امروز: دوشنبه 6 تیر 1401 - 13:29 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا رسانه‌های دیگر

تفاوت شیرین‌کننده‌های طبیعی و مصنوعی

تفاوت شیرین‌کننده‌های طبیعی و مصنوعی

5/27/2022 6:30:00 AM
5/27/2022 6:30:00 AM
جمعه 6 خرداد 1401 - 06:30
شیرین کننده‌های طبیعی و مصنوعی

تهران (پانا) - شیرین کننده‌های طبیعی و مصنوعی با وجود شباهت زیادی که در طعم دارند، می‌توانند از جهات مختلفی با هم تفاوت داشته باشند.

قند‌های طبیعی موادی هستند که می‌توانید آن‌ها را به صورت طبیعی در انواع میوه‌ها، خوراکی‌های فراوری نشده و غذا‌ها بیابید. گلوکز و فروکتوز دو نوع قند طبیعی هستند که در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند. به طور کلی قند‌ها و شیرین کننده‌های طبیعی از منابع گیاهی و حیوانی به دست می‌آیند و در نتیجه انجام فرآیند‌های طبیعی نظیر فتوسنتز شکل می‌گیرند. به عنوان مثال، عسل یکی از قند‌های طبیعی به شمار می‌رود که توسط زنبور‌های عسل و از شهد گل‌ها تهیه می‌شود.

قند‌ها و شیرین کننده‌های مصنوعی

شیرین کننده‌های مصنوعی موادی هستند که برای ایجاد طعم شیرین در بسیاری از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های فراوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرند و در حقیقت جایگزین قند‌های طبیعی می‌شوند. این مواد به صورت مصنوعی سنتز و تهیه شده و طعمی مشابه شکر دارند.

اما این شیرین کننده‌های مصنوعی تفاوت‌های زیادی را با قند‌های طبیعی دارند. به عنوان مثال آن‌ها حاوی انرژی بسیار کمتری در مقایسه با قند‌های طبیعی هستند و همچنین ارزش غذایی پایین تری را نیز شامل می‌شوند. علاوه بر این، بسیاری از متخصصان و محققان بر این باورند که مصرف قند‌های مصنوعی در مقایسه با قند‌های طبیعی، مضرات زیادی را نیز برای سلامتی به همراه خواهد داشت. در ادامه به معرفی و بررسی تفاوت میان قند طبیعی و مصنوعی خواهیم پرداخت.

تفاوت قند طبیعی و مصنوعی

شیرین کننده‌های طبیعی و مصنوعی با وجود شباهت زیادی که در طعم دارند، می‌توانند از جهات مختلفی با هم تفاوت داشته باشند. اولین تفاوت، در نحوه تولید آنهاست. قند‌های طبیعی طی فرآیند‌های طبیعی موجود در طبیعت نظیر فتوسنتز ایجاد می‌شوند و منبع حیوانی یا گیاهی دارند. اما قند‌های مصنوعی در آزمایشگاه‌ها و از طریق فرآیند‌های شیمیایی تهیه و تولید می‌شوند.

تفاوت دیگر به نحوه تجزیه این مواد در بدن مربوط می‌شود. هنگامی که یک منبع غذایی حاوی قند طبیعی نظیر انواع میوه‌ها را مصرف می‌کنید، مواد معدنی و مغذی دیگری نظیر فیبر، پروتئین، چربی‌ها و ویتامین‌ها را نیز دریافت می‌کنید. این مواد علاوه بر اینکه فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند، می‌توانند اثراتی نیز بر نحوه تجزیه قند در بدن داشته باشند. به عنوان مثال فیبر موجود در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات باعث کندتر شدن فرآیند تجزیه شدن قند در بدن، باعث کند شدن جذب قند خون نیز می‌شود. این موضوع می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد و از بروز بیماری دیابت جلوگیری کند.

اما قند‌های مصنوعی اغلب حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن نیستند و ارزش غذایی پایینی دارند. در نتیجه مصرف این مواد فایده‌ای را برای سلامتی بدن به همراه نخواهد داشت؛ و حتی ممکن است مصرف زیاد آن‌ها مضراتی را نیز برای سلامتی به وجود بیاورد.

مواد خوراکی حاوی قند طبیعی کدامند؟

بسیاری از خوراکی‌هایی که به صورت طبیعی تهیه می‌شوند و منشاء حیوانی و گیاهی دارند، حاوی قند طبیعی هستند. همچنین برخی خوراکی‌های فراوری شده که با روش‌های سلامت محور تهیه می‌شوند نیز ممکن است از قند‌های طبیعی به جای شیرین کننده‌های مصنوعی بهره برده باشند. برخی از مواد خوراکی شناخته شده حاوی قند‌های طبیعی عبارتند از:

مزایا و مضرات

به طور کلی دانشمندان و محققان معتقد هستند که مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی می‌تواند مضرات بیشتری را برای سلامتی به همراه داشته باشد. در مقابل قند‌های طبیعی علاوه بر اینکه می‌توانند خطر بسیار کمتری را برای سلامتی به همراه داشته باشند، فواید زیادی را نیز شامل می‌شوند.

مصرف منابع قند طبیعی به جای شیرین کننده‌های مصنوعی می‌تواند باعث کاهش کلسترول بد خون (LDL) شود، خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش دهد. به تقویت حافظه و سلامت مغز کمک کند. خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. به تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک کند و به طور کلی برای سلامت ما مفید واقع شود.

در نقطه مقابل، شیرین کننده‌های مصنوعی علاوه بر اینکه ممکن است این فواید را برای بدن به همراه نداشته باشند، می‌توانند در برخی از موارد خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها نظیر سرطان را نیز افزایش دهند. به همین دلیل است که در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته تلاش می‌شود که تا حد امکان قند‌های طبیعی جایگزین قند‌های مصنوعی در رژیم غذایی افراد شوند.

منبع: برنا

قند طبیعی قند مصنوعی
اخبار مرتبط
  • افراد دیابتی هم می‌توانند انگور بخورند

  • گام های موثر برای کنترل طبیعی قند خون

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • وقوع زلزله ۵.۴ ریشتری در کرمان

  • 10 نشانه هشداردهنده در بدن

  • گردهمایی حضوری و مجازی دانش آموزان دختر خبرنگار خبرگزاری پانا استان اصفهان

  • مصوبه قبلی سهام عدالت منتفی شد

  • آیین تقدیر از برگزیدگان جشنواره فرهنگی هنری فردا درآباده

  • افتتاح پایگاه‌های طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به مدارس در استان فارس

  • گردهمایی حضوری و مجازی دانش‌آموزان پسر خبرنگار خبرگزاری پانا استان اصفهان

  • شناسایی ۲۹۷ مبتلای جدید کرونا در کشور

  • قیمت ۲۳ محصول ایران‌خودرو برای تیرماه اعلام شد + جدول قیمت

  • این 7 غذا را دوباره گرم نکنید

  • انحصار زبان انگلیسی در مدارس شکسته شد

  • ​​​​​​​ آغاز طرح پیش‌فروش بدون قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو

  • آغاز ثبت‌نام مجدد متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن از ۱۵ تیر

  • فعالیت گروه‌های جهادی با پیوست فرهنگی همراه باشد

  • دیدار نماینده مردم رشت با قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانش‌آموزی کشور

  • نشست کارگروه استانی فعالیت‌های تابستانه سازمان دانش‌آموزی خوزستان

  • دستگیری سارق مسلح طلا فروشی در شرق تهران

  • ترافیک سنگین عصرگاهی در ۷ محور پایتخت

  • ضعف جدی در شکل‌گیری یک عزم بین‌المللی برای مبارزه با مواد مخدر وجود دارد

  • رئیس‌جمهوری: روابط ایران با عراق عمیق و ریشه‌دار است و اراده برای توسعه بیشتر روابط وجود دارد

  • نشست خبری رئیس سازمان بازرسی کل کشور

  • ورود 2 زبان آلمانی و فرانسه به مدارس غیردولتی از مهر امسال

  • ثبت‌نام زائران اربعین از طرق سامانه حج و زیارت

  • سیاست جمهوری اسلامی ایران، رفع تنش با عربستان است

  • طرح تثبیت یادگیری حوزه معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر

  • «کاپرا کجاست؟» هفتم تیرماه روی آنتن می‌رود

  • ایران از واردات لوازم و تجهیزات سامانه‌های نوین آبیاری بی نیاز می‌شود

  • تاکید استاندار تهران بر تکمیل مسکن مهر و مسکن ملی در پردیس

  • اسامی بازیکنان تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال اعلام شد

  • سنگ زیر بنای جامعه اسلامی بر عقلانیت، معنویت و اخلاق است

  • تجلیل اژه‌ای از برگزیدگان قوه قضاییه

  • جلسه ستاد مرکزی اربعین

  • اعلام نرخ دلار در صرافی‌های بانکی

  • امیر مشهدی‌عباس دبیر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر کودک شد

  • افتخارآفرینی دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان در کسب رتبه‌های تک رقمی آزمون کارشناسی ارشد

  • «شین» شهاب حسینی پروانه نمایش گرفت

  • اقدام خیر جانباز و همرزم حاج‌قاسم در ساخت سالن ورزشی برای دانش‌آموزان

  • افزایش ۳۱ درصدی جابه‌جایی مسافر جاده‌ای نسبت به سال گذشته

  • قیمت سکه به ۱۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید

  • پایان اعزام حجاج از ۱۱ فرودگاه کشور 

  • افزایش ۶۳ درصدی جابه‌جایی مسافر از طریق حمل‌ونقل ریلی

  • تولید محتوای آموزشی و نونگاشت برای دوره‌های سوادآموزی

  • وزیر صمت: پیامک تهدیدآمیز نداشتم؛ تعداد معدودی درباره‌ انتصابات بر من فشار آورده و پافشاری می‌کنند

  • اعلام نرخ تورم خرداد برای دهک‌های مختلف

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم