رئیس مجلس در دیدار با دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی:

قانون انتخابات مجلس اصلاح می‌شود

طی این ۴ ماه هیچ سفارشی در عزل و نصب‌ها نداشته و هیچ نظری نداده‌ام/ با برنامه‌ای ۵ ساله می‌توان با وجود تحریم‌ها ثبات اقتصادی ایجاد کرد/ مجلس محلی برای ورود به دستگاه اجرایی نیست

تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت حضور ما در دانشگاه به دلیل این باور است که دانشگاه محل طرح، فهم و حل مشکلات کشور است.

کد مطلب: ۱۲۳۶۸۵۵
لینک کوتاه کپی شد
قانون انتخابات مجلس اصلاح می‌شود

به گزارش روابط عمومی مجلس، محمدباقر قالیباف صبح امروز دوشنبه 15 آذر در آستانه روز دانشجو در دیدار صمیمی با دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی، گفت: بسیار خوشحالم که این توفیق را داشته‌ام تا در آستانه 16 آذر که نقطه عطفی در تاریخ کشور است، در میان دانشجویان حضور پیدا کنم. نقطه عطفی که نشان داد دانشجویان و جوانان کشور برای استقلال، عزت مردم و پیشرفت کشور تا پای جان آماده فعالیت، رشادت و مجاهدت در عرصه علم، پژوهش و میدان دفاع مقدس هستند. این نشست‌ها به برکت خون شهداست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مقابل روح شهدا و خانواده آنها سر تعظیم فرود می‌آورم و امیدوارم همه این مسیر را پیش ببریم، ادامه داد: اولین مبحثی که قصد داشتم درخصوص آن صحبت کنم، موضوع مطرح شده در زمینه تحول در حکمرانی بود، امیدوارم بتوانم آن چیزی را که نسبت به آن مطلع هستم را با فرهنگ دفاع مقدس به صورت صریح و شفاف ارائه کنم.

وی با بیان اینکه طی 20 سال گذشته در جلسات مختلف به موضوع تحول در حکمرانی اشاره کرده‌ام، عنوان کرد: امروز استقلال هزینه دارد و جمهوری اسلامی با ایده مردم‌سالاری دینی در استقلال و آزادی کشور تثبیت شده است و کارنامه خیلی خوب به سمت عالی دارد و همه مکاتب انسان ساختی دنیا که در مخالفت با سنت‌های الهی گام بر‌می‌دارند، در براندازی و بی‌هویت کردن جمهوری اسلامی از مبانی و ارزش‌های خود شکست خورده‌اند، اما نمی‌گویم که به همه ارزش‌ها رسیده ایم اما جهت اصل مبانی اسلامی را در کشور حفظ کرده‌ایم و در مسیر آن گام برمی‌داریم.

قالیباف افزود: این نشست، معیار مطالبه‌گری‌های بحق از مسئولان و دلیل بر پایبندی ارزش‌ها و استقلال جمهوری اسلامی است، اما در حکمت عملی و حکمرانی در کشور کارنامه قابل قبول و قابل دفاعی نداریم و یکی از موضوعات جدی آن شایسته‌گزینی، شایسته‌پروری و شایسته‌سالاری است.

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه راه‌حل رفع اشکالات موجود در موضوع حکمرانی در دانشگاه است، تصریح کرد: از روزی که جنگ تمام شده از محیط دانشگاه به عنوان دانشجو و معلم جدا نشده‌ام و اگر در حوزه‌های اجرایی موفقیتی بوده، با محوریت دانشگاه انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه هر ساله در این روز یادآوری می‌شود که به دانشجو و دانشگاه به عنوان پیش قراولان در همه عرصه‌ها حتی عرصه حکمرانی، باید توجه کرد، گفت: اگر امروز در دانشگاه حضور داریم به دلیل این باور است که دانشگاه محل طرح، فهم و حل مشکلات کشور است، محیط اجرایی محل حل مسائل نیست.

هر کدام از مسئولین که از محیط دانشگاه غافل شدند، اشتباه کردند

وی در ادامه افزود: پیشرفت‌هایی که موجب شده جمهوری اسلامی ایران جزو 5 کشور اول دنیا باشد، به کمک ظرفیت‌های دانشگاه، اساتید و دانشجویان رقم خورده است لذا 16 آذر ماه به جهت زمانی و مکانی برای ما مهم است. ما در هر جا که دانشگاه را انتخاب کنیم و ارتباط کاملاً سیستماتیک از پایین به بالا برقرار شود، می‌توانیم شاهد موفقیت‌هایی در تمام حوزه‌های فنی، مهندسی، نرم‌افزارها، علوم انسانی و سایر بخش‌ها باشیم. دانشگاه همیشه محل حل مسائل بوده است و به عنوان یک راوی بعد از جنگ تا امروز اقرار می‌کنم که هر کدام از مسئولین که از محیط دانشگاه غافل شدند، اشتباه کردند.

قالیباف با بیان اینکه به هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی باور دارم، اظهار کرد: ما در مجلس از همه اساتید و دانشجویان در راستای هوشمندسازی دعوت کردیم تا ضمن داشتن اطلاع از حوزه قانونگذاری و نظارت بتوانند اظهارنظرهای خود را بیان کنند. این ارتباط کاملا سیستماتیک برقرار شده و می‌تواند بدون هیچ دعوتنامه‌ای توسعه یابد. ما معتقدیم موفقیت با هوشمندسای، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی حاصل می‌شود و اگر ما در حوزه اقتصاد دچار چالش بزرگ شدیم به این دلیل است که اقتصاد ما دولتی شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اصلاح روند حکمرانی و اداره کشور گفت: با نظام بروکراسی موفقیتی حاصل نمی‌شود، متأسفانه نظام بروکراسی ما به اسب سرکشی تبدیل شده که تا این لحظه کنترل آن دست کسی نیست و از درون خود را اداره می‌کند و مبتنی بر باورها هم حرکت نمی‌کند.

وی در ادامه یاداور شد: تفاوت اعتماد به «می‌توانیم» و «نمی‌توانیم» تکیه به شایسته‌سالاری و رانت است و نماد «ما می‌توانیم» همین دانشگاه، نیروی جوان، خلاق، شایسته‌سالاری و شایسته‌پروری است که در نهایت به پیشرفت‌های تکنولوژیک ختم می‌شود.

از همه نخبگان برای حل مسئله حکمرانی و نحوه اداره و مدیریت کشور دعوت می‌کنم

قالیباف با بیان اینکه تحول در حکمرانی از مهمترین چالش‌ها است، بیان داشت: ما به باورهایمان یعنی مردمی‌سازی و اعتقاد به سنت‌های الهی را از یک طرف و از سوی دیگر سیستم متمرکز بروکراسی که خود کنترل شده را باید مورد توجه قرار دهیم، بر همین اساس امروز در مرکز پژوهش‌های مجلس، معاونتی تحت عنوان حکمرانی و مدیریت راه‌اندازی کردیم و از ظرفیت بیش از 300 نفر از دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و تربیت یافتگان حوزه و دانشگاه در این معاونت برای حل مسائل حوزه حکمرانی استفاده کردیم و از همه نخبگان برای حل مسئله حکمرانی و نحوه اداره و مدیریت کشور دعوت می‌کنم چرا که اصلاح ساختار بودجه یا ناترازی بودجه، محرومیت زدایی، برقراری عدالت و شفافیت نیز در این حوزه قابل پیگیری است.

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره زمان تحقق این وعده‌ها گفت: زمانی که ما با هم در میدان بایستیم و کار را انجام دهیم، این اصلاحات تحقق پیدا می‌کند. امروز نه به عنوان یک مدیر اجرایی بلکه به عنوان نماینده شما پاسخگو هستم تا این اصلاحات را بتوانیم عملیاتی کنیم و با قانونگذاری این کارها انجام خواهد شد.

با برنامه‌ای 5 ساله می‌توان با وجود تحریم‌ها ثبات اقتصادی را در کشور ایجاد کرد

قالیباف با تأکید بر اینکه معتقد به زمان هستم، اظهار کرد: در طول 12 سال خدمت در شهرداری تهران تمام پروژه‌ها را با تعیین زمان بندی مشخص اجرا و به اتمام رساندم و قبل از افتتاح پروژه‌ها، زمان اتمام آن و قیمت تمام شده را به مردم اعلام کردم. در شرایط فعلی نیز به عنوان یک رزمنده و با قول رزمندگی باور دارم که با یک برنامه 5 ساله می‌توان به ثبات اقتصادی با وجود شرایط تحریم در کشور برسیم.

لایحه برنامه هفتم توسعه در آینده‌ای نزدیک به مجلس تحویل داده می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه هفتم توسعه که در آینده نزدیک به مجلس تحویل داده می‌شود، گفت: ما در برنامه هفتم توسعه باید همین مسائل را دنبال کنیم، در جلسه با هیأت دولت نیز تأکید کردم که برنامه‌ای عملیاتی باید تنظیم کنیم که مردم ما و سایر دستگاه‌ها تکالیفمان را بدانیم.

وی تصریح کرد: ما باید فهم مشترک در حل مسائل پیدا کنیم و همچنین به فهم مشترک درباره نحوه اجرای آن دست یابیم تا بتوانیم سه چالش اولویت‌دار را یعنی جمعیت به معنای موالید، مهاجرت و اختلاف طبقاتی، آب و اقتصاد را حل و فصل کنیم.

من شهادت می‌دهم دو وزیری که از مجلس به دولت رفتند خودشان کاندیدا نبودند و لابی نکردند؛ حتی آقای خاندوزی تا 72 ساعت درباره این موضوع مقاومت کرد. برای تصدی پست شهرداری از سوی آقای زاکانی نیز به انتخاب شورای شهر تهران صورت گرفت و مجلس با آن موافقت کرد که بعد از آن نیز برای تعیین معاونان رئیس جمهور به صورت منحصر به فرد بود که ریاست بنیاد شهید از بین نمایندگان انتخاب شد و اگر غیر از این‌ها بوده است مجلس در آن نقشی نداشته و برای لابی‌ها در حوزه عزل و نصب‌ها باید پاسخگو بود و هرکس این کار را انجام داده باید پاسخگو باشد

قالیباف ادامه داد: منظور از رفع چالش‌های حوزه اقتصاد این است که دولت بیشتر از دخلش خرج نکند چرا که در غیر این صورت شاهد آغاز برداشت از جیب مردم برای هزینه دولت خواهیم بود و نتیجه آن فشار به بانک‌ها، سوء استفاده بانک‌ها و نهایتا نقدینگی می‌شود.

مجلس محلی برای ورود به دستگاه اجرایی نیست/ اجازه ندادیم نامه کاندیداتوری آقای رئیسی در مجلس خوانده شود

وی در ادامه با بیان اینکه مجلس وکیل الدوله نیست و وکیل ملت است و ما حنجره مردم هستیم، عنوان کرد: اینکه در مجلس نامه‌ای نوشته شود که قالیباف برای ریاست جمهوری کاندید شود یا آقای رئیسی بیاید یک کار سیاسی است که ما اجازه ندادیم در مجلس انجام شود. هر نماینده می‌تواند فعالیت سیاسی داشته باشد و نظر سیاسی بدهد و در منطقه خود سخنرانی کند اما اینکه در مجلس نامه‌ای نوشته شده و امضا شود پسندیده نیست و این نقد وارد است که البته ما اجازه ندادیم این نامه در مجلس خوانده شود.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه کسی که نماینده مردم شد طبق فرمایش رهبری نباید آن را محلی برای ورود به دستگاه اجرایی بداند، اظهار کرد: البته دولت با تشخیص و پیگیری خود انتخاب‌هایی داشت و من شهادت می‌دهم دو وزیری که از مجلس به دولت رفتند خودشان کاندیدا نبودند و لابی نکردند؛ حتی آقای خاندوزی تا 72 ساعت درباره این موضوع مقاومت کرد. برای تصدی پست شهرداری از سوی آقای زاکانی نیز به انتخاب شورای شهر تهران صورت گرفت و مجلس با آن موافقت کرد که بعد از آن نیز برای تعیین معاونان رئیس جمهور به صورت منحصر به فرد بود که ریاست بنیاد شهید از بین نمایندگان انتخاب شد و اگر غیر از این‌ها بوده است مجلس در آن نقشی نداشته و برای لابی‌ها در حوزه عزل و نصب‌ها باید پاسخگو بود و هرکس این کار را انجام داده باید پاسخگو باشد.

قانون شهرداری‌ها و شورای شهر باید از حالت تشریفاتی در آیند

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه یکی از تلاش‌های جدی من برای تحول در حکمرانی بوده، ابراز داشت: در جغرافیای سیاسی باید تمرکززدایی کرده و قانون شهرداری‌ها و شورای شهر باید ازحالت تشریفاتی درآید همچنین با توجه به اینکه 6 اصل قانون اساسی برای شوراها است باید به آن ها توجه کرد چرا که در حال حاضر هویت درستی ندارند.

وی ادامه داد: زمانی که نماینده به حوزه انتخابیه می‌رود مردم همه امور اجرایی را از او می‌خواهند در حالی که دستگاه اجرایی در این خصوص موظف است لذا نظام اداری باید اصلاح شده و امور ملی از محلی جدا شوند.

قالیباف در ادامه با اشاره به ربع قرن سابقه در حوزه تدریس در دانشگاه، یادآور شد: مصمم هستم قانون انتخابات مجلس را اصلاح کرده و مدیریت شهرداری‌ها را تقویت کنیم تا به سمت شفاف سازی و هوشمندسازی برویم تا در حکمرانی تحول ایجاد شود.

رئیس مجلس ادامه داد: به عنوان نماینده مردم می‌گویم طی این 4 ماه هیچ سفارشی در عزل و نصب‌ها نداشته و هیچ نظری نداده‌ام اما اگر کسی قانون را اجرا نکرد وظیفه نظارتی پیگیری دارم که البته مچ گیری نبوده و قانون را با اخلاق پیگیری می‌کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار