مسئول کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی

زائران اربعین حسینی بهداشت فردی را رعایت کنند

تهران (پانا) - مسئول کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی گفت در درجه اول، رعایت بهداشت فردی، جزو اهم واجبات است. با توجه به اینکه بزرگترین تجمع مردمی در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی است، هر زائر باید به نوبه خود مراقب سلامتش باشد و نکاتی از جمله، شست وشوی مکرر دست‌ها، جهت جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی مخصوصا عفونت‌های گوارشی و تنفسی، را رعایت کنند.

کد مطلب: ۹۵۹۰۷۳
لینک کوتاه کپی شد
زائران اربعین حسینی بهداشت فردی را رعایت کنند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، پیرحسین کولیوند درخصوص توصیه‌های بهداشتی به زائرین اربعین حسینی، با بیان این مطلب و با تاکید بر ضرورت خودمراقبتی و رعایت بهداشت فردی و جمعی در این تجمع گسترده مردمی، بیان کرد: افراد دیابتی در انتخاب کفش مناسب دقت کنند و در طول راهپیمایی، هر دو یا سه ساعت یک بار، کفش‌ها را درآورده و پاهایشان را شست و شو دهند و چنانچه در پاهای خود تاول، ورم، قرمزی و کبودی مشاهده کردند، به مراکز درمانی ما مراجعه کنند. همچنین، افراد دیابتی در تغذیه‌شان دقت کرده و رژیم غذایی‌شان را رعایت کنند.

رییس سازمان اورژانس کشور با تاکید براینکه زائرین باید از آب آشامیدنی بسته بندی استفاده کنند، گفت: چنانچه زائران در چادرها و موکب‌ها به استراحت می‌پردازند، هرچند ساعت یک بار درب چادرها و موکب‌ها را بگشایند که فضای داخلی چادرها تعدیل شود.

وی با بیان اینکه زائران سعی کنند در اماکن و مناطقی که گرد و غبار است، از ماسک استفاده کنند، افزود: افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند، افراد دیابتی، افراد دارای پرفشاری خون، افراد مبتلا به آسم، مادران باردار، بیماران قلبی و افراد مسن، حتما قبل از سفر با پزشک خود مشورت کرده و دستورات و نظرات پزشک معالج شان را رعایت کنند و در هر نقطه ای که نیاز به مراقبت درمانی دارند، در داخل مرز با شماره 115 تماس گرفته و همکاران ما سریعا خود را رسانده و خدمت رسانی می کنند و در خارج از مرز و در کشور عراق نیز مراکز درمانی تعبیه شده پاسخگوی این عزیزان خواهد بود.

وی ادامه داد: بیماران داروهای تخصصی‌شان را فراموش نکنند و هر بیماری که داروی تخصصی مصرف می کند، داروها را همراه خود ببرد و این داروها را در کیف دستی اش قرار دهد. چنانچه بیماران با ماشین شخصی سفر می کنند، دارو را دور از اشعه مستقیم خورشید قرار دهند و مراقب سلامتی شان باشند و در طول مسیر مکررا پیاده شده و استراحت کنند. سعی کنند در پیاده روی مسافت طولانی را طی نکنند و هر زمانی که نیاز به مراقبت درمانی داشته باشند، نیروهای بهداشت و درمان در خدمت هستند.

کولیوند درباره استقرار آمبولانس‌ها، گفت: تمام جاده‌ها و محورهای مواصلاتی از سوی آمبولانس‌ها و مراکز فوریت‌های پزشکی پوشش داده می شود و هر 40 کیلومتر یک آمبولانس مستقر است. در استان های مرزی و استان‌های نزدیک به مرز، مانند اهواز، خرمشهر، لرستان و آبادان و همدان تراکم آمبولانس‌ها بیشتر است و هر چه به مرز نزدیک‌تر می‌شویم، فاصله آمبولانس به 2 کیلومتر می‌رسد. بین این آمبولانس‌ها، اتوبوس آمبولانس‌ها مستقر هستند که درمانگاه سیار محسوب شده و 12 تا 14 تخت بستری و پزشک و پرستار و کارشناسان فوریت‌های پزشکی دارد. همچنین، بالگردهای اورژانس هوایی نیز در این ایام فعال هستند.

مسئول کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی گفت: علاوه بر این خدمات، درمانگاه‌ها و مراکز درمانی ثابت نیز در حالت آماده‌باش هستند و در طول این مدت و در نقاطی که محل تجمع زائرین بیشتر است، آمادگی این مراکز نیز بیشتر است.

رئیس سازمان اورژانس کشور درخصوص آمادگی بیمارستان‌های بزرگ شهرهای مرزی تصریح کرد: به برکت اربعین، در سال‌های اخیر، این بیمارستان‌ها تقویت شده‌اند و اکنون، امکانات خوبی دارند. علیرغم اینکه زیرساخت‌ها در این بیمارستان‌ها بیشتر شده، بازهم ظرفیت آنها را در برخی نقاط تا 100 درصد و برخی نقاط تا 50 درصد افزایش داده‌ایم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار