برگزاری جلسه کمیته مشارکتهای مردمی در حوزه مبارزه با مواد مخدر شهرستان اسلامشهر
اسلامشهر (پانا) - جلسه کمیته مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر اسلامشهر به ریاست فرماندار شهرستان برگزار شد.

در این جلسه که معاونین برنامه ریزی و اداری مالی و امور فنی و عمرانی فرماندار، بخشداران مرکزی، احمدآباد مستوفی و چهاردانگه، فرمانده انتظامی شهرستان، شهردار اسلامشهر، مسئولان دستگاههای ذیربط و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد نیز حضور داشتند، امیراله حقیقی، فرماندار اسلامشهر در سخنانی با بیان اینکه مواد مخدر و اعتیاد یکی از مهمترین و جدی ترین آسیب های اجتماعی در کشور بشمار می رود اظهار داشت: اگر بتوانیم اعتیاد را در جامعه کاهش دهیم در سایر آسیب های اجتماعی همچون طلاق، سرقت و... نیز شاهد بهبود شاخص ها و کاهش این آسیب ها مواجه خواهیم بود.
وی در ادامه افزود: بررسی کارشناسان مسائل اجتماعی نشان می دهد عامل درصد قابل توجهی از طلاق های کشور به مواد مخدر و اعتیاد مربوط و همچنین بخشی از سرقتها نیز توسط افراد معتاد انجام می شود.
وی با بیان اینکه فرد معتاد یک بیمار محسوب می شود و همه باید تلاش کنیم تا او پس از درمان به آغوش جامعه و خانواده خود بازگردد ،اظهار داشت: بخش نخست اقدامات در زمینه مبارزه با مواد مخدر به امر پیشگیری و ارائه آموزش های لازم به اقشار مختلف بویژه جوانان و نوجوانان مربوط می شود.
فرماندار اسلامشهر به اشاره به نقش ویژه آموزش وپرورش و مراکز دانشگاهی در اجرایی کردن برنامه های پیشگیرانه از طریق آشناسازی هرچه بیشتر جوانان با آثار مخرب و خانمانسوز مصرف مواد مخدر گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای خانواده ها حتی استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات شهرستان می تواند میزان دچار شدن افراد بویژه جوانان به اعتیاد را به مراتب کاهش دهد.
حقیقی به موافقت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران جهت احداث کمپ ترک اعتیاد با ظرفیت ۳۰۰ نفر در شهرستان نیز اشاره وتاکید کرد: زمین مناسب برای احداث این کمپ آماده شده و با مشارکت خیرین و بخش خصوصی احداث این کمپ نیز با همکاری بهزیستی شهرستان انجام می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۸۵درصد اقدامات در حوزه درمان معتادان و ترک اعتیاد نیز توسط بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد انجام می شود اظهار داشت: دستگاههای اجرائی و ادارات نیز در این زمینه باید حامی و پشتیبان بخش خصوصی که در زمینه ترک اعتیاد فعال هستند، باشند.
حقیقی اشتغال را یکی از چالش های مهم افرادی که اعتیادشان را ترک می کنند عنوان کرد و گفت: فردی که اعتیادش را ترک کرده و می خواهد به روال عادی زندگی بازگردد نیازمند شغل است تا بتواند خودش را احیاء کند.
وی تصریح کرد: در این باره نیز اقدامات خوبی توسط بخش خصوصی صورت گرفته و تنها در یکی از مراکز تولیدی شهرستان بیش از ۲۰۰ نفر که اعتیادشان را ترک کرده اند مشغول کار هستند که باید از اینگونه مراکز حمایت و پشتیبانی صورت گیرد.
فرماندار اسلامشهر ادامه داد: باید در چارچوب ضوابط قانونی امتیازاتی را برای کار آفرینان لحاظ کرد تا آنان برای استفاده از رهایی یافتگان از بند اعتیاد تشویق شوند.
وی افزود: سازمان فنی و حرفه ای نیز این آمادگی را دارد تا با بخش خصوصی و سازمان های مردم نهادی که در این زمینه فعال هستند، آموزش های لازم را به افرادی که اعتیادشان را ترک کرده و می خواهند وارد بازار کار شوند، ارائه دهد.
حقیقی به اقدامات موثر صورت گرفته در زمینه جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: حضور معتادان متجاهر در نقاط مختلف شهر از جمله پارکها مشکلات و مزاحمتهایی را برای خانواده ها ایجاد می کرد که اقدامات موثری در این زمینه در اسلامشهر صورت گرفت.
وی با اشاره به نزدیک بودن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر خواستار برنامه ریزی لازم جهت اجرای برنامه های مناسب در این زمینه در سطح شهرستان شد.
/خبرنگار:ریحانه فتحی/
ارسال دیدگاه