بهره‌برداری از ۴ پایگاه مدیریت بحران تا پایان مرداد

تهران (پانا) - رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، گفت ۷ پایگاه مدیریت بحران در دست احداث است که ۴ پایگاه تا پایان مرداد افتتاح می‌شود و که با این اقدام،‌ تعداد پایگاه‌های مدیریت بحران از ۱۰۳ پایگاه به ۱۱۰ پایگاه اقزایش خواهد یافت.

کد مطلب: ۱۲۰۰۹۹۵
لینک کوتاه کپی شد
بهره‌برداری از ۴ پایگاه مدیریت بحران تا پایان مرداد

به گزارش پایگاه خبری شهر، رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مراسم رونمایی و بهره برداری از آخرین دستاوردهای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که عصر یکشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۰ به مناسبت شانزدهمین سالگرد تأسیس این سازمان برگزار شد، گفت: از سال ۸۵ تا ۹۹ بودجه سازمان روند رو به رشدی داشته اما اگر به مبنای سال پایه( ۹۹) در نظر بگیریم از سالهای ۸۷ تا ۹۱ بالا بوده و بعد از سال ۹۲ رویکرد عوض شده و میزان بودجه، کمی پایین آمده است.

وی افزود: در دوسال اخیر با افزایش و نصب ۲۸ سنسور به ۱۴۴ سنسور قبلی، تعداد آنها به ۱۷۲ سنسور رسید تا دید بهتری نسبت به حوادث داشته باشیم.

کرمی محمدی ادامه داد: اخیرا اصلاح ساختار تشکیلاتی در سازمان اتفاق افتاد که با این کار وظیفه پایش هم در سازمان انجام می‌شود و هشدار سریع زلزله و پیش‌نشان‌گری زلزله نیز در جهت پیش‌بینی حدود یک هفته‌ای انجام می‌شود.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران اضافه کرد: در بحث تجهیزات پیش‌ساختی، به تعداد دکل‌های خود ایستا، کوادکوپتر، تابلوی هشدار هواشناسی و دستگاه تولید ماسک و ... اضافه شد.

وی عنوان کرد: ۷ پایگاه مدیریت بحران در دست احداث است که ۴ پایگاه تا پایان مرداد افتتاح می‌شود و از ۱۰۳ پایگاه به ۱۱۰ پایگاه خواهیم رسید.

کرمی درباره اطلاعات زیرساختی که در سازمان مدیریت بحران انجام می‌شود، توضیح داد: مدل‌سازی ریسک لرزه‌ای ساختمانها که آمادگی، منبع و بودجه در بحران تاب‌آوری را بالاتر می‌برد، سرعت بازگشت که هرچه سرعت بازگشت به وضعیت قبلی بیشتر باشد، تاب‌آوری نیز بیشتر می‌شود، از دیگر نکات مهم است.

وی یادآور شد: یکی از نتایج داده‌ها این است که اگر تمام گسل‌های اطراف تهران و احتمال زلزله در آنها و احتمالات را با آخرین روش‌ها از نظر میزان خطری که در مناطق مختلف داریم بررسی کنیم، نشان می‌دهد که آسیب‌پذیری جنوب شهر بیشتر است ولی شاید بیشترین احتمال وقوع زلزله مربوط به جنوب شهر نباشد.

وی ادامه داد: تدوین راهبردهای کاهش خطرپذیری لرزه‌ای ساختمان‌های شهر تهران وضعیت در مناطق مختلف و میزان آسیب‌پذیری در همه مناطق تا ۶۰ درصد است که مقاوم‌سازی ۲۰ درصد آسیب‌پذیری را کمتر می‌کند. همچنین ۲۰ درصد ساختمان‌ها در شرایط فعلی فرومی‌ریزند که با بهسازی لرزه‌ای به زیر ۸ درصد می‌رسد.

کرمی محمدی افزود: {بر اساس پیش‌بینی‌ها و در صورت وقوع زلزله} مناطق ۵ و ۱۵ بیشترین تلفات را خواهند داشت که اگر بهسازی انجام شود تلفات کاهش بسیاری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: با صرف هزینه‌ای معادل ۶ تا ۱۶ درصد خسارت مستقیم و غیرمستقیم، شاهد کاهش ۶۸ تا ۷۶ درصدی خسارات مستقیم و غیرمستقیم پس از بهسازی لرزه‌ای تهران خواهیم بود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: با صرف هزینه ۱۰ میلیارد دلاری برای بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌ها، می‌توان ۴۰ میلیارد دلار از خسارات مستقیم و غیرمستقیم زمان زلزله را کاهش داد.

وی گفت: سامانه ماهواره‌ای پایش و پیش‌بینی فرو ریزش زمین در تهران و اعلام هشدار احتمالی رخداد فروریزش در مناطق مستعد و رصد این نقاط از دیگر اقدامات انجام شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران گفت: تهیه نقشه پهنه‌بندی خطر زمین‌لغزش شهر در تهران از دیگر اقدامات جلوگیری از بحران است. نقاط زیادی وجود دارد که مردم برای تفریح مراجعه می‌کنند و پتانسیل ریزش سنگ دارند مانند دامنه روستا و دامنه غربی دره وردیج.

وی ادامه داد: تدوین سند مدیریت خطرپذیری مناطق شهر تهران در برابر مخاطرات طبیعی، از دیگر اقداماتی بود که توسط دانشگاه شهید بهشتی انجام شد و اهم مخاطرات در محلات هر منطقه بررسی شد.

کرمی محمدی گفت: تدوین فرآیند صدور مجوز بهسازی لرزه‌ای برای ساختمانهای آجری فلزی و بتونی و روالی که برای آن تعریف و به شهرداری‌ها ابلاغ شد، از دیگر اقداماتی است که انجام شده و مشوق‌های بیشتر می‌تواند استقبال مردم را بالاتر ببرد.

کرمی عنوان کرد: رصد محتوای منتشرشده در فضای مطبوعات، خبرگزاری‌ها و فضای مجازی، تهیه بسته جامع آموزشی شهر آماده از اقدامات دیگر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران بوده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار