معاون آموزش و پرورش استان اردبیل:
۹۰ درصد از بانوان استان اردبیل باسواد هستند
اردبیل (پانا) - معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵، از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله استان اردبیل که بیش از ۹۳ درصد آنها باسواد هستند جمعیت باسواد زن حدود ۹۰ درصد و جمعیت باسواد مرد نیز حدود ۹۵ درصد است.
یوسف احمدی در جلسه بررسی توسعه سوادآموزی در اردبیل اظهار داشت: در حوزه سوادآموزی جمعیت هدف، ۱۰ تا ۴۹ سال تعریف شده که البته برای جمعیت بالاتر نیز ما از مشارکتهای مردمی و همافزایی و ظرفیت مساجد و ائمه جمعه استفاده میکنیم تا افراد بیسواد از نعمت سواد بهرهمند شوند .
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر و در بین جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال ۵۷ هزار و ۲۲۲ نفر بیسواد در استان اردبیل شناسایی شده است، گفت: از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله استان اردبیل که بیش از ۹۳ درصد آنها باسواد هستند جمعیت باسواد زن حدود ۹۰ درصد و جمعیت باسواد مرد نیز حدود ۹۵ درصد است .
احمدی با اشاره به سه دوره سوادآموزی شامل سوادآموزی، تحکیم و انتقال افزود: یکی از نگرانیها و دغدغه ما این است که مبادا افراد باسواد به دلیل برخی غفلتها و بیتوجهیها بازگشت به بیسوادی داشته باشند که در این بین با تشویق و انگیزهبخشی و اجرای برنامه های پس از سواد آموزی در افراد بیسواد میتوانیم آن ها را به سمت سواد و یادگیری ترغیب و تشویق کنیم .
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل با ارائه آماری از وضعیت باسوادی استان اردبیل در مقطع کنونی نسبت به قبل از پیروزی انقلاب بیان کرد: ما با افزایش ۵۲.۵ درصدی باسوادی در استان در گروه سنی ۶ سال به بالا در چهار دهه اخیر روبهرو بودیم به طوری که نسبت به قبل از انقلاب وضعیت باسوادی در استان اردبیل به مراتب بهبود یافته است .
وی سهمیه امسال باسوادی را در استان ۹ هزار و ۲۰۰ نفر برشمرد و تصریح کرد: ما در ۹ ماهه امسال توانستیم این سهمیه را تحقق ببخشیم و امیدواریم رتبه استان اردبیل را در باسوادی که ۲۷ کشور است در سالهای آینده ارتقا دهیم .
احمدی با اشاره به برونسپاری فعالیتهای نهضت سوادآموزی در سالهای اخیر اظهار کرد: بر اساس پراکندگی مناطق روستایی و جمعیت سیار و شناوری که در این مناطق وجود دارد ما در بحث شناسایی و باسوادکردن افراد با دغدغهها و مشکلاتی روبهرو هستیم که سعی داریم با همکاری فرمانداران این مشکلات را برطرف کنیم .
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل تصریح کرد: بیشترین باسوادی مربوط به شهرهای شمالی استان اردبیل است ولی با تهیه کتب درسی و لوزامالتحریر به صورت رایگان تلاش میکنیم تا باسوادی را در استان به شکل فراگیر توسعه داده و در کنار افزایش مهارت زندگی برای افراد باسواد آن ها را نسبت به آسیبهای اجتماعی و خطرات آن آگاه کنیم .
وی بیان کرد: با توجه به سیاست برونسپاری در حوزه سوادآموزی ما در قبال افراد آموزشدهنده چندان تعهد استخدامی نداریم ولی انتظار میرود با توجه به شرایط استخدامی در کشور راهکار مناسب برای حل مشکلات آنها نیز در نظر گرفته شود .
احمدی افزود: در جذب این افراد ۱۲۶ ساعت آموزشی توسط جهاد دانشگاهی به عنوان مهارت حضور در کلاس به آنها ارائه شده تا آموزشدهندگان طرف قرارداد ما با توان و مهارت بیشتر بتوانند سر کلاسها حاضر شده و امر آموزش را به انجام برسانند .
ارسال دیدگاه