مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران:

تا این لحظه گزارشی از مرگ هیچ کارتن‌خواب و بی‌خانمانی را نداشته‌ایم

تهران (پانا) - مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت تا این لحظه مرگ هیچ کارتن‌خواب و بی‌خانمانی گزارش نشده است و در سال گذشته نیز برای نخستین بار فوتی گزارش نشد زیرا مردم کمک می‌کردند و سامانه 137 برای جمع‌‌آوری افراد بی‌خانمان در دسترس است.

کد مطلب: ۱۳۳۱۰۷۲
لینک کوتاه کپی شد
تا این لحظه گزارشی از مرگ هیچ کارتن‌خواب و بی‌خانمانی را نداشته‌ایم

روز سه شنبه -۲۲ آذر ۱۴۰۱- همایش «نقش مدیریت شهری در ارتقاء ارتباطات اجتماعی و تاب آوری شهروندی» با حضور احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی و جمعی از اساتید، نخبگان، دانشجویان و مددکاران اجتماعی برگزار شد.

احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در ابتدای این همایش به وجود سه اصل در قرآن اشاره کرد و گفت: ذیل این اصول می‌توانیم تاب آوری اجتماعی را به دست بیاوریم. وعده خداوند حق است و هیچ شک و خللی به آن وارد نمی‌شود. امروز به دنبال افزایش ظرفیت تاب آوری اجتماعی هستیم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با بیان اینکه همه قدرت‌های بزرگی که در طول جامعه بشری تشکیل شده دنبال سه اصل (حاکمیت، امنیت‌ و نشر گفتمان و آیین حکومت) هستند، تأکید کرد: خداوند با ظرافت در قرآن به این سه اصل اشاره کرده است.

احمدی صدر در ادامه عنوان کرد: تمام مفسرین و عالمان تاکید دارند که برای رسیدن به آیه «إِنَّ الَّذینَ آمَنوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ أُولٰئِکَ هُم خَیرُ البَرِیَّةِ» باید نوکری و خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وی با بیان اینکه هیچ تبلیغی موثر، پرنفوذتر و ارزشمندتر از خدمت به مردم نیست، گفت: سیلی که چندی پیش در کشور آمد، باعث شد تا عده‌ای به شهرهای دیگر ایران سفر کنند و با یک‌سری مشکلات و معضلات نادیده شهرها آشنا شوند.

احمدی صدر تاکید کرد: در سازمان اجتماعی از خودمان سوال کردیم که چرا باید ۶ سال اسکلت بندی چهار ساختمان گرمخانه طول بکشد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با بیان اینکه بحث ما بر سر نگاه و گفتمان است، افزود: همه جای جهان معتاد متجاهر و کودک کار وجود دارد. در حال حاضر به معتاد متجاهر به دیده تهدید نگاه می‌شود اما این افراد ولی نعمت هستند. معتاد متجاهر آسیب دیده اجتماعی، خانواده ماست.

۱۴ نهاد در آسیب‌های اجتماعی مسئول هستند

احمدی صدر با طرح این پرسش که تاکنون ۳۲ بار طرح جمع آوری کودکان کار در تهران اجرا شده است، آیا درحال حاضر دیگر کودکان کار در شهر وجود ندارند، گفت: ۵ هزار معتاد متجاهر در گذشته وجود داشت که در سال ۱۴۰۰ این تعداد به ۲۵ هزار معتاد رسید. ۱۴ نهاد در آسیب‌های اجتماعی مسئول هستند.

وی در ادامه یکی از نتایج آسیب‌های اجتماعی را عدم وجود حکمرانی واحد اعلام کرد و یادآور شد: افزایش آسیب‌های اجتماعی منجر به کاهش تاب آوری اجتماعی می‌شود. شهرداری ۵ هزار ظرفیت برای معتادان متجاهر طی ۷ ماه ایجاد کرد. تمام منع پذیرشی‌های استان تهران توسط شهرداری تهران پذیرفته شد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: اگر خدمت رسانی و خدمت گذاری به مردم فراموش شود و به آسیب‌های اجتماعی پرداخته نشود، تاب آوری‌ اجتماعی کاهش خواهد یافت.

پس از اتمام سخنان احمدی صدر، پنل تخصصی با موضوع تهران الگوی ارتباطات و تاب آوری اجتماعی با حضور سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران؛ سعید قاسمیان، پژوهشگر مسائل اجتماعی و ‌ اردشیر گراوند، رییس سابق مرکز اجتماعی وزارت کشور برگزار شد.

احمد احمدی صدر در حاشیه همایش نقش مدیریت شهری در ارتقای ارتباطات اجتماعی و تاب‌آوری شهروندی که بعدازظهر امروز در ایوان شمس برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر 5 هزار ظرفیت برای نگهداری معتادان متجاهر از سوی شهرداری تهران در قالب 9 مرکز یاورشهر ایجاد شده است.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در زمستان سال گذشته ظرفیتی داشتیم و تعدادی گرمخانه داشتیم که مددسراهای ما محسوب می‌شوند؛ تعداد مددسراها همان است اما بدلیل ایجاد 9 مرکز یاورشهر 50 تا 70 درصد از ظرفیت مددسراها تخلیه شده است.

احمدی صدر با بیان اینکه ظرفیتی که برای معتادان متجاهر ایجاد کردیم برای صیانت و مراقبت از آن‌ها و خالی کردن گرمخانه‌ها بوده است، عنوان کرد: نه‌تنها گرمخانه‌ها تبدیل به مراکز ماده 15 نشد، بلکه 50 درصد از ظرفیت گرمخانه‌ها نیز خالی شد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران عنوان کرد: در سال گذشته 14 خودرو و سه اتوبوس برای طرح زمستان گرم داشتیم؛ اما امسال 40 ون به این موضوع اختصاص دادیم و همه مناطق را درگیر کردیم و هزینه اجاره یک دستگاه ون سالم را به مناطق پرداخت کردیم.

وی عنوان کرد: در خودروهای ما یک راننده، یک مددکار و یک ضابط قضایی حضور دارند و شهرداری هر منطقه موظف است تا نسبت به جمع‌آوری همه افراد بی‌خانمان اقدام کند.

احمدی صدر تصریح کرد: غیر از 22 خودرو، 16 خودرو را سازمان رفاه در اختیار کلانشهر تهران قرار داده است تا در مناطقی که بیشترین بی‌خانمان را دارد مشکلی رخ ندهد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه برخی از افراد بی‌خانمان تمایل رفتن به گرمخانه را ندارند، گفت: این افراد بعضا معتاد هستند و اجازه مصرف مواد مخدر ندارند و همین باعث سرمازدگی و مرگ آن‌ها می‌شود.

وی عنوان کرد: برای این‌گونه افراد امسال هفت اتوبوس اختصاص دادیم که تا 15 اتوبوس امکان افزایش وجود دارد و این اتوبوس‌ها، اتوبوس‌هایی هستند که در ناوگان اتوبوسرانی فعالیت نمی‌کنند و پس از استقرار در محلات مشخص شده پذیرای این‌گونه افراد است.

احمدی صدر خاطرنشان کرد: در سال گذشته گفته شد که این اتوبوس‌ها پس از اینکه این افراد را پیاده می‌کنند وارد ناوگان حمل و نقل عمومی می‌شوند، در حالی که این موضوع صحت ندارد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه تا این لحظه گزارشی از مرگ هیچ کارتن‌خواب و بی‌خانمانی را نداشته‌ایم، گفت: در سال گذشته برای نخستین بار فوتی نداشتیم چرا که مردم کمک میکردند در همین راستا از مردم میخواهیم با سامانه 137 تماس بگیرند و برای جمع‌آوری افراد بی‌خانمان پیگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: نسبت به سال گذشته تعداد کارتن‌خواب‌ها نزدیک 70 درصد کاهش پیدا کرده؛ چرا که معتادان متجاهر جمع شدند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار