توضیحات رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر درباره برخی مصوبات کمیسیون ماده ۵

تهران (پانا) - رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران توضیحاتی را در رابطه با برخی از مصوبات کمیسیون ماده ۵ ارائه داد.

کد مطلب: ۱۳۹۵۷۴۷
لینک کوتاه کپی شد
توضیحات رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر درباره برخی مصوبات کمیسیون ماده ۵

مهدی عباسی در یکصد و هفتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با اشاره به حکمت ۴۳۷ نهج البلاغه و تأکید این حکمت بر عدالت، اظهار کرد: در یکی از جلسات کمیسیون ماده پنج دستور جلساتی را داشتیم؛ امروز بحث محتوایی نداریم و به اهمیت یک ساختار می پردازیم تا اعضا بدانند در کمیسیون ماده پنج چه تصمیماتی گرفته می شود و چه آثار شهری، جمعیتی و مالی دارد.

وی با بیان اینکه امروز قضاوتی از این دستورات نخواهدشد و صرفا به اهمیت موضوع می پردازیم، یادآور شد: در ۲ مرداد سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷ بند بررسی شده که برخی بندها مصوب و برخی بندها به تصمیمات بعدی موکول می شود؛ در این بندها با سه عنصر اصلی بازنگری طرح تفصیلی، طرح های موضعی از جمله بوستان ولایت و دوشان تپه به وسعت ۳۴۲ هکتار و پرونده های موردی برای ۱۵ هزار متر مربع زیربنای مازاد ساختمانی در ۱۲ پرونده شامل ۱۰ مورد بالای محور انقلاب و دو مورد پایین محور انقلاب بررسی شد.

عباسی تأکید کرد: ملاک عمل فعلی در برخی قطعات با وسعت پنج برابر حداکثر اندازه قطعه، اعطای طبقه مجاز است که این موضوع بررسی شد اعطای یک طبقه به وسعت سه برابری تخصیص یابد.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه عدالت و شکاف طبقاتی گزینه ای بسیار راهبردی است، یادآور شد: بر اساس حکمرانی شهری، جمعیت مسئله و پرسشی بسیار مهم است و امکانات شهرها باید بر اساس آن فراهم شود؛ برنامه ریزی شهری و تأمین سرانه ها نیز از دیگر راهبردهاست و هر تصمیم نیازمند این سرانه هاست.

وی با بیان اینکه نوسازی بافت فرسوده یک اولویت است، تصریح کرد: در جمعیت پذیری قطعات سه تا پنج برابری از پلاک های موجود شناسایی شده، اعلام شده که ۱۸۷ هزار نفر به جمعیت تهران اضافه خواهد شد و مشاور ۶۷۰ هزار نفر را پیش بینی کرده و در کمیسیون ۷۱۴ هزار نفر را پیش بینی کرده ایم؛ در مجموع ۲ خط نوشته که جمعیت تهران از ۱۸۷ هزار تا ۷۱۴ هزار نفر تغییر ایجاد خواهد کرد و یک تصمیم عادی نیست و بنیادی است.

عباسی با تأکید بر اینکه اگر ۷۱۴ هزار نفر جمعیت را در نظر بگیریم باید ببینیم که با نوسازی بافت چه اتفاقاتی خواهد افتاد، یادآور شد: از منظر عدالت باید بگوییم که در پهنه R۱ اگر مساحت بالای ۲۵۰متر مربع باشد، مشمول مناطق کمتر برخوردار نمی شود و این قطعات بیشتر به مناطق برخوردار اختصاص دارد؛ یعنی سیاست های تشویقی به سمت پلاک هایی می رود که صاحب سرمایه و دارایی قابل توجه هستند.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: در اراضی دوشان تپه در منطقه ۱۳ استقرار جمعیتی بالغ بر ۱۵ هزار نفر تصمیم گیری شده و فرودگاهی را ممکن است از کارکرد خارج کنیم که در شرایط اضطراری این زیرساخت می تواند کارکرد داشته باشد. ۱۴ هزار و ۹۹۲ واحد مسکونی پذیرفته شده که در این فضا ساخته شود و بر اساس اطلاعات پایه، در خصوص انتفاعی که طرفین از این طرح می برند تحلیلی انجام شده و انتفاع مالک ۴۸ هزار میلیارد تومان و انتفاع شهرداری سه هزار میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه طرح اثرات مثبتی نیز همچون بازگشایی معابر را به دنبال دارد، یادآور شد: به اعتقاد من الزامی نیست که تمام چنین مواردی تعیین تکلیف شود و گاهی تعیین تکلیف برخی موارد به خودی خود تهدید است.

عباسی با تأکید بر اینکه موارد مطرح شده از دستورات جلسه کمیسیون ماده پنج بود، گفت: ما تحلیل می کنیم که این کمیسیون قصد داشت چه تصمیماتی بگیرد؛ پروژه بوستان ولایت ۱۵ هزار میلیارد تومان بار مالی برای شهرداری دارد که اگر مصوب شود باید در پیشنهادات شهرداری در بودجه نیز لحاظ شود.

وی با بیان اینکه افزایش ۱۵ هزار متر مربع در ۱۲ پرونده از موارد موضعی بوده است، خاطرنشان کرد: یکی از این پرونده ها در منطقه ۲ بوده که زمینی به وزارت راه و شهرسازی اختصاص داده شده و قرار بوده ساخت و ساز صورت بگیرد؛ ۴۷۱ درصد در این پرونده پذیرفته شده که در شهرک هما در منطقه ۲ به این پرونده تراکم داده شود و کاربری تثبیت مسجد از روی پلاک برداشته شده است.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: اگر مبنا کاربری مسجد باشد ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای این پلاک ارزش آفرینی کرده ایم.

وی ادامه داد: ۴۵۰ درصد تراکم به یکی دیگر از پلاک ها که متعلق به شهرداری است، داده شده و ۸۲ میلیارد تومان انتفاع برای شهرداری دارد که تأکید شده باید برای حمل و نقل عمومی هزینه شود. در پهنه G۱۱۱ نیز به یکی از پلاک ها در منطقه یک تراکم داده شده است.

عباسی با بیان اینکه دیگر پرونده ها عددی کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان انتفاع داشت که به جزئیات آن پرداخته نمی شود، تصریح کرد: مقایسه مالی پرونده های کمیسیون ماده پنج با یکی از مصوبات شورای اسلامی شهر تهران نشان می دهد مصوبات کمیسیون ماده پنج ۵۴ هزار میلیارد تومان آثار مالی دارد.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: نمی دانیم این تصمیمات خوب بوده یا خیر و از آن صحبت نمی کنیم بلکه از اهمیت کمیسیون ماده پنج سخن می گوییم که تصمیمات آن در جمعیت، مسائل مالی و شهری اثرگذار است.

وی ادامه داد: کمیسیون ماده پنج بسیار مهم است و شورایی که در تصمیمات کمیسیون ماده پنج نقش نداشته باشد مشخص می شود که تا چه اندازه بر تصمیمات شهر اثرگذار است. بسیار خوب بود که در یک جلسه به اربعین پرداخته شد اما شاید اعتبار آن بیشتر از ۲۰ میلیارد تومان نبود.

عباسی با بیان اینکه شورا باید تصمیم بگیرد که می خواهد جمعیت شهر تهران ۵۰۰ هزار نفر اضافه شود یا خیر؟، گفت: نماینده وزارت خانه ها محترم اند ولی ما نماینده مردم هستیم.

وی با تأکید بر اینکه حفظ هویت شهرها و روستاها، رعایت استحکام بناها، ترویج قانون، آسان سازی خدمت رسانی، توجه به جانبازان، معلولان، بانوان و جوانان، توسعه فضای سبز و مواردی از این قبیل بر اساس بیانات مقام معظم رهبری از وظایف شوراهاست، یادآور شد: بنده تحلیل کلی داشتم و قرار بر این بود که دو گزارش کلی را ارائه دهم اما در جایگاه نطق بود و حتما معاون شهرسازی و معماری را دعوت و نظرات کمیسیون شهرسازی را به آنها اعلام خواهم کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار