توصیه‌های کرونایی؛ دست‌های آلوده ویروس را به چشم‌ها، بینی و دهان منتقل می‌کند

تهران (پانا) - رعایت نکات بهداشتی مهم‌ترین عوامل در پیشگیری از بیماری کرونا به شمار می‌رود و رعایت دستورالعمل‌ها می‌تواند منجر به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا شود.

کد مطلب: ۱۱۹۱۹۰۳
لینک کوتاه کپی شد
توصیه‌های کرونایی؛ دست‌های آلوده ویروس را به چشم‌ها، بینی و دهان منتقل می‌کند

طبق اعلام ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا سه عامل رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دست‌ها مهم‌ترین عوامل در قطع زنجیره کرونا به شمار می‌رود.

اغلب مبتلایان دچار بیماری خفیفی شده و بهبود پیدا می‌کنند، اما این بیماری می‌تواند برای بقیه شدیدتر باشد. بنابراین مراقب سلامت خود باشید و با رعایت این نکات از دیگران نیز محافظت کنید:

۱- مرتب دست‌های خود را بشویید

مرتب دست‌های خود را به صورت کامل با آب و صابون بشویید یا با محلول‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید. شستشوی دست‌ها با آب و صابون و استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل، ویروس‌های روی دست‌ها را از بین می‌برند.

۲- فاصله (ایمن) را در اجتماعات حفظ کنید

از کسی که سرفه و عطسه می‌کند، دست کم یک متر فاصله بگیرید. زمانی که فردی سرفه و عطسه می‌کند، قطره‌های ریزی از دهان و بینی او به اطراف پاشیده می‌شود که ممکن است حاوی ویروس باشند. اگر فاصله شما با آن فرد خیلی نزدیک باشد، ممکن است شما این قطره‌های حاوی ویروس کووید۱۹ را استنشاق کنید.

۳- به چشم‌ها، بینی و دهان خود دست نزنید

دست‌ها در تماس با سطوح مختلف ممکن است به ویروس‌ها آلوده شده باشند. دست‌های آلوده می‌توانند ویروس را به چشم‌ها، بینی و دهان شما منتقل کنند. از این راه‌ها ویروس می‌تواند وارد بدن شما شده و شما را بیمار کند.

۴- بهداشت تنفسی را رعایت کنید

شما و اطرافیان‌ حتما بهداشت تنفسی را رعایت کنید. بهداشت تنفسی به معنای پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه است. بعد از سرفه و عطسه بلافاصله دستمال کاغذی خود را دور بیاندازید.

چرا باید رعایت کنیم؟! قطره‌های خارج شده از بینی و دهان ویروس‌ها را پخش می‌کنند. با رعایت بهداشت تنفسی می‌توانید از خود و اطرافیانتان در برابر ویروس‌هایی چون سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کوید-۱۹ محافظت کنید.

۵- اگر تب دارید، سرفه می‌کنید یا به سختی نفس می‌کشید هر چه زودتر به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید

اگر احساس بیماری می‌کنید در خانه بمانید. اگر تب دارید و سرفه می‌کنید و به سختی نفس می‌کشید، زودتر با مراکز بهداشتی (با شماره تلفن های ۱۹۰ و ۴۰۳۰ سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران برای پاسخگویی به سئوالات مردم در خصوص ویروس کرونا ۲۴ ساعته هر روز هفته) تماس گرفته و پیگیر مراقبت‌های پزشکی باشید و به توصیه‌های مسئولان بهداشت و سلامت در کشور زندگی خود، عمل کنید.

مسئولان بهداشت و سلامت کشور شما در جریان تازه‌ترین اطلاعات درباره وضعیت منطقه شما هستند. اگر قبل از مراجعه به مراکز بهداشتی با آنها تماس بگیرید، این امکان را به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی می‌دهید تا شما را به مراکز درمانی مناسب ارجاع دهند. این کار علاوه بر حفاظت از شما به جلوگیری از انتشار ویروس و سایر عفونت‌ها نیز کمک می‌کند.

۶- توصیه‌های ارائه دهندگان خدمات بهداشتی را رعایت کنید

از آخرین تحولات مربوط به کوید۱۹ مطلع باشید. به توصیه‌های ارائه دهندگان خدمات بهداشتی، مسئولان بهداشت عمومی کشور محل زندگی‌تان، یا کارفرمایتان برای مراقبت از خود و دیگران در برابر کووید۱۹ عمل کنید.

مسئولان کشوری و محلی در جریان آخرین اطلاعات از وضعیت انتشار ویروس در منطقه زندگی شما قرار دارند. آنها بهترین مرجعی هستند که می‌توانند توصیه‌های لازم را به مردم منطقه شما در مورد حفاظت از خود ارایه کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار