23 مهر ماه، سالگرد شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی(ره)

شهیدآیت الله اشرفی اصفهانی تاکیدمیکرد :وقتی به جبهه های دفاع مقدس می روم، تا مدتی روحیه ام قوی می شود و قدرت خدا در جبهه هاست، هر کس می خواهد خدا و دست قدرت خدا را ببیند، به جبهه ها برود.

کد مطلب: ۶۷۳۵۶۴
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا شهرستانهای تهران در سال 1281 ودر خمینی شهر اصفهان کودکی متولد شد که پدرش مرحوم میرزا اسداللّه از عالمان دین و مردی زاهد بود که زندگی ساده ای داشت، مادرش بانو «نجمه فرزند مرحوم سید محمد تقی میردامادی، زنی با ایمان و پاک دامن بود،نیاکان آیت اللّه اشرفی اصفهانی، اغلب از عالمان دین بودند و نسب وی، به علمای صدر اسلام می رسید. .

شهید آیت اللّه اشرفی اصفهانی دروس ابتدایی را در منطقه سده خمینی شهر در مکتب خانه های قدیم آموخت و پس از چندی، به حوزه علمیه اصفهان عزیمت کرد و در مدرسه نوریه، به تحصیل فقه واصول پرداخت.

وی سپس برای تکمیل علم و کسب معارف بیش تر، راهی حوزه علمیه قم گردید و نزد علمای بزرگی چون آیت اللّه حائری یزدی، آیت اللّه بروجردی و دیگر اساتید بزرگ آن زمان به فراگرفتن علم اهتمام ورزید و نیز هیچ گاه از تزکیه نفس غفلت نورزید و در هر دو عرصه، به کوشش و تلاش گسترده پرداخت .

شهید محراب آیت اللّه اشرفی در تحصیل و فراگیری علوم بسیار کوشا بود، وی خود از این سعی و تلاش به این صورت یاد کردند که در نظرم هست که در اصفهان پنجشنبه و جمعه که می شد، درس ها را دوره می کردم،یک حجره ای بود که در گوشه ای واقع شده بودو پرده ای جلوی در آن آویزان می کردمو شب ها گاهی اوقات تا صبح درس ها را دوره می کردم، روزها هم در یک مسجد دور افتاده و خلوتْ درس ها را دوره می کردم و در قم نیز به آیت اللّه بروجردی گفته بودند که من درس ها را خوب یاد می گیرم و می نویسم، لذا یک بار شخصا به حجره ما تشریف آوردند و با اصرار جزوه های ما را گرفتند و مطالعه کردند .

شهید اشرفی از نظر موقعیت علمی و اجتماعی، مورد تأیید علما و مراجع قم، هم چون آیت اللّه خوانساری، آیت اللّه حجّت و آیت اللّه صدر بودند و آیت اللّه بروجردی نیز علاقه فراوانی به وی داشتند.

شهید اشرفی در چهل سالگی به درجه اجتهاد رسیدند و اولین اجازه نامه اجتهاد را در حوزه علمیه قم، مرحوم آیت اللّه سید محمد تقی خوانساری به ایشان دادند. پس از آن نیز از جانب آیات عظام حجّت کوه کمره ای، فیض قمی، سید ابوالحسن اصفهانی و بروجردی اجازه اجتهاد دریافت کردند .

آیت اللّه اشرفی اصفهانی از اوایل طلبگی در اصفهانْ شروع به تدریس کرد و در قم نیز در مدت هفده سال اقامتْ در کنار تحصیل، به تدریس و تعلیم و تربیت طلاب جوان اشتغال داشت. ایشان بعد از انتقال از قم به کرمانشاه و اقامت در آن دیار، به تدریس و تعلیم فقه، اصول و معارف دینی پرداخت .

نقش نماز جمعه در حفظ اسلام و اتحاد مسلمانان، انکار ناشدنی است. با پیروزی انقلاب اسلامی، نماز جمعه اهمیت بیش تری یافت و تبدیل به سنگر انقلاب و مبارزه شد، به طوری که دشمنان اسلام و منافقانْ به شدت از نماز جمعه می ترسیدند و تیغ کینه و عداوت به روی ائمه جمعه می کشیدند، در اوایل پیروزی انقلاب، علمای کرمانشاه با نوشتن طوماری، از رهبر کبیر انقلاب، امام خمینی (ره) خواستند که آیت اللّه اشرفی را به امامت جمعه آن شهر تعیین کنند،امام راحل نیز با شناختی که از سال ها قبل از شهید اشرفی داشتند، خواسته آنان را اجابت کرده و با صدور حکمی، ایشان را به امامت جمعه کرمانشاه منصوب کردند

شهید اشرفی اصفهانی از آغاز جنگ تحمیلی تا روز شهادت، مسأله جنگ را از مسائل اساسی انقلاب می دانست و از آغاز جنگ تا آخر حیات خویش، میل وافری به حضور در جبهه از خود نشان می داد، با این که مقامات امنیتی و حفاظتی، از این کار ممانعت می کردند و مصلحت نمی دیدند که ایشان به جبهه ها مسافرت کنند، ولی آن شهید بزرگ وار، در هر فرصتی به دیدار رزمندگان می شتافت. هر گاه در جبهه ها برای رزمندگان سخنرانی می کرد، با یکایک آنان دست می داد، به سنگرهای آنان سر می زد و با ایشان به گفت و گو می نشست و بارهافرموده بود ،وقتی به جبهه می روم، تا مدتی روحیه ام قوی می شود و می گفت: قدرت خدا در جبهه هاست، هر کس می خواهد خدا و دست قدرت خدا را ببیند، به جبهه ها برود .

شهید اشرفی، فقیه و عالمی خستگی ناپذیر بود که در طول زندگانی ارزشمندش، آثار گران بهایی از خود به یادگار گذاشت. وی پس از کسب علم و دانش و تحصیل در حوزه، بر کرسی تدریس نشسته و شاگردان برجسته ای تربیت کرد،آیت اللّه اشرفی اصفهانی، نه تنها در سنگر تعلیم و تربیت، بلکه در عرصه تحقیق و پژوهش نیز فعالیت های گران سنگی داشته و آثار علمی و قلمی بسیار ارزنده ای از خود به جای گذاشت است، از جمله آثار علمی وی عبارتند از: البیان، در علوم قرآن، تفسیر قرآن، خلاصه ای از تفاسیر شیعه و سنّی؛ مجمع الشّتات، در اصول دین و عقاید و کلام، مجموعه ای درباره حروف مقطعه قرآن،و کتابی در موضوع غیبت امام عصر(عج).

منافقان، وقتی خود را در مقابله با انقلاب اسلامی و امام امت، عاجز و ناتوان یافتند، مصمم بر شهادت یاران انقلاب شدند تا با این وسیله، امام و انقلاب را تضعیف کنند،آن کوردلان ناکام، در ظهر جمعه 23 مهرماه 1361، در سنگر نماز جمعه کرمانشاه با منفجر کردن نارنجکی، امام جمعه هشتاد ساله و مجاهد در راه اسلام، آیت اللّه اشرفی اصفهانی را به شهادت رساندند و بدین سان، چهارمین شهید محراب به پیش گاه ابدیت تقدیم شد وپیکر مطهر این لاله خونینْ پس از تشییع با شکوه مردم کرمانشاه به اصفهان انتقال داده شده و در گلستان شهدای تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.

/خبرنگار:سمیه محمدی/

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار