پایان وقفه سه روزه و ادامه گفت‌وگوهای وین هشت از امروز؛

توافق چگونه ممکن می‌شود

دو طرف باید درباره مسائلی که برای‌شان مهم است به توافق برسند/ باید از قدرت رسانه برای مقابله با فضاسازی‌ها استفاده کرد

تهران (پانا) - یک تحلیلگر مسائل هسته‌ای و سیاست خارجی با بیان اینکه انتظارات دو طرف در مذاکرات بالاست و همین امر باعث طولانی شدن مذاکرات می‌شود تصریح کرد که باید طرفین سطح انتظارات خود را کاهش دهند و در این زمینه می‌توانند از سیاست اقدام در برابر اقدام پیروی کنند.

کد مطلب: ۱۲۴۴۴۷۵
لینک کوتاه کپی شد
توافق چگونه ممکن می‌شود

ادامه مذاکرات وین 8 پس از وقفه سه روزه به دلیل تعطیلات سال نو میلادی قرار است از امروز در هتل کوبورگ شهر وین از سر گرفته شود. دور هشتم مذاکرات لغو تحریم‌ها روز دوشنبه ششم دی‌ آغاز و در روز پنجشنبه نهم دی‌ به دلیل شروع تعطیلات سال نوی میلادی به مدت سه روز متوقف شد تا دوباره از امروز سیزدهم دی، از سر گرفته شود. حسن بهشتی‌پور در این باره با اشاره به اخبار ضد و نقیض از خوش‌بینی‌ها و پیشرفت‌های مربوط به گفت‌وگوها به پانا گفت: «مذاکرات ایران و آمریکا به صورت مستقیم برگزار نمی‌شود بلکه با واسطه ۱+۴ است و دو طرف انتظارات زیادی دارند که مانع از رسیدن سریع به نتیجه می‌شود.»

وی ادامه داد: «ایران می‌گوید طرف مقابل باید همه تحریم‌ها را لغو کند، تضمین بدهند و راستی‌آزمایی کنیم و حتی موضوع پرداخت خسارت هم مطرح است. طرف مقابل هم درخواست کرده که ایران تعهدات خود را به اردیبهشت ۹۸ برگرداند، تولید اورانیوم فلزی و غنی‌سازی ۶۰ و ۲۰ درصد را متوقف و به میزان تعیین‌شده در برجام برساند و درباره موضوعات دیگر هم حتی درخواست مذاکره دارند. همه این‌ها نشان می‌دهد که انتظارات حداکثری است و همین انتظارات حداکثری مذاکرات را پیچیده و طولانی خواهد کرد.»

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه به اعتقاد من دو طرف باید سطح انتظارات را کاهش دهند تا به نتیجه برسند، اضافه کرد: «یکی از راه‌های نزدیک شدن به توافق هم این است که دو طرف درباره مسائلی که برای‌شان مهم است به توافق برسند. مثلا آمریکا‌ یک اقدام و ایران هم در مقابل یک اقدام انجام دهند. مثلا آن‌ها پول‌های بلوکه شده ایران را آزاد کنند و ایران هم غنی‌سازی ۶۰ درصد را تعلیق می‌کند. به همین ترتیب هم اقدامات پیش برود. در هر صورت در زمان ورود به جزئیات مذاکرات، خواسته‌ها، مطالبات و پیشنهادات مختلفی مطرح می‌شود که از آن‌ها اطلاع نداریم و باید دید که هیات‌ها در مذاکرات امروز به نتیجه‌ای خواهند رسید.»

وی درباره کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی برای ایجاد خلل در مسیر مذاکرات و انجام تهدیدها و طرح موضوعاتی چون پلن بی نیز افزود: «رژیم صهیونیستی با هر نوع توافق بین ایران و آمریکا به ویژه در حوزه هسته‌ای مخالف است و همواره به بهانه‌های مختلف ادعاهای زیادی درباره هسته‌ای شدن ایران مطرح می‌کنند. آن‌ها از همه امکانات خود برای تاثیرگذاری بر کشورهای دیگر استفاده می‌کنند تا برجام دوباره احیا نشود. تهدیدهایی هم که این روزها انجام می‌دهند یک نوع فضاسازی و یک عملیات روانی است و چندان جدی نیست.»

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل بر ضرورت استفاده از رسانه‌ها برای مقابله با این فضاسازی و جنگ روانی تاکید کرد و گفت: «ایران اگر بتواند افکار عمومی داخلی را توجیه کند و بر افکار عمومی در خارج از کشور نیز تاثیر بگذارد، گام بزرگی برای موفقیت در مذاکرات برداشته است. همه طرف‌ها اکنون از قدرت رسانه استفاده می‌کنند که حتی می‌تواند بر روی مذاکره‌کنندگان هم تاثیر مثبت یا منفی بگذارد. به اعتقاد من مذاکرات باید حتما پیوست رسانه‌ای هم داشته باشد. طرف‌های دیگر اکنون از ظرفیت تمام شبکه‌ها استفاده می‌کنند و در خلال مذاکرات سعی دارند از این طریق علیه ایران فضاسازی کنند. ما نیز برای اقناع افکار عمومی، برای بیان اهداف مذاکرات و مطالب تاثیرگذار، باید وضعیت خود را از این طریق برای همگان تبیین کنیم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار