چمران: بازار تهران قابل انتقال نیست

تهران (پانا) - رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه بازار تهران قابل انتقال نیست، گفت انبارها باید منتقل شوند نه بازار.

کد مطلب: ۱۳۹۷۱۳۸
لینک کوتاه کپی شد
چمران: بازار تهران قابل انتقال نیست

مهدی چمران در یکصد و هفتاد و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه وضعیت بازار وضعیت مناسبی نیست، اظهار کرد: در هفته های اخیر بازاریان مقابل شورا تجمع کرده و نسبت به فعالیت دست فروشان اعتراض کردند.

وی با بیان اینکه وضعیت ایمنی بازار نیز مناسب نیست، یادآور شد: به رئیس کمیته ایمنی شورا یادآوری می کنم که در بررسی نقاط آسیب پذیر شهر، بازار و سراهای آن را نیز مورد توجه قرار دهند؛ چراکه نیاز به بازسازی دارد.

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورا نیز با بیان اینکه از ۲۲ منطقه در جلسات ایمنی ۱۸ منطقه شرکت کرده ایم و پیشرفت خوبی صورت گرفته اما هنوز کافی نیست، تأکید کرد: انتظار می رود که منطقه درخواست تشکیل پرونده دهد تا مالکین ملزم به ایمن سازی شوند؛ بنده پیشرفت قابل ملاحظه ای نمی بینم و اگر با حریق ساختمانی مواجه شویم که در لیست آتش نشانی وجود داشته و اقدامی برای ایمن سازی انجام نداده باشد، مسئولیت با شهرداری منطقه است. بنده جز یک یا دو منطقه، اهتمام ویژه ای از سوی دیگر مناطق نمی بینم.

بازار تهران ایمن نمی شود

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه بازار تهران ایمن نمی شود و باید منتقل شود، تصریح کرد: بازار باید به یک فضای گردشگری و تاریخی تبدیل شود؛ البته این یک آرزوی بزرگ است و می دانیم محقق نمی شود چراکه باید تمام ارکان نظام فکری برای ناایمن بودن بازار کنند.

وی افزود: ما هم در شورای شهر و هم در شورای تأمین مصوباتی نسبت به انتقال انبارها داشتیم و در سال ۹۵ و ۹۷ این اتفاقات افتاده اما مجدداً انبارها به حالت اولیه خود بازگشته و پس از آن الزامی صورت نگرفته و نیاز به رأی دادگاه برای تخلیه این فضاها وجود دارد.

صادقی با بیان اینکه بازار تهران هزاران ملک مجهول المالک دارد که بخش زیادی از آن موقوفه است، گفت: این شرایط تعیین تکلیف بازار را به امری محال تبدیل می کند؛ این موضوع در اختیار شهرداری و یک یا دو سازمان نیست و باید بخش های مختلف وارد شوند چراکه کار پیچیده و بزرگی است و بعید به نظر می رسد که نوسازی در بازار به نتیجه برسد.

وی همچنین تصریح کرد: اگر نیازی به مصوبه شورا دارد، این مصوبه ارائه شود؛ نسخه شورا لایحه ای است که سازمان آتش نشانی ارائه می دهد. باید فعالیت های خاصی تعریف شود و می توان در بازار تهران وجود پهنه هایی را که مواد شیمیایی و کاغذ و چنین مواردی به فروش می رسانند، ممنوع اعلام کنند.

هزاران ساختمان کم ایمن و ناایمن وجود دارد

مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا نیز با بیان اینکه وقتی ساختار حقوقی در مجموعه ضعیف باشد پیگیری های حقوقی نیز با چالش مواجه خواهد شد، گفت: هزاران ساختمان کم ایمن و ناایمن وجود دارد که به دلیل مشکل ساختار حقوقی نمی توانند موارد را پیگیری کنند. مسئله این است که ساختار موجود باید چه تعداد سازه ناایمن را بررسی کنند.

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران نیز با اعلام اینکه جلسات زیادی با سازمان گردشگری برای مرمت و بهسازی بازار داشتیم، اظهار کرد: در فضاهایی که جداره ها ایمن سازی شدند، خطرات کاهش یافته است.

وی افزود: وقتی می خواهند برای مرمت و بهسازی پرونده تشکیل دهند با مشکل مالکیت روبه رو هستند؛ مالکین قانونی انگیزه ای برای مرمت و بهسازی ندارند و بهره بردار با مشکل روبه رو می شود. اگر قرار است کاربری تغییر کند باید نوع مالکیت مشخص شود.

رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه باید در بحث خطر، این اماکن پرخطر اعلام شوند، خاطرنشان کرد: شهرداری برای تسریع در روند مرمت و بهسازی، طرحی را به شورا ارسال کرده که هنوز در شورا باقی مانده و درخواست می کنیم این دستورالعمل ها بررسی و تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: بهره برداران رغبت به بهسازی دارند؛ کمااینکه پنج تیمچه با همکاری بهره برداران بهسازی شدند و اگر مابقی بخش ها نیز تعیین تکلیف شوند، کمک بسیار خوبی به آنها خواهد شد.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورا نیز با بیان اینکه قرار بر این بود توسعه ایستگاه آتش نشانی بازار انجام شود، تأکید کرد: برای این اقدام باید همکاری فرابخشی صورت بگیرد. اگر تعیین تکلیف صورت نگیرد خسارت جبران ناپذیری وارد خواهد کرد و باید تعیین تکلیف شود.

میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورا هم با بیان اینکه در محله لویزان و شیان هیچ ایستگاه آتش نشانی وجود ندارد، گفت: زمینی پایین تر از میدان تجرلو برای راه اندازی ایستگاه آتش نشانی پیش بینی شده بود اما به لحاظ نکات فنی و شیب معبر، ساخت آن رد شد. می توان فضای دیگری را در این خیابان برای ساخت ایستگاه آتش نشانی در نظر گرفت.

جعفر شربیانی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه با بیان اینکه چندین مرتبه در خصوص عدم نظارت سازمان آتش نشانی به ایمنی ساختمان های ۶ طبقه تذکر دادم، گفت: در تاریخ ۱۹ دی ماه جلسه ای را با حضور مدیران شهرداری برگزار کردیم و تصمیماتی گرفته شد که مبنی بر آن باید نظر سازمان آتش نشانی در زمان صدور پروانه لحاظ می شد اما همچنین نظارت سازمان آتش نشانی معیوب و از دسترس خارج است لذا سازمان آتش نشانی باید بر صدور پروانه و مسائل ایمنی نظارت کند.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورا نیز با بیان اینکه مدیرعامل سازمان آتش نشانی از مدیران موفق شهرداری است، تأکید کرد: در مورد بازار تهران با توجه به شناختی که از بازار تهران به عنوان نبض تپنده اقتصاد داریم، نمی توانیم در مورد انتقال آن فکر کنیم چراکه امکان پذیر نیست و چه بسا می تواند به عنوان فضایی برای مبادلات اقتصادی ادامه حیات دهد.

وی افزود: برای فضاهایی که به عنوان انبار و فضای اسکان کارگران پیش بینی شده، می توان تدابیری اندیشید چراکه حوادث نیز در چنین فضاهایی رخ می دهد؛ باید دستورالعمل ها با فشار دستگاه قضایی اعمال شود تا بتوان این انگاره تاریخی را حفظ و ماندگار کرد و پویایی آن را نیز از بین نبرد.

مهدی چمران رئیس شورا با تأکید بر اینکه بازار تهران قابل انتقال نیست، اظهار کرد: انبارها باید منتقل شوند نه بازار؛ در انبارها سه برابر حد استاندارد دپو صورت گرفته و باید این وضعیت اصلاح شوند و از سویی سیم کشی ها نیز نیاز به اصلاح دارند.

وی ادامه داد: ما در سه راه امین حضور نیز با این مشکل روبه رو هستیم و تعدادی یخچال و لباسشویی را در فضایی کوچک جا داده اند در حالیکه می توان این وسایل را در انبارها جا داد. نه اینکه انبارها در خانه های پشت مغازه ها باشند بلکه باید در خارج از شهر انبارها شکل بگیرند.

چمران با تأکید بر اینکه انبارهای بازار حتما باید تخیله شود چراکه به انبارهای بزرگ نیاز ندارد، اعلام کرد: امروز بازار ناایمن شده و موارد مورد نظر باید اصلاح شوند؛ باید جلسه خاصی برای بازار برگزار شود و امیدواریم با حضور بازاریان و مشارکت شهردار منطقه ۱۲ موارد برطرف شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار