استقرار سامانه کشوری کسب و کار (سککوک) در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

تهران (پانا) - معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از استقرار سامانه کشوری کسب و کار (سککوک) در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خبر داد. 

کد مطلب: ۸۴۶۴۷۷
لینک کوتاه کپی شد
استقرار سامانه کشوری کسب و کار (سککوک) در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اکبر افتخاری از تازه‌ترین دستاورد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در راستای حمایت از تولیدکنندگان و بنگاه‌های اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خبر داد و گفت: سامانه کشوری کسب و کار «سککوک» در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رونمایی شد.
وی افزود: تفاهم‌نامه استقرار این سامانه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امروز شنبه با حضور مرتضی بانک، مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به امضاء رسید.
معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: رفع موانع تولید واحدها و بنگاه‌های تولیدی مستقر در مناطق، کمک به حل مشکل تامین مالی و بهبود مدیریت زنجیره تامین تولید این واحدها از مهم‌ترین اهداف دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که استقرار این پلتفرم (سامانه)، تامین‌کننده این اهداف است.
افتخاری در تشریح ابعاد اکوسیستم و پلتفرم (سامانه) نوین کسب و کار گفت: «سککوک» یا همان سامانه کشوری کسب و کار با به کارگیری روش‌های نوین مدیریت زنجیره تامین، لجستیک و مالی و مبتنی بر بستر فناوری اطلاعات درصدد است از طریق ابزارهای جاری نظام مالی کشور همانند برات الکترونیکی، معاملات بین بنگاهی را تسهیل و با اتصال به نهادهای اعتبار‌بخش مانند صندوق‌های ضمانتی و حمایتی و بانک‌های معتبر کشور، سبب تسریع در معاملات تجاری بر پایه معاملات اعتباری شود.
وی افزود: بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته از عمده مشکل‌های جاری واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، کمبود نقدینگی، کاهش سرمایه در گردش، نداشتن ارتباط مناسب با نهادهای مالی، کاهش معاملات بین بنگاهی با توجه به کاهش اعتماد فی مابین طرفین و افزایش هزینه‌های دریافت تسهیلات است.
افتخاری تاکید کرد: «سککوک» در مناطق آزاد با هدف رفع این چالش‌‌ها و بهبود فضای معاملاتی بنگاه‌‌های اقتصادی و در نتیجه بهبود فضای تولید تهیه و مستقر شده است.
معاون تولید صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: این پلتفرم (سامانه) نوین با شناسایی و ایجاد زنجیره‌های تولید تا مصرف، اقدام به ایجاد ساز و کار پرداخت اعتباری و مدت‌دار برای انجام معاملات تجاری در تمام بخش‌های زنجیره‌ای با استفاده از برات الکترونیک می‌کند. این فرآیند می‌تواند بین چندین بنگاه (معاملاتB2B) و یا در معاملات با حضور مشتریان خرد و مصرف‌کنندگان (B2C) انجام پذیرد.
وی افزود: از سوی دیگر با به کارگیری ساز و کارهای اعتبارسنجی در این پلتفرم (سامانه) که مخصوص واحدها و بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی طراحی شده است، اعتماد بنگاه ‌ها به حضور در سککوک تامین شده است. همچنین امنیت معاملات انجام گرفته با بهره‌گیری از امضاء دیجیتال که با مباحث قانون تجارت و همچنین قانون تجارت الکترونیک تطبیق داده شده است، تامین می‌شود.
افتخاری ادامه داد: از سوی دیگر، پتلفرم (سامانه) پیش‌رو با بهره‌گیری از تکنولوژی «بلاک‌چین» طراحی شده است تا بتواند با استفاده از ارزهای مجازی، کشور و بنگاه‌‌های فعال را در معاملات بین‌المللی علی‌الخصوص در دوران تحریم کمک کند.
وی با اشاره به راهبردهای بلندمدت معاونت تولید صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: مقدمات تاسیسات اولین صندوق حمایت و ضمانت از سرمایه‌‌گذاران، تولیدکنندگان و واحدهای کسب و کار ویژه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام پذیرفته است تا در آینده نزدیک این صندوق به عنوان نهادی پشتیبان برای اعتبار‌بخشی به بنگاه‌های حاضر در پلتفرم (سامانه) نقش‌ آفرینی کند.
افتخاری اظهار کرد: سککوک با همکاری یکی از معتبرترین بخش‌های خصوصی کشور یعنی شرکت توسعه تجارت‌الکترونیک نگین توسن طراحی و پیاده‌سازی شده است و ثبت نام واحدهای مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این پلتفرم (سامانه) از امروز (شنبه) آغاز می‌شود.
وی ابراز امیدواری کرد تا با به کارگیری راهکارها و ابزارهای نوین مالی مستقر در این پلتفرم (سامانه) مقدمات رونق در واحدهای تولیدی، کاهش بحران‌های ناشی از کمبود نقدینگی، توسعه اشتغال و در نهایت شکوفایی اقتصادی مناطق آزاد و به تبع آن کشور را ایجاد کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار