وزیر آموزش و پرورش خبر داد:
آموزش هوش مصنوعی به ۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانشآموز در تابستان امسال/ صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش/ انتشار دفترچه ثبتنام تا دو هفته آینده
اولویت قرار دادن آموزش و پرورش توسط دولت چهاردهم در تاریخ کشور بیسابقه است/ برگزاری ۲۷ جلسه آموزشوپرورش به ریاست رئیسجمهور پزشکیان
تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش در ۴۶ سال گذشته اولویت اول دولتها نبوده است، گفت: بزرگترین اتفاقی که در دولت چهاردهم افتاد این است که رئیس جمهور برای اولین بار آموزش و پرورش را اولویت اول قرار داده است.

علیرضا کاظمی با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه خبر به مناسبت آغاز هفته گرامیداشت مقام معلم ضمن تبریک روز معلم و ادای احترام به جامعه معلمین که در دورترین نقاط کشور مشغول سختترین کار یعنی تعلیم و تربیت هستند و همچنین تبریک دهه کرامت، اظهار کرد: دوران ابتدایی را در اسدآباد بخش درمیان شهرستان بیرجند تحصیل کردهام و بخشی از دوران راهنمایی را هم در آنجا گذراندهام. همواره جلوههای نابی از معلمان دارم و از هر کدام درسی آموختهام که خیلی برایم خاطرهانگیز بودند و هر کدام بر ابعاد زندگی ما تاثیر گذاشتهاند.
وی با اشاره به سوابق تحصیلی و کاری خود خاطرنشان کرد: دانشآموزان بنده اکنون برخی معلم هستند و برخی چهرههای سرشناس علمی هستند که در کشور خدمت میکنند و این محصول آموزش و پرورش است.
فعالیت بیش از ۵ هزار مدرسه با پنج دانشآموز و بیش از هزار مدرسه با یک دانشآموز در کشور
کاظمی افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای نظام جمهوری ایران این است که نرخ باسوادی از زیر ۴۰ درصد به ۹۹ درصد رسیده و الان نظام تعلیم و تربیت حتی برای یک دانشآموز هم یک معلم میفرستد و الان بیش از ۵ هزار مدرسه با پنج دانشآموز و بیش از هزار مدرسه با یک دانشآموز در کشور فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: از بُعد دیگر، معلمی که مسیرهای طولانی را به عشق تربیت انسان میپیماید، ارزشمند است. امروز در آموزش و پرورش در تمام نقاطی که مورد نیاز است در دوره ابتدایی مدرسه داریم که نشان میدهد حتی تربیت یک نفر هم برای نظام تعلیم و تربیت مهم است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از چالشهای مهم نظام جمهوری اسلامی در طول ۴۶ سال گذشته این بوده که اولویت اول دولتها نبوده و یکی از آسیبهایی که نظام ما دیده این بوده که جامعه معلمان همیشه در گفتمان اول بوده اما در عمل اینگونه نبوده است.
برگزاری بیش از ۲۷ جلسه به ریاست رئیسجمهور پزشکیان
وی اظهار کرد: بزرگترین اتفاقی که در این دوره و در دولت چهاردهم افتاده و از رئیس جمهور محترم نیز تشکر میکنم، این است که برای اولین بار آموزش و پرورش را اولویت اول قرار داده و تاکنون بیش از ۲۷ جلسه به آموزش و پرورش اختصاص دادهاند.
کاظمی خاطزنشان کرد: دکتر پزشکیان، دو مساله توسعه عدالت و محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی و ایجاد فضاها و تجهیزات استاندارد برای کار یک معلم را در دستور کار قرار دادهاند.
وی ابراز کرد: خیلی کارهای بزرگی در این سالها شده اما باز هم با استانداردها فاصله داریم.
کاظمی با بیان اینکه بخش دیگری که هدف اصلی دکتر پزشکیان و گفتمان اصلی دولت است، ارتقای کیفیت مدارس و فضا و تجهیزات و زیرساخت ارتقای کیفیت است، افزود: روح حاکم بر سند تحول بنیادین و محور و عصاره فعالیتهای ما کیفیت است. تمام همّ و غم خودمان و دولت را صَرف این موضوع کرده و چهارچوب اجرایی برای عدالت طراحی کردهایم.
نوع کار در دولت آقای پزشکیان، اتکا به دولت نیست بلکه بیش از ۵ هزار تیم مردمی تشکیل داده است
وزیر آموزش و پرورش گفت: تمام نظاممسائل فضای آموزشی را شهر به شهر و نقطه به نقطه درآوردیم و ظرفیت تمام دستگاهها، خیرین و گروههای جهادی را به کار بردیم. نوع کار در دولت آقای پزشکیان، اتکا به دولت نیست بلکه بیش از ۵ هزار تیم تشکیل داده و برای هر نقطه، تیم گذاشتیم که ظرفیتها را شناسایی کرده، مردم را بسیج کرده و از همه ظرفیتها استفاده میکنند و الان بخشی از پروژهها را نیز افتتاح میکنیم.
حمایت ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیرین مدرسهساز
وی با اشاره به خدمات خیرین مدرسهساز خاطرنشان کرد: خیرین مدرسهساز در سال گذشته ۱۱ همت تعهد کرده بودند که بعد از ورود دکتر پزشکیان به موضوع آموزش و پرورش ۱۸ همت کمک کردند که در تاریخ کشور بینظیر است.
کاظمی تاکید کرد: در تمام مدارسی که تاسیس میکنیم، تمام تجهیزات استاندارد را ایجاد میکنیم که نمونه آن در کلات با کمک مردم و با فضای متفاوت چیدمان کلاس ساخته شد که شاید در تهران هم چنین مدرسهای نباشد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه موضوع بعدی کیفیت آموزش است که در دو بخش دنبال میکنیم، گفت: اگر قرار باشد سطح کیفی مدارس ایجاد شود، دو موضوع مهم است. یک، کلاس و معلم و دو مدیر.
وی افزود: ۴ برنامه شامل آموزش معلمان، تحول در روشهای یاددهی و یادگیری و تحول در چیدمان کلاس را دادیم.
کاظمی با بیان اینکه بخش بعدی مدیر است، خاطرنشان کرد: وقتی نگاه مدیریت تغییر کند، قدرت برنامهریزی و تحول در برنامههای پرورشی ایجاد کند و فضای کالبدی مدرسه را تغییر دهد و بتواند از ظرفیتهای پیرامونی حداکثر استفاده را ببرد منجر به ارتقای کیفیت میشود و وقتی اجتماعات یادگیری در بین معلمان و گروههای پایه ایجاد شد میتوانند خودتوان شوند و خود را تقویت کنند.
۳۰۰ هزار معلم آموزش ابتدایی در اجتماعات یادگیری فعال شدهاند
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۳۰۰ هزار معلم آموزش ابتدایی در اجتماعات یادگیری فعال شدهاند که این طرح امسال در شهر قدس اجرا شد و از سال آینده در کل کشور اجرا میشود.
شرکت بیش از ۴۵ هزار معلم در جشنواره تولید محتوای تدریس باکیفیت
وی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۴۵ هزار معلم در جشنواره تولید محتوای تدریس باکیفیت شرکت کردهاند.
کاظمی با بیان اینکه عدالت ابعاد مختلفی دارد که باید به آن پرداخته شود، خاطرنشان کرد: قرارگاه عدالت آموزشی ایجاد کردهایم که بهترین معلمان در مدرسه ماندگار البرز در ۶ استودیو به صورت آنلاین، روشهای تدریس را برای کشور ارائه میدهند و ۲۰ هزار دانشآموز در مدارس شبانهروزی را تحت پوشش دارند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: کارهای زیادی انجام شده و در دوره ابتدایی تلاش میکنیم که هیج کودک بازمانده از تحصیل وجود نداشته باشد که از دغدغههای رئیس جمهور است.
وی با تاکید بر اینکه همین ۲ برنامه عدالت و کیفیت، برگرفته از سند تحول بنیادین است، گفت: روح حاکم بر سند، عدالت و کیفیت است. در دولت قبل، نقشه راه اجرایی سند تحول توسط وزارت آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که اجرای آن را گذاشتیم روی میز و ستاد هماهنگی اجرای سند تحول ایجاد کردیم. نقشه راه، ۱۴۷ پروژه در چند خوشه دارد که برای هر کدام، برنامه عملیاتی، شاخص و سامانه تعریف کردیم و اولویتبندی کردیم.
برنامه درسی را به یک برنامه درسی یکپارچه با محوریت و کنشگری دانشآموز تبدیل میکنیم
وزیر آموزش و پرورش گفت: چند برنامه پیشران را از داخل سند بیرون آوردیم که میتواند به حرکت نظام تعلیم و تربیت شتاب دهد که یکی از این برنامهها تحول در برنامه درسی است که یکی از چالشها است و با برنامه درسی حافظهمحور مواجه هستیم. برنامه درسی را تبدیل به یک برنامه درسی یکپارچه با محوریت و کنشگری دانشآموز میکنیم.
کاظمی افزود: کتاب، بخش مهمی از برنامه درسی است اما تمام برنامه نیست. یعنی فعالیتی که خارج از کلاس هم صورت میگیرد باید جزو برنامه باشد و باید فرصت تمرین به بچهها بدهیم.
وی ادامه داد: گامهای اجرایی طراحی شده و در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز خوب حرکت کردهاند و فرایندی است که از پایه اول ابتدایی شروع شده و کتابها بازبینی شدهاند.
وی گفت: سند تحول بنیادین، یک سند تربیتی است و نقشی که برای معلم میبیند، مربی است و نقش معلم در حوزه تربیت را پررنگ میکند.
کاظمی افزود: یکی از بخشهایی که میپردازیم، آسیبهای اجتماعی است. ترمیم سند مصوب شده که یکی از برنامهها الگوی مدرسه تراز است و اکنون در ۱۰ درصد مدارس دولتی در حال اجرا است و سال آینده در ۵۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد.
تدوین سند ملی هوش مصنوعی در وزارت آموزش و پرورش
وی با بیان اینکه نقش فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی در ترمیم سند کار شده است، اظهار کرد: سند ملی هوش مصنوعی را طراحی و تدوین کردهایم و با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برنامه داریم که ۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانشآموز را در تابستان آموزش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش درخصوص بودجه این دستگاه گفت: یکی از چالشهای مهم و زیربنایی نظام تعلیم و تربیت، کفایت منابع انسانی به لحاظ کمی و کیفی و چالش دوم، کفایت منابع مالی است.
وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم در کفایت منابع انسانی، دانشگاه فرهنگیان است که اساسیترین رکن نظام تعلیم و تربیت است، گفت: دانشگاه فرهنگیان همان تربیت معلم قدیم است و زیرساختهای وسیع دارد. دانشگاه فرهنگیان، یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور است که بیش از ۹۰ پردیس در سراسر کشور و ۱۱۰ هزار دانشجو و ۱۶۶۰ هیات علمی در حال تدریس هستند که همه صبغه معلمی و کار تربیتی و فرهنگی دارند.
۲۵۰۰ پست سازمانی به دانشگاه فرهنگیان اضافه شد
کاظمی با بیان اینکه اتفاقات خیلی خوبی طی این سالها در دانشگاه فرهنگیان افتاده است، خاطرنشان کرد: امسال ۳۲ هزار ظرفیت برای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی گرفتیم و این مسیر را توسعه میدهیم. نسبت دانشجو به استاد در این دانشگاه، یک به ۸ بود که به یک به ۳۰ توسعه میدهیم. همچنین امسال با مساعدت سازمان اداری و استخدامی ۲۵۰ پست سازمانی به دانشگاه فرهنگیان اضافه شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی ماده ۲۸ اظهار کرد: چون آمار بازنشستگان و خروجی نیرو در آموزش و پرورش زیاد است، تنها مسیر دانشگاه فرهنگیان را نمیتوانیم انتخاب کنیم و اقدام به جذب نیرو از طریق آزمون استخدامی ماده ۲۸ میکنیم که آن هم از مسیر دانشگاه فرهنگیان میگذرد و پذیرفتهشدگان ۲ ترم را در این دانشگاه آموزش میبینند. ورود به دانشگاه فرهنگیان از طریق کنکور را محور اصلی تقویت این دانشگاه می دانیم.
صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش/ انتشار دفترچه ثبتنام تا دو هفته آینده
کاظمی با بیان اینکه امسال آزمون استخدامی ماده ۲۸ برگزار میشود، گفت: سازمان اداری و استخدامی مجوز جذب نزدیک به ۸۵ هزار نفر را داده و احتمالا طی یکی - دو هفته آینده، دفترچه ثبتنام در این آزمون منتشر میشود و کاری میکنیم که در مهرماه امسال از ظرفیت پذیرفتهشدگان این آزمون ستفاده کنیم.
وی افزود: بخشنامهای داریم که از ظرفیت نخبگان در دانشگاه فرهنگیان استفاده کنیم که حدود ۳ هزار دانشجو از این طریق در دانشگاه فرهنگیان خواهیم داشت. ضمن اینکه تعدادی هم جذب نیروی سرایدار خواهیم داشت.
کاظمی تاکید کرد: اصلا نگران کمبود نیرو نیستیم همانطور که در آغاز سال تحصیلی گذشته، یکی از بهترین مهرها را داشتیم و امسال هم نگرانی نداریم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی دیگر از چالشهای زیربنایی، کفایت در منابع مالی بود که در سایه توجه رئیس محترم دولت ارتقا پیدا کرد. در حوزه منابع انسانی، بودجه نظام تعلیم و تربیت در سال ۹۲، حدود ۱۰ درصد بودجه بوده که در سال ۱۴۰۲ درصدی افزایش یافته و به حدود ۱۳ درصد رشد میکند و دوباره در سال گذشته به ۱۰.۱ برگشت. یعنی در ۱۰ سال گذشته میزان بودجه آموزش و پرورش تقریبا ۱۰ درصد بوده است.
وی افزود: از سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تشکر میکنیم که در کنار دکتر پزشکیان امسال برای آموزش و پرورش سنگ تمام گذاشتند و سهم بودجه آموزش و پرورش ۲.۱ درصد افزایش پیدا کرده و سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت رشد پیدا کرده که با احتساب متفرقهها نسبت به بودجه دولت ۴.۵ درصد است که در ۱۰ سال گذشته بیسابقه بوده و باعث میشود بسیاری از چالشها در کفایت نیروی انسانی حل شود کما اینکه سال گذشته یکی از بهترین سالهای مالی را داشتیم و حقوق معلمان برای اولین بار در ۲۲ اسفند واریز شد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: به عنوان خادم جامعه فرهنگیان، تمام دغدغهام شب و روز به دنبال حل مسائل معلمان هستم و هرگز آنچه انجام شده را رسانهای نکردهایم؛ چون هر چه انجام شده، وظایف ما است و باید تلاش کنیم که معلمان ما هیچ دغدغهای نداشته باشند.
وی با بیان اینکه ارتقای کیفیت، مهمترین برنامه ما است، ابراز کرد: از جامعه معلمان که ایثارگرانه، مجاهدانه و مخلصانه با تمام کمبودها تلاش میکنند تشکر میکنم و دستشان را میبوسم و امیدوارم در این فرصت بینظیری که پیش آمده، اتفاقات بینظیری برای آموزش و پرورش بیفتد.
آییننامه جدید رتبهبندی معلمان را برای شروع از مهر ۱۴۰۴ آماده و مصوب کردیم که به دولت ارائه میدهیم
وزیر آموزش و پرورش در خصوص رتبهبندی معلمان گفت: یکی از اتفاقات خیلی خوب و ارزشمندی که در دولت شهید رئیسی افتاد، رتبهبندی معلمان بود و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز خیلی تلاش کردند که قدردان هستیم. رتبهبندی اجرا شده بود اما اشکالاتی در اجرا داشت که تمام هم و غم خود را گذاشتیم، به اعتراضات رسیدگی شد و آییننامه جدید رتبهبندی معلمان را برای شروع از مهر ۱۴۰۴ آماده و مصوب کردیم که به دولت ارائه میدهیم. بخشی از چالشها در این آییننامه باید حل شود که اصلاح آییننامه قبلی است و مسیر ارتقا را مشخص کرده است.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: یکی از بخشهایی که خیلی برای ما دغدغه و وظیفه است، تقویت هویت ملی و دینی دانشآموزان است.
وی با بیان اینکه انتقال علم و دانش و تقویت نخبگانی را انجام میدهیم که در المپیاد جهانی رتبه ۳ را کسب کردیم، افزود: در المپیک دانشآموزی نیز امسال در بسیاری از رشتهها قهرمان جهان شدیم و در مجموع رتبه پنجم جهان را کسب کردیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: در حوزه تقویت هویت دینی و ملی، یکی از وظایف ما انتقال باورهای دینی و ملی و آداب و سنن است که محوریترین برنامه در این زمینه، توسعه اقامه نماز و فرهنگ قرآن است.
وی افزود: از جمله مهمترین برنامههای این حوزه این است که امسال بزرگترین محفل انس با قرآن جهان در ماه مبارک رمضان را اجرا کردیم و ۲ میلیون حافظ قرآن در سطح کشور داریم.
ارسال دیدگاه