نماینده گروه لرزه زمین ساخت، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی البرز:

شناسایی گسلهای فعال منطقه اولویت اول میباشد

سومین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله، لغزش لایه های زمین، ابنیه و ساختمان و شهرسازی با حضور نماینده گروه لرزه زمین ساخت، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی البرز، نماینده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی البرز و اساتیدی از دانشگاه خوارزمی و سایر اعضای کارگروه برگزار گردید.

کد مطلب: ۷۰۱۲۳۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا از البرز در کرج، سومین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله، لغزش لایه های زمین، ابنیه و ساختمان و شهرسازی به میزبانی اداره کل راه و شهرسازی استان البرز و با حضور سلیمانی، عضو گروه لرزه زمین ساخت، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، انصاری از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی استان البرز و اساتیدی از دانشگاه خوارزمی و سایر اعضای کارگروه برگزار گردید.

دراین جلسه ابتدا انصاری نتایج مطالعات درخصوص پیگیری روند زلزله ها رخ داده از سال 1385 تا 1396 در ایران را ارائه نمود .

وی عنوان داشت: تقریبا تعدادی از زلزله ها با توجه به وجود گسلهای مختلف درایران از یک روند خاص تبعیت می نمایند که با بررسی آنها میتوان به داده های مناسب دسترسی پیدا کرد.

درادامه سلیمانی با بررسی پدیده زلزله اخیر استان البرز بیان داشت: با کمک یک سری شواهد محیطی احتمال رخ دادن زلزله قابل حدس میباشد، که یکی از مهمترین این شواهد تغییرات شیمیایی درمنابع آبهای زیرزمینی و گرم شدن آنها در چاه ها و قناتها میباشد و برای برآورد مناسب از خطرپذیری یک ناحیه لازم است دوموضوع خطر و آسیب پذیری منطقه شناسایی تا براساس آن بتوان برآورد دقیقی از میزان خسارت و راههای مقابله با آن را برآورد نمود .

وی در ادامه اظهار داشت: در مرحله خطر پذیری شناسایی گسلهای فعال منطقه اولویت اول میباشد؛ که این کار در سازمان زمین شناسی و در کارگروه تدقیق گسل های استان البرز درحال انجام میباشد.

عضو گروه لرزه زمین ساخت،‌ سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در ادامه افزود: دوره بازگشت گسل اشتهارد 900 تا 1000 سال میباشد؛ که درحال حاضر بیش از 900 سال از زمان بازگشت آن گذشته است .

همچنین کلیه کارشناسان اتفاق نظر داشتند که ایران دریک منطقه لرزه خیز واقع گردیده و باید با افزایش دانش خود و بکاربستن آن در زمینه ساخت وساز تلاش کنیم مردم به استحکام بنایی که درآن سکونت دارند اعتماد نموده و با رخدادن زلزله های با بزرگای 5 ریشتر از منازل خود خارج نشوند و همچنین آموزش عمومی درخصوص راههای مقابله با زلزله باید در سرلوحه امور قرارگیرد تامانع از هراس مردم به این پدیده طبیعی باشیم .

در ادامه شکوری رئیس اداره بحران و پدافند غیر عامل اداره کل و دبیر کارگروه گفت: زلزله پدیده ای طبیعی است و باتوجه به نظر کارشناسان با توجه به وضعیت لرزه خیزی کشورمان لازم است دقت بیشتری در خصوص طراحی مناسب لرزه ای سازه ها صورت پذیرد.

این مسئول اظهار داشت: در مراحل ساخت نیز باید نظارت کامل درخصوص اجرای مناسب طرحها صورت پذیرد. ازبکارگیری کارگران فاقد مهارت فنی درامور ساخت و سازجلوگیری به عمل آید. کارگران دارای مهارت تضمین کننده اجرای صحیح نقشه های اجرایی ساخت و ساز میباشند.

وی در پایان تاکید کرد: درخصوص ساخت وسازهای حاشیه ای و فاقد مجوز شهرداریها نیز باید کنترل بیشتری اعمال نمایند تا شاهد حوادث ناگوار دراینگونه مناطق نباشیم .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار