مدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت

بازرگانان از ظرفیت تهاتر کالا با ترکمنستان استفاده کنند

خبرگزاری پانا: مدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به مرزهای مشترک با آذربایجان و ترکمنستان باید از ظرفیت صادراتی به این دو کشور که عمدتا کالاهای مصرفی، مواد غذایی و پوشاک است، به نفع تولید‌کنندگان داخلی استفاده کنیم.

کد مطلب: ۳۵۹۴۹۱
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا عباس خالقی‌تبار صبح امروز در افتتاحیه همایش کاربردی تجارت با منطقه قفقاز و کشورهای مشترک المنافع از جمله آذربایجان و ترکمنستان که در سالن همایش‌ صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: روابط سیاسی تاثیر زیادی بر روابط اقتصادی کشورها دارد و از آنجای که طی یکسال گذشته تحریم‌های روسیه شدت یافته است، می‌توانیم از ظرفیت‌ کشورهایی چون آذربایجان برای صادرات کالا به روسیه هم استفاده کنیم.

وی ادامه داد: از آنجایی که تعرفه واردات کالا از آذربایجان به روسیه نسبت به ایران به روسیه پایین‌تر است و همچنین مسیر ترانزیتی آبی، خاکی نیز با ایران در دسترس قرار دارد، زمینه افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور را دو چندان می‌کند.

وی با اشاره به سفر رئیس جمهور آذربایجان به ایران در سال گذشته گفت: این سفر در دیدار با مقام معظم رهبری تاثیر زیادی بر روابط دیپلماسی دو کشور داشته، چرا که ما فرهنگ، زبان و نقاط مرزی مشترکی در این کشور داریم.

به گفته خالقی‌تبار حجم تجارت خارجی آذربایجان در سال 2013 بالغ بر 34 میلیارد دلار بوده که نسبت به 5 سال گذشته آن 66 درصد افزایش داشته است.

وی عمده شرکای صادراتی و وارداتی آذربایجان را کشورهایی چون ایتالیا، اندونزی، روسیه، آلمان و ترکیه عنوان کرد و افزود: از کشورهای همسایه روسیه و ترکیه و بعد از آن آلمان بیشترین حجم واردات را به آذربایجان داشتند.

خالقی‌تبار خطاب به تجار و آنهایی که می‌خواهند از ظرفیت آذربایجان برای صادرات کالا استفاده کنند، اظهار داشت: این کشور به واردات ماشین‌آلات صنعتی فلزکاری، محصولات صنایع غذایی، محصولات کشاورزی نیاز دارد و در کنار آن شرایط خوبی برای صادرات خدمات فنی مهندسی در این کشور فراهم است.

وی همچنین با بازار مطلوب ترکمنستان برای ورود بازرگانان ایرانی اشاره کرد و گفت: 90 درصد صادرات آذربایجان بر پایه گاز است و بیشتر کالاهای مصرفی خود را وارد می‌کند و از آنجایی که به دلیل شرایط تحریم ایران صادرات گاز ما به این کشور با کالا تهاتر می‌شود، زمینه خوبی برای تولید‌کنندگان ایرانی فراهم شده است.

مدیر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: بازرگانان ایرانی می‌توانند در 8 گروه کالایی از جمله خدمات فنی مهندسی، کالاهای اساسی، مواد غذایی و پوشاک به بازار ترکمنستان وارد شوند.

خالقی‌تبار در بخشی از سخنان خود اشاره‌ای هم به بازار عراق کرد و گفت: در سال‌های اخیر با ورود شرکت‌های چینی در این بازار شرایط رقابت سخت‌تر شده است، اما امروزه به دلیل جنگ‌های داخلی و قطع روابط بخش‌های عربی که 70 درصد تراکم جمعیت و بازار مصرف در بغداد و 9 استان جنوبی این کشور قرار دارد تنها مبادی گمرکی آزاد برای واردات کالا و خدمات از مرزهای ایران و کویت است.

وی به این نکته اشاره کرد که سالانه 62 میلیارد دلار کالا از جمله انواع مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی‌، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، ماشین‌آلات صنعتی، پوشاک و خودرو به عراق وارد می‌شود که دقیقا می‌تواند بازار بکر انحصاری را برای تولید‌کنندگان ایرانی طی چند سال تامین کند.

وی این را هم گفت: که ایران می‌تواند در بخش تامین قطعات خودرو به دلیل نزدیک بودن مرزها و پشتیبانی شرکت‌های قطعه‌ساز با عراق‌ راهکاری‌های خوبی را آغاز کند به شرط آنکه رعایت کیفیت مد نظر قرار گیرد تا بتوانیم طولانی‌مدت بازار این کشور را حفظ کنیم.

همایش فرصت‌های تجاری ایران با عراق آذربایجان و ترکمنستان امروز در سالن همایش‌ صدا و سیما با حضور مدیران سازمان توسعه تجارت، وزارت امور خارجه، سفرای کشورها و جمعی از بازرگانان ایران و این کشورهای خارجی برگزار شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار