در دورانی هستیم که سرماخوردگی معمولی مفید شده است

تهران (پانا) - محققین دانشگاه ییل در تحقیقات خود دریافته‌اند که قرار گرفتن در معرض «رینوویروس» به عنوان مهم‌ترین دلیل بروز سرماخوردگی معمولی می‌تواند از درگیر شدن افراد به کرونا ویروس ایجادکننده‌ی کووید۱۹ جلوگیری کند.

کد مطلب: ۱۱۹۶۸۷۶
لینک کوتاه کپی شد
در دورانی هستیم که سرماخوردگی معمولی مفید شده است

به‌گزارش آخرین خبر، در این مطالعه‌ی جدید، دانشمندان دریافته‌اند که ویروس‌های معمولی درگیر کننده‌ی سیستم تنفسی باعث فعال شدن ژن‌های خاصی می‌شوند که پاسخ سریع مولکول‌های سیستم ایمنی بدن را در پی دارد. این موضوع می‌تواند تکثیر کرونا ویروس جدید را در بافت‌های سیستم تنفسی دچار اختلال کند.

تحریک شدن سیستم ایمنی برای پاسخ دادن به ویروسی دیگر در ابتدای ابتلا به کرونا ویروس می‌تواند از آلودگی به ویروس جدید جلوگیری کند و یا حتی آن‌را درمان کند. یکی از راه‌هایی که می‌توان این کار را انجام داد، درمان کردن بیماران به کمک «اینترفرون» است. اینترفرون یکی از پروتئین‌های سیستم ایمنی بدن است که به صورت دارو نیز در دسترس است. با این حال همه چیز به زمان‌بندی این روش درمانی برمی‌گردد.

در مطالعات گذشته دانشمندان دریافته بودند که در مراحل نهایی درگیری به کرونا ویروس جدید، سطح بالای اینترفرون ارتباط مستقیمی با بدتر شدن شرایط بیماری دارد. آن‌ها حدس می‌زنند که این اتفاق به دلیل فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی بدن رخ می‌دهد. با این حال مطالعات ژنتیکی که اخیراً انجام شده، نشان داده است که ژن‌های مرتبط با اینترفرون در زمان بروز کووید۱۹ نیز حالت محافظتی ایجاد می‌کنند. دانشمندان دانشگاه ییل تصمیم گرفتند که این موضوع را به صورت دقیق‌تری بررسی کنند.

محققین در گذشته دریافته بودند که ویروس‌های ایجادکننده‌ی سرماخوردگی معمولی می‌توانند از بروز آنفلوآنزا جلوگیری کنند و باید این حالت محافظتی در مورد کرونا ویروس جدید مورد آزمایش قرار می‌گرفت. به همین دلیل دانشمندان در آزمایشگاه بافت‌های آلوده به کرونا ویروس را مورد بررسی دقیق قرار دادند. آن‌ها دریافتند که در سه روز اول، هر شش ساعت میزان ویروس در بافت دو برابر می‌شود. با این حال آن‌ها دریافتند که تکثیر ویروس کرونا در بافت‌هایی که در معرض ویروس سرماخوردگی بوده‌اند، کاملاً متوقف می‌شود.

محققین دریافته‌اند که اگر فرد به سرماخوردگی معمولی مبتلا نباشد، ولی میزان کرونا ویروسی که در بافت‌های آن وجود دارد کم باشد نیز تکثیر ویروس کم خواهد بود و مانند این است که بدن با بازدهی بیشتری می‌تواند با ویروس مقابله کند.

محققین در مطالعه‌ی خود دریافته‌اند که تکثیر کرونا ویروس در روزهای اول ابتلا زیاد است و پس از آن سیستم ایمنی بدن فعال می‌شود و با ویروس مقابله می‌کند.
دانشمندان در ادامه نتیجه گرفته‌اند که درمان با اینترفرون عملکرد خوبی دارد، ولی اذعان دارند که این درمان در روزهای اولیه‌ی ابتلا به کرونا ویروس که هنوز علائمی در فرد ایجاد نکرده است، عملکرد بهتری دارد. آن‌ها در ادامه‌ی مطالعه‌ی خود دریافته‌اند که چرا در زمستانی که گذشت، ویروس‌هایی مانند آنفلوآنزا کمتر بروز یافتند. البته آنان هشدار داده‌اند که با کم شدن محدودیت‌های کرونایی سرماخوردگی معمولی و آنفلوآنزا با شدت بیشتری شیوع پیدا می‌کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار