژه ای خواهیم داشت.

عبدلیان پور در ابتدا گفت: اداره پژوهش مرکز وکلا و معاون امور بین الملل مرکز وکلا نقش ویژه‌ای در تدوین این کتاب داشتند. مرکز وکلا به عنوان یک مجموعه تاثیرگذار در کل کشور در عرصه های اجتماعی به شکل فعالی ظاهر شده است، وظیفه ای که قانون‌گذار بر عهده ما گذاشته است. 

وی ادامه داد: از اولین روزهای تجاوز رژیم صهیونسیتی و آمریکا به کشور ما انجام شد مجموعه ما موضع گیری و اقدامات خود را آغاز کرد، تکلیفی بود که بر عهده ما بود. همانطور که رئیس علیه گفتند؛ مرکز وکلا اقدامات بسیار خوب و موثری در خصوص پیگیری جنایت رژیم صهیونسیتی در مجامع داخلی و بین المللی داشته است. همچنین همانطور که رهبر انقلاب در جلسه فرمودند حتی اگر بیست سال هم طول بکشد یقه این جنایت کاران را باید بگیرید؛ ما بر اساس آن تکلیف ملی و شرعی کار را شروع کردیم.

سیدمحمدمهدی غمامی، معاون حقوقی وزیر دادگستری نیز در ادامه مراسم ضمن تبریک بابت انتشار این کتاب گفت: حقوق شهدا باید حتما پیگیری شود همانطور که رهبری فرمودند حتی اگه ٢٠ سال نیز طول بکشد بای حقوق شهدا را از جنایتکاران مطالبه کرد و تا رسیدن به نتیجه وکلا این موضوع را دنبال کنند. زیرساخت های این موضوع نیز فراهم است. اقدام ما با باید مبتنی بر اصول حقوقی باشد؛ در این راستا نیازمند مستندسازی دقیق و حقوقی هستیم. 

وی ادامه داد: طبق بند «ز» قانون کارشناسان رسمی دادگستری باید ضوابط به روز رسانی شوند. اگر لایحه جرایم بین المللی به زودی آماده شود این اختیار را به محاکم ما می‌دهد که به جرایم بین المللی رسیدگی شود. این کتاب باید به زبان های خارجی نیز ترجمه شود. علاوه بر پیگیری در دادگاه های داخلی و المللی نیز باید به این کتاب ورود داشت.

همچنین توکل حبیب زاده، رئیس مرکز امور حقوقی بین‌الملل نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: در خصوص جنگ تحمیلی ۱۲روزه حرف برای گفتن زیاد است اما باید گفت که باید به وعده‌ها عمل کنیم تا کار را پیش ببریم. معاونت حقوقی ریاست جمهوری متولی مستند‌سازی و اقدامات حقوقی مربوط به دستگاه‌های دولتی است بنابراین هر اقدامی در خصوص مستندسازی در دستگاه‌های حقوقی صورت بگیرد باید با نظارت مرکز وکلا انجام شود.

وی افزود: نقض قوانین در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بسیار زیاد است که هیچ توجیه‌گونه‌ توجیه حقوقی برای این اقدام نداشتند و استدلال‌هایشان برای دفاع پیشگیرانه نیز هیچ منطقی ندارد. در جریان این تجاوز، حقوق بشر دوستانه به طرق مختلف نقض شد. از ترور دانشمندان هسته‌ای تا فرماندهان نظامی که در میدان جنگ نبودند و شهید شدند، قابل توجیه نیست. حمله به اماکن مسکونی و مراکز درمانی و هلال احمر مثال‌های دیگر این نقض است. اقدام آمریکا هم نقض حقوق بین‌المللی است ما زیرا با آمریکا در جنگ‌ نبودیم و اقدام‌ آمریکا علیه تسلیحات هسته‌ای اقدام غیرقانونی بود. در واقع حمله به تاسیسات هسته‌ای در قوانین بین‌الملل ممنوع است.
حبیب‌زاده گفت: برای هر گونه رسیدگی حقوقی در ابتدا باید مستندسازی خسارت وارده انجام شود. ما هم در مرکز حقوقی بین‌المللی در خصوص خسارات وارده به دستگاه‌های دولتی اقداماتی انجام دادیم. از جمله اقدامات صورت گرفته این است که شیوه نامه‌ای تهیه کرده و به دستگاه‌های دولتی ارسال شد که بر مبنای آن مستند سازی صورت گیرد. در پرونده تحریم‌های بین المللی آمریکا با مشکل مستندسازی خسارات ناشی از تحریم مواجه بودیم لذا مستندسازی در خصوص جنگ‌۱۲ روزه بسیار ضروری است.

رئیس مرکز امور حقوقی بین‌الملل نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: رسیدگی در عرصه بین‌المللی با داخلی متفاوت است واضح است مرکز وکلا می‌تواند نقش خوبی را در عرصه داخلی داشته باشد. در عرصه بین‌المللی تصویب لایحه جرایم بین‌المللی از ضروریات امر است و قرار بود لایحه بعد از سال‌ها از طرف قوه قضاییه در اختیار دولت قرار گیرد که امید است خبر خوبی از سوی وزارت دادگستری در این زمینه اعلام شود. ما از همان ابتدا در تلاش بودیم و طرح دعوای بین‌المللی داشتیم که بعدا آن را اعلام می‌کنیم، لازم به ذکر است تولیدات حقوقی در خصوص جنگ همانند کتاب از مستندسازی تا صدور رای که از سوی مرکز وکلای قوه قضاییه تهیه شده بسیار مهم بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار