خسروپناه: پیوند واقعی دانشگاه و صنعت، موتور محرک اقتصاد دانشبنیان است
تهران (پانا)- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت حرکت صنعت فولاد بهسوی فناوریهای نوین تأکید کرد و گفت: بدون نوآوری، این صنعت با بهرهوری پایین و هزینههای بالا روبهرو میشود.

به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه روز دوشنبه در دومین همایش بینالمللی صنایع و سازههای فولادی که به میزبانی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، با قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد علمی، آن را نمونهای ارزشمند از پیوند واقعی میان دانشگاه و صنعت دانست و افزود: یکی از دغدغههای مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی، تقویت همین ارتباط است؛ چراکه توسعه فناوری و نوآوری در کشور بدون مشارکت فعال دانشگاهها در حل مسائل واقعی صنعت، امکانپذیر نیست.
وی به بازنگری در «نقشه جامع علمی کشور» و آئیننامههای جدید ارتقای اعضای هیأت علمی پرداخت و اظهار داشت: در نسخه جدید این آئیننامه، بخشهایی برای تقویت نقش فناوری و تعامل مؤثر با صنعت افزوده شده است تا دانشگاهیان بیش از گذشته در مسیر تولید دانش کاربردی و قابل تجاریسازی گام بردارند.
خسروپناه به جایگاه راهبردی ایران در تولید فولاد هم اشارهای کرد و گفت: با تولید سالانه حدود ۴۰ میلیون تُن فولاد، ظرفیت عظیمی برای خلق ارزش افزوده از طریق نوآوری در زنجیره تولید و صادرات در اختیار داریم. اما تحقق این هدف، مستلزم توسعه فناوریهای نوظهور و بهرهگیری از دانشهای پیشرفته است.
وی در ادامه بر لزوم تدوین «سند دانشبنیان صنعت فولاد» تأکید کرد و افزود: این سند باید با مشارکت نخبگان علمی و فعالان صنعتی تهیه شود تا آن را از حالت نظری خارج کنند و به ابزاری راهبردی و عملیاتی برای تحول فناوری در صنعت فولاد تبدیل شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به ضرورت همراستایی سیاستگذاریهای صنعتی با اسناد بالادستی همچون سند هوش مصنوعی، سند فناوری کوانتومی و سند مواد پیشرفته پرداخت که ورود به موج جدید انقلاب صنعتی، بهویژه در عصر هوش مصنوعی و اتوماسیون پیشرفته، ما را ملزم میسازد تا زیرساختهای فناوری صنعت فولاد را بازآفرینی کنیم.
وی گفت: پیوند میان دانش و فناوری دانشگاهی با ظرفیتهای اجرایی و تولیدی صنعت، میتواند زمینهساز شکلگیری حکمرانی فناورانه و آیندهنگر در صنعت فولاد باشد. دانشگاه باید محور حکمتآموزی فناورانه و صنعت، میدان کاربرد این حکمت در جهت خلق ثروت و توانمندی ملی باشد.
ارسال دیدگاه