مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم

ترویج فرهنگ دفاع مقدس نیازمند مطالبه عمومی مردم و رسانه هاست

خبرگزاری پانا: عضو شورای هماهنگی حفظ آثار دفاع مقدس در استان قم گفت: نشر و ترویج فرهنگ دفاع مقدس نیازمند مطالبه عموم مردم بخصوص ایثارگران و خانواده های معظم شهدا، مطبوعات، رسانه ها و فضای مجازی است.

کد مطلب: ۳۹۵۶۵۲
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، حجت الاسلام عباس دانشی در دیدار احمد حسینی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم که در محل اداره کل ارشاد استان صورت گرفت، با ابراز خرسندی از همسویی دو مجموعه فرهنگ و ارشاد و حفظ آثار در جهت ترویج فرهنگ دفاع مقدس ابراز کرد: این دو مجموعه عرصه های مشترک هنری و فرهنگی فراوانی در دفاع مقدس دارند و می توانند منشاء تولید آثاری ارزشمند و فاخر در این عرصه باشند.

وی مجموعه حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس را از بخش های مهمی خواند که پس از گذشت سالها از پایان جنگ، همچنان ارتباط مردم را با زوایای متنوع دفاع مقدس زنده و پویا نگهداشته است، سپس ادامه داد: تلاش در این عرصه مسئولیت سنگینی است که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به بازدیدهای برون مرزی خود یادآور شد: در برخی کشورها، اولین موضوعی که در فضاهای علمی و دانشگاهی، مراکز رسانه ای، میادین اصلی، پارکها، مترو و ... جلب توجه می کند، آثار و مفاخر جنگ ها بود که با جلوه های جذاب هنری طراحی شده و در معرض عموم قرار گرفته بود.

دانشی با ذکر این نکته که در عرصه ترویج دفاع مقدس نیازمند مطالبه عمومی هستیم، گفت: صرف مطالبه دستگاه ها و ظرفیت های استان، هر چند لازم و ضروری است اما کافی نیست و برای عمل به منویات مقام معظم رهبری، ثبت دقیق در تاریخ و انتقال این فرهنگ به نسل های آینده، ابواب دیگری نیز باید گشوده شود.

این پیشکسوت دفاع مقدس تاکید کرد: بدون مطالبه عمومی و جدی مردم بخصوص خانواده های معظم شهدا، ایثارگران و یادگاران دفاع مقدس همچنین مطبوعات و رسانه ها و فضاهای مجازی، موضوع ترویج و حفظ آثار دفاع مقدس ناقص خواهد ماند.

وی افزود: بسیاری از مفاخر دوران دفاع مقدس، والدین چند شهید، رزمندگان اسلام، نیروی مردمی بسیج، وصیتنامه ها، خاطرات و ... گنجینه های عظیمی از آن دوران هستند که قبل از اینکه فرصت از دست برود، بایستی به آنها پرداخته شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، به عنوان یک نمونه به خاطره حضور خود در محضر مرحوم علامه محمد تقی جعفری اشاره کرد و گفت: هنگامی که در اصفهان معلم دینی و عربی بودم، در مجلس سخنرانی علامه در باب عرفان نظری حضور یافتم و ایشان در آن مجلس فرمودند: "البته جوانان بسیجی مطالعات ما را در عرفان نظری، کن فیکون و ره صدساله را یک شبه طی کردند"

وی با اظهار تاسف از محتوای پایین و نامناسب برخی کتابهای عرضه شده در عرصه دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد: کتاب های این عرصه باید مثل چندین اثر ارزشمند سال های اخیر، توان عرضه، حضور و رقابت در بازار کتاب در داخل و خارج از استان را داشته باشند.

چاپ و عرضه کتاب های مختصر و مفید کپسولی و فشرده متناسب با ذائقه های جوانان و نوجوانان علاوه بر آثار فاخر داستانی، علمی و پژوهشی، توجه به خروجی موضوع کتابخوانی و تاثیر آن در نسل جوان، استفاده از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی استان و کشور در موضوع دفاع مقدس، ارائه آثار شهدای هنرمند در موزه انقلاب و دفاع مقدس، استمرار همکاری های مجموعه های ارشاد و حفظ آثار از دیگر مواردی بود که از سوی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مطرح شد.

حسینی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم نیز نقش این اداره کل در موضوعاتی چون ممیزی آثار مکتوب تولید شده در حوزه دفاع مقدس، امور مربوط به شهدای گمنام، وجود 20 یادمان و 49 شهید گمنام در استان قم، پیگیری تدوین نقش جامع استان قم در دوران دفاع مقدس و ساخت مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس و سایر موارد را یادآور شد.

لازم به ذکر است: حجت الاسلام عباس دانشی اولین بار در اواخر اسفند سال 59 جهت تهیه گزارش و خبر از ماه های اول جنگ تحمیلی، به عنوان خبرنگار همراه یک گروه خبری از کرمان به جبهه اعزام شد.

مجددا طی سال 62 و 63 همراه با لشکر ثارالله کرمان در دو عملیات والفجر 3و 4 شرکت کرد و سپس به عنوان گوینده رادیو و تلویزیون کرمان مشغول شد. آخرین اعزام وی به جبهه سال 67 به همراه لشکر امام حسین(ع) از سپاه اصفهان بود.

انتهای پیام/

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار