فرماندار کردستان در اختتامیه دوازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان:

آمادگی داریم جشنواره تئاتر مریوان فصلی برگزار شود

فرماندار استان کردستان در اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان‌از عدم حضور علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ ابراز‌دلخوری کرد و از آمادگی فرمانداری برای فصلی کردن جشنواره تئاتر خیابانی مریوان خبر داد.

کد مطلب: ۶۶۴۴۰۷
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی‌ پانا؛ دوازدهمین جشنواره تئاتر‌خیابانی مریوان با معرفی برگزیدگان صبح امروز-چهارشنبه ۲۲ شهریور- در سالن نشاط مریوان به کار خود پایان داد. در ابتدای این‌ مراسم فاتح بادپروا دبیر جشنواره گفت: امسال اهتمام ویژه ای به بخش بین‌الملل‌داده شد. ۵۴ اثر از اوکراین، اسپانیا، برزیل و کردستان عراق و... ارسال شد. برگزاری کارگاه های آموزشی از دیگر بخش های جذاب جشنواره بود که اهتمام‌ویژه ای به بخش کودک و نوجوان داده شد.
وی افزود: ۱۲۰ اجرا در شهرستان ها و روستاهای اطراف انجام شد. خبرگزاری های رسمی بین المللی و داخلی این‌رویداد را پوشش دادند. ۲۵ خبرنگار داخلی پوشش استانی این‌رویداد را بازتاب دادند.رونمایی از کتاب های مرتبط با تئاتر خیابانی، برگزاری نمایشگاه عکس به دنبال توسعه گردشگری و جاذبه های توریستی از بخش های جالب توجه این‌دوره از جشنواره بود.
وی در پایان افزود: قطعا اگر مردم و هنرمندان بی آلایش تئاتر مریوان و همراهی مسئولان نبودند، این موفقیت ها انجام نمی شد.
حجت الاسلام و‌المسلمین رحیم جعفری، اسعد شیخ عطاری رییس شورای شهر، فاضل سنندجی مسیول کمیته مردمی جوایز این بخش را اهدا کردند.
جایزه‌بهترین نمایش مردمی به آرایشگاه صلواتی از اصفهان‌.
افسانه‌دیگ و کدو از کرمانشاه، در بخش مسابقه به موسسه کاریابی از تهران، در‌بخش آیینی به آیین زندگی از مریوان اهدا شد. سپاه پاسداران مریوان هم به نمایش های رهگذر از مریوان، بمانی زایی از رشت و آرایشگاه صلواتی از اصفهان جوایز ویژه ای اهدا کرد.
سرپرست اداره کل فرهنگی کردستان نیز در این جلسه گفت: بعد‌از ۴ سال خدمت در استان کردستان در بخش تئاتر خیابانی امروز شاهد رشد و‌تعالی ممتازی در‌ این‌عرصه‌هستیم. مهم‌ترین ویژگی تئاتر ‌در طول تاریخ مردمی بودن آن است. بازیگران اصلی آن‌مردم هستند و به همین دلیل رشد و تعالی بسیاری دارد. علیرغم تفکر متحجرانه در همه جای‌دنیا آثار مردمی پایدارتر و ماندگارترند.
وی افزود: جشنواره مریوان ویژگی های خاصی از جمله بخش های مختلف اضافه شده، جلسات نقد و بررسی ویژه، حضور انجمن منتقدان‌تئاتر‌ایران، توجه ویژه به پژوهش و کارگاه های آموزشی، رونمایی از دو کتاب، حضور فعال رسانه های ایرانی و‌خارجی داشت.
محمد شفیعی فرماندار کردستان نیز بیان کرد: مریوان زیبا این روزها میزبان بازی های بومی و ملی و بین الملی بود. خادمان دولت در مریوان نگاه توسعه محور داشتند.
وی از عدم حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز دلخوری کرد و گفت: این آمادگی را داریم که جشنواره تاتر مریوان به طور فصلی برگزار شود و ۴۰۰ میلیون تومان به سالن‌پلاتو مریوان هدیه بدهیم تا کمکی به هنرمندان کرده باشیم.
در ادامه مراسم از شهرام کرمی تقدیر شد.
وی گفت: خوشحالم که جشنواره مریوان به دوازدهمین دوره اش رسید و دیگر همه دنیا با تاتر مریوان آشنا هستند. خوشحالم که در سرزمین خودم این جایزه را می گیرم و حسرت خوردم از این که چرا با لباس پاک کردی روی سن نیامدم.
فرامرز قلیچ خانی نیز در ادامه مورد تقدیر قرار گرفت.
بخش آیینی و سنتی:
نوید لایجی آهنگساز نمایش گیلدخت از لاهیجان برگزیده بخش موسیقی، در بخش طراحی فضا هم هیئت داوران با لوح تقدیر از طراحان نمایش گیلدبخت مجتبی خلیلی و امیر امینی تجلیل کرد.
اثر برگزیده طراح فضای در نمایش آیینی سنتی، طراح نمایش آیینه زندگی حسین احمدی از مریوان بود.
با رای هیئت داوران کارگردان نمایش آیینه زندگی، فاروق حسن پور از مریوان شایسته تقدیر و کارگردان نمایش گیلدخت، آرزو علیپور از لاهیجان برگزیده این بخش شد.
در بخش ایده پردازی هم نگار نادری نویسنده گیله بخت از لاهیجان شایسته تقدیر ونویسنده نمایش آیینه زندگی فاروق حسن پور از مریوان برگزیده شد.
بخش آزاد:
طراح پوستر و بروشورنمایش تندیسی برای شهر سعید سبحانی از مریوان با رای هیئت داوران این دوره از جشنواره شایسته تقدیر شد و جایزه بخش طراح لباس هم به طراح لباس نمایش تولیدی لیلی و مجنون از بروجرد اهدا شد.
با رای هیئت داوران آهنگ ساز نمایش گوش های پر حرف، محمد اسلامی از تهران شایسته تقدیر شناخته شد و گروه اجرایی لیلی و مجنون از بروجرد برگزیده این بخش شدند.
رضا ثلاثی طراح فضای نمایش تولیدی لیلی و مجنون از بروجرد مورد تقدیر قرار گرفت و طراحان فضای نمایش آخرین مرزهای اشتغال، سوران حسینی و آرام کرمی به عنوان برگزیده شناخته شدند.
بازیگری زن:
با رای هیئت داوران بیتا شهبازیان برای بازی در نمایش دخترکبریتی از قروه و هلن محمدی برای نمایش تندیسی برای شهر از مریوان شایسته تقدیر شناخته شدند.
رتبه نخست بازیگری زن را الهه پورجمشیدی از تهران برای نمایش موسسه کاریابی، مهتاب زند برای نمایش تولیدی لیلی و مجنون از بروجرد رتبه دوم و پریسا قلی پور از سنندج برای بازی در نمایش داد درد دارد رتبه سوم را کسب کردند.
بازیگری مرد:
با رای هیات داوران آرتین امجدی بازیگر نمایش دیوار از سنندج و خبات محمدی برای نمایش آخرین مرزهای اشتغال از مریوان شایسته تقدیر شناخته شدند.
رتبه اول بازیگری مرد را حسین ایزدی بازیگر نمایش تولیدی لیلی و مجنون، مصطفی کولیوندی بازیگر دو نمایش ویروس و درد دل های روی خط حامل از ایلام و رتبه سوم را مختار محمدی بازیگر نمایش تندیسی برای شهر از مریوان به خود اختصاص دادند.
طرح و ایده
رتبه اول بخش طرح وایده هم با رای هیئت داوران به نویسنده تولیدی لیلی و مجنون پژمان شاهوردی از بروجرد، رتبه دوم به نویسنده نمایش تندیسی برای شهر مختار محمدی از مریوان و رتبه سوم هم به نویسنده نمایش آخرین مرزهای اشتغال سوران حسینی از مریوان اختصاص یافت.
رتبه نخست کارگردانی را کارگردان نمایش تولیدی لیلی و مجنون پژمان شاهوردی از بروجرد، دوم به سوران حسینی کارگردان نمایش اخرین مرزهای اشتغال و رتبه سوم هم به سعید خیراللهی کارگردان نمایش ویروس ازایلام کسب کردند.
از میان آثار بخش آیینی وسنتی چهار نمایش بمانی زایی، گیلدخت، نوروز بل و آیینه زندگی به جشنواره بومی و آیینی تیرنگ در مازندران راه پیدا کردند.
آثار راه یافته به جشنواره بین المللی فجر
با رای هیات داوران در بخش آیینی سنتی نمایش های آیینه زندگی به کارگردانی فاروق حسین پوراز مریوان و گیلدخت به کارگردانی پژمان شاهوردی از بروجرد به سی و ششمین جشنواره بین المللی فجر راه پیدا کردند.
در بخش آزاد هم به اتفاق آراء ۹ نمایش بدون اولویت شامل تولیدی لیلی و مجنون، آخرین مرزهای اشتغال، ویروس، تندیسی برای شهر، موسسه کاریابی، بوکس، درد دل روی خط حامل، فرار از زندان و داد درد دارد به دبیرخانه جشنواره فجر معرفی شدند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار