وزیر علوم در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب خبر داد:
اختصاص ۲۷ میلیارد تومان برای خرید کتب تخصصی خارجی مورد نیاز دانشگاهها
تهران(پانا)- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تاکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه به خصوص دانشگاهیان، از اختصاص ۲۷ میلیارد تومان اعتبار با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خرید کتب تخصصی به زبان اصلی مورد نیاز دانشگاهها برای نخستین بار در کشور خبر داد.

حسین سیمایی امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشتماه در حاشیه بازدید از بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور در غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه در حال حاضر نشر دیجیتال رونق گرفته و توسعه پیدا کرده است، افزود: با این وجود، تجربه افراد کتابخوان و اهل کتاب نشان داده که هیچ چیزی جای کتاب فیزیکی را نمیگیرد.
وی اضافه کرد: لذتی که از به دست گرفتن و خواندن فیزیکی کتاب به انسان دست میدهد با نشر دیجیتال و الکترونیک حاصل نمیشود.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه، سواد و آگاهی عمومی جامعه هر چند تا اندازهای و همراه با آشفتگی به واسطه شبکههای اجتماعی افزایش یافته اما این آگاهی به طور حتم منضبط و عالمانه نیست.
وی افزود: وجود چنین مسالهای در قشر دانشگاهیان قابل پذیرش نیست یعنی صحیح نیست که دانشگاهیان هم لزوماً اطلاعات علمی مورد نیاز خود را از شبکههای اجتماعی عمومی و نه کانالهای مناسب علمی دریافت کنند.
سیمایی همچنین تاکیدکرد: دانشگاهیان ما احتیاج دارند علاوه بر تخصص مورد نیاز، سطح فرهنگی خود را نیز ارتقا دهند. به طوریکه یک مهندس، پزشک یا حقوقدان متخصص لزوماً نمیتواند یک فرد فرهنگی و دارای تفکر عالمانه باشد، لذا ممکن است در بسیاری از موضوعات خارج از تخصص خود نتواند تصمیمگیری مناسبی داشته باشد.
وی با ذکر مثالی افزود: بسیاری از متخصصان ما در دوران کرونا اعلام میکردند که اعتقادی به کرونا نداریم و برای درمان خود به دنبال طبابتهای شبهعلم بودند دلیل این مهم این است که آن فرد متخصص فقط در یک بخش متخصص است اما هنوز از فرهنگ و روحیه عالمانه برخوردار نشده است.
وزیر علوم گفت: هر چند باید همگان را به کتابخوانی سوق دهیم و تشویق کنیم اما کتاب در شرایط فعلی گران است و از سویی ناشران هم از عدم صرفه این حوزه گلهمند هستند.
وی افزود: البته ما به نوعی به اقتصاد کتاب در دانشگاه توجه کردهایم و طبق معمول، دانشجویان، اساتید و اهل قلم از سهمیهای برای خرید کتاب در نمایشگاه برخوردارند که امسال میزان آن مقداری افزایش یافته است.
سیمایی خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار با مشارکت وزارتخانههای ارشاد و علوم، یک اعتبار به صورت مشترک در نظر گرفته شده که سقف آن ۲۷ میلیارد تومان است. در این مبلغ هم وزارت ارشاد، هم دانشگاهها و هم وزارت علوم، سهیم هستند و مصرف آن برای به روز کردن کتابخانههای دانشگاهها است.
وی با اشاره به اینکه قفسههای کتابخانههای دانشکدهها و دانشگاهها به علت گرانی کتاب چند سالی هست که از کتابهای تخصصی و به روز و جدید خالی شده است بنابراین قرار گذاشتیم دانشگاهها کتابهای تخصصی مورد نیاز خود را که از ۲۰۲۳ به بعد منتشر شده را به ما معرفی کنند تا ما وارد سبد خرید کرده و با استفاده از سرمایه مشترک وزارتخانههای ارشاد و علوم، کتابخانههای خود را تجهیز کنند.
وزیر علوم تصریح کرد: به این ترتیب حتی واردات کتابهای خارجی هم هدفمند شده است و دیگر با توجه به گرانی کتابها و عدم اطمینان ناشر از اینکه کتابی را وارد کند یا خیر، به ناشران توصیه کردیم کتابهایی را وارد کنند که بازار و نیازها از قبل دیده شده است.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) درحال برگزاری است. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا کرده است.
ارسال دیدگاه