کارشناس مسایل اقتصادی در گفت وگو با پانا مطرح کرد:

ورود تکنولوژی های به روز تولید در صنعت پتروشیمی پس ازرفع تحریم

کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر ضرورت استفاده از تکنولوژی روز در تولیدات صنعت پتروشیمی اظهار کرد: رفع تحریم تاثیرات مثبتی در صنعت پتروشیمی دارد که ابتدا در شرایط انتظاری و بعد اجرایی خواهد بود و این امکان که تکنولوژی روز تولیدات صنعت پتروشیمی به کشور وارد شود ، وجود خواهد داشت .

کد مطلب: ۴۵۲۲۳۷
لینک کوتاه کپی شد

امیر حسین شریعتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا در خصوص راهکارهای جلب مشارکت بخش خصوصی در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: تکنولوژی که در پتروشیمی و پالایشگاههای کشور مورد استفاده قرار می گیرد، تکنولوژی بالادستی و وارداتی است و اگر قرار است تولیداتی مطابق با تولید به روز انجام شود باید تکنولوژی های جدید وارد شود تا نسبت ستاده به داده را افزایش دهد اما به دلیل شرایط تحریم واردات این تکنولوژی های به روز امکان پذیر نبوده است .
وی اضافه کرد: ایجاد فونداسیون ،ارایه طرح و امور اجرایی طرح های پتروشیمی حدود یک تا سه سال بسته به نوع پالایش و میزان نفت خام ، زمان نیاز دارد و همه این موارد به این بستگی دارد که چه میزان سرمایه گذاری خارجی جلب شود.
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه کنار گذاشتن عوامل تولید در کنار هم تا زمانی که موجب ایجاد خروجی و صادرات نشود ، تاثیری در شرایط کنونی نخواهد داشت ،بیان کرد: در حال حاضریکی از مزیت های تولید در صنایع پتروشیمی قیمت خوراک است و به همین دلیل کارآیی شرکت های پتروشیمی منطقه هم تراز با شرکت های داخلی نیست .
وی با بیان اینکه عربستان واحدهای پتروشیمی بسیارقوی دارد ، تصریح کرد: تکنولوژی تولید عربستان مطابق با تولیدات روز است و البته این در حالی است که عربستان نیروی انسانی متخصص در آن سطحی که در داخل کشور وجود دارد را در اختیار ندارد اما چون در تحریم نیست مجتمع های فنی به روز در این صنعت در عربستان ایجاد شده و با برندهای معتبر در این عرصه درحال رقابت است .
شریعتی با بیان ا ینکه عدم تحریم برخی کشورهای نفتی همسایه مانند عمان ، قطر و یمن نیز موجب شده تا تکنولوژی روز را در اختیار داشته باشند ، اظهار کرد: رفع تحریم تاثیرات مثبتی در صنعت پتروشیمی دارد که ابتدا در شرایط انتظاری و بعد اجرایی خواهد بود و این امکان که تکنولوژی روز تولیدات صنعت پتروشیمی به کشور وارد شود ، وجود خواهد داشت .
کارشناس مسایل اقتصادی بیان کرد:فاینانس های خارجی کشور بیشتر با چین و هند است و اگر چه شرایط فاینانس با چین در دوسال گذشته در شرایط با ثباتی بوده و نرخ ارز نیز در محدوده معینی قرار داشته است اما شرکت های پتروشیمی با مشکلاتی مواجه بوده اند.
وی با تاکید بر نقش ضرایب مدیریتی در بهره وری واحدهای تولیدی در صنعت پتروشیمی ، عنوان کرد: ایران دومین کشور دارنده ذخایر گازی است که 17 درصد ذخایر گاز جهان پس از روسیه را در اختیار دارد و پس از آن قطر است که ثروتمندترین کشور جهان است چون بیش از100 دکل برای استخراج گاز در اختیار دارد و این برداشت ها از میادین مشترک با ایران صورت می گیرد و اگرچه ایران مزیت نسبی در میزان ذخایر دارد اما برداشت ها به گونه ای نیست که مطابق با ظرفیت ذخایر باشد .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار