یک مقام مسئول در وزارت بهداشت هشدار داد؛
مصرف شیر پرچرب بیماریهای ریوی در هوای آلوده را گسترش میدهد
خبرگزاری پانا: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: اگرچه همواره مصرف شیر برای دفع سرب و آلودگی هوا توصیه میشود اما بهتر است افراد شیر کم چرب را جایگزین شیر و لبنیات پرچرب کنند.
به گزارش خبرگزاری پانا، زهرا عبداللهی گفت: شیر و لبنیات پرچرب میتواند زیانهای ناشی از آلودگی هوا را افزایش دهد زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در شیر و لبنیات پرچرب موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و موجب گسترش بیماریهای ریوی در هوای آلوده شود.
وی افزود: انواع فلزات سنگین مانند سرب که با سوختن بنزین و گازوئیل در هوا منتشر میشود نیز میتواند با رقابت در جذب ریزمغذیهایی از جمله کلسیم، آهن و روی در بدن تجمع یافته و در نهایت سرطان را به دنبال داشته باشد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: عوارض و پیامدهای آلودگی هوا برخی از افراد از جمله کودکان، مادران باردار، سالمندان و مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی و بیماری ای ریوی بیشتر است.
وی توصیه کرد: بهتر است افراد روزانه حداقل ۲ لیوان شیر کم چرب ( کمتر از ۵/۱% چربی) مصرف کنند زیرا شیر به دلیل داشتن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است و دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم میکند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: زمانی که میزان باکتریهای مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه میشود و این مواد در بدن باقی میمانند. کلسیم موجود در شیر، منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده میشود.
ارسال دیدگاه