سخنگوی بین‌الملل صنعت آب:

کیفیت آب خط قرمز وزارت نیرو است

تهران (پانا) - سخنگوی بخش بین‌الملل آب کشور از طراحی نقشه راه آب کشور در دولت سیزدهم خبر داد و عنوان کرد، کیفیت آب خط قرمز وزارت نیرو است و تلاش برای رفع آلودگی ارس ادامه دارد.

کد مطلب: ۱۳۹۵۶۱۹
لینک کوتاه کپی شد
کیفیت آب خط قرمز وزارت نیرو است

به گزارش ایرنا، عیسی بزرگ‌زاده در نشست خبری معاون آب و آبفای وزیر نیرو و سخنگویان صنعت آب در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: رودخانه ارس از مهم‌ترین رودهای کشور است و تنها مسئله آلودگی این رود موردتوجه ما نیست؛ بلکه آلودگی سایر رودها هم موردتوجه وزارت نیرو است.

وی با بیان اینکه سال‌های دور به دلیل وجود معادن مس و معادن دیگر شرایط آلودگی این رود زیاد بود، ادامه داد: در سال‌های اخیر و به دلیل همین آلودگی‌ها کمیته مشترکی بین ایران و ارمنستان برای پایش کیفیت آب رود تشکیل شد.

سخنگوی بین‌الملل صنعت آب با تاکید بر اینکه کیفیت آب خط قرمز وزارت نیرو است، ادامه داد: معادن مس آلودگی زیادی وارد این رود می‌کرد که در این کمیته به‌شدت پیگیری صورت گرفت تا آلودگی‌ها کاهش یابد.

بزرگ‌زاده افزود: زیرساخت‌هایی برای کنترل میزان آلودگی رودخانه ایجاد شده و معادن مس باید برای اصلاح موردنیاز اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: برخی مواقع به دلیل گرانی انرژی در ارمنستان پیمانکاران مربوط کنترل گرهای آلودگی را خاموش می‌کردند که با دیپلماسی‌های انجام شده پیگیر موضوع هستیم.

سخنگوی بین‌الملل صنعت آب با بیان اینکه مسائل مربوط به آلودگی آب بادقت پیگیری می‌شود، گفت: ما تنها به پایش و کنترل آلودگی بسنده نمی‌کنیم، بلکه نمونه‌برداری از آب، بستر رود، گیاهان اطراف نیز انجام می‌شود تا میزان آلودگی مشخص شود.

بزرگ‌زاده در ادامه بیان کرد: حال دریاچه ارومیه اصلاً خوب نیست و احیای آن منوط به کاهش برداشت‌های بی‌رویه آب است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح تراز آب دریاچه ۱۲۶۹.۹۴ متر است، (البته یک‌بار هم در سال ۱۳۹۲ سطح تراز به ۱۲۷۰.۰۴ متر رسیده بود)، حجم مخزن دریاچه ۸۳۰ میلیون مترمکعب و وسعت آن ۶۶۵ کیلومترمربع است.

سخنگوی بخش بین‌الملل آب گفت: کاهش حجم آب دریاچه ارومیه نشان از دارد که حجم بارش‌های حوضه آبریز دریاچه کاهش دارد و علاوه‌برآن طرح‌های انتقال آب از مجموع مصارف کمتر است. احیای دریاچه ارومیه نیاز به اراده‌ای قوی برای کاهش بارگذاری‌های بیش از حد دارد و اگر این بارگذاری‌ها کاهش نیابد حال دریاچه بدتر می‌شود.

بزرگ‌زاده از طراحی نقشه راه‌آب کشور در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: حدود یک میلیارد مترمکعب پساب در این نقشه راه دیده شده که باید مورداستفاده قرار گیرد.

وی در باره وضعیت دریای خزر نیز گفت: این دریا دارای کنوانسیون‌های متعددی است که همه کشورهای حاشیه باید با آنها پایبند باشند البته ۹۰ درصد تأمین آب دریای خزر از طریق رود ولگا انجام می‌شود.

سخنگوی بخش بین‌الملل آب بیان کرد: مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر در حال تهیه گزارشی در باره دریای خزر است که به‌محض پایان کار اطلاع‌رسانی می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار